Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Jaderné elektrárny. To jsem nečekal, myslel jsem, že jsi taky proti. (špatný odhad)
Ne nejsem elektrinu potrebujem ano je to obrovsky riziko jak uz se ukazalo ale pevne verim ze casem az to bude zajimave se bez problemu najde i vyuziti pro zbytek paliva bo energie v ni je jeste strasne moc.Problem je v nenazranosti spolecnosti a lidi jak se ukazalo v Japonsku za to nemuze podstata ziskavani energie a podle mbe jde stale o nejčistší a nejbezpečnější zdroj na vyrobu el.Solar(dost dlouho jsem se motal kolem)je absolutni zhovadilost stejne jako kdyz ty fanatici tvrdej ze stary panely si koupej lidi na baraky,jsem zvedav co s tema vsema panelama buddou delat a jak draha bude likvidace kremiku.Zatim se vsechny stary panely valej v arealech a kontejnerech sol.el.
Oni i ty větrné elektrárny mají své mouchy...

[Obrázky: ptak.jpg]
Staci se trefit a prijet se podivat driv nez to stacej sebrat,to delaji pravidelne a tohle je jen slabej odvar.... Viděl jsem větší masakr když letělo hejno....
Tak to jsem nevěděl, měním názor.
Na lži a mýty o mobilních sítích 5. generace si chce nově posvítit Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Vyzval proto uživatele, aby mu varovné zprávy o 5G sítích posílali.

Poslal jsem jim odkaz na toto vlákno konference, úřady mají na odpověď 30dní.

http://www.irozhlas.cz/veda-technologie/...142308_jgr
Aukce kmitočtů pro 5G měla být v lednu. Asi nebude, připustil Havlíček
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/mob...u-40307437
Čím více čtu o 5G tím více mi to připomíná situaci v ČR před vstupem do EU. Určitě jde o dotovanou kampaň na úrovni vysvětlování občanům co vše EU lidem přinese jako výhodu, ale nikdo nikdy před vstupem do EU nechtěl odpovídat na otázky nevýhod. Také si vzpomínám nato, že budeme mít volný pohyb zboží a osob, hodně dotací které budou jen a jen výhodné ale potichu se šeptalo, jen po určitou dobu. A to že ty dotace budou splácet naše děti - to vyslovit byla stejná anarchie jako dnes upečenej občan ve vlastním baráku vedle mnohem nutně hustší sítě než je dnešní 4G.

Znakem těchto odborníku je zvolání "je to vpohodě", ale lzou, oni totiž to nedokážou odpovědět ani na teoretické úrovni v našich podmínkách, protože ta technologie ještě zde nefunguje. Takže v posledních chvílích slyším jak v v reportáži z Číny kde to funguje úplně erfektně, a všichni drží ústa protože jde o komunistickou zemi a jiné ideologie. Ale teoreticky to je plně OK, nikomu ty frekvence vadit nebudou, vlastně si je můžeme i přijímat na starých televizích které musí celý národ vyhodit k recyklaci.

A otom je moje první naštvání.

Vadí mi, že musím platit za televizi coby koncesionář a už potřetí za 15 let musím kupovat nový přijímač v kterým je neustále vyvíjen tlak na moje soukromí formou reklamy. Ruku na srdce, minulý týden jsem koupil set-top-box a zatím počítám jen nevýhody malého ovladače oproti velkému ovladači na TV, přiblbému ovládání na které nejsem zvyklý z TV. Takže tu TV je nejlepší vyhodit nekupovat nějakou krabičku a pořídit novou TV.
To je v rozporu co chce EU po velkých výrobcích elektroniky a tím je tzv. refurbished - obnovování použité elektroniky kvůli plýtvání přírodními zdroji při výrobě komponent a součástek.

Za další v návaznosti na předchozí. 5G vidím jako televizní podvod na občany ČR, protože koncesionář nemá žádnou možnost říci v referendu vládě že nechce zase vyhazovat televizní přijímač který si koupil nedávno kvůli jejich kšeftům s frekvencemi.

Takže k další nevýhodě, stím 5G dojde nenápadně něco jako obrovský boom odpadu který opět musí daňový poplatník zaplatit formou nějakého vyššího poplatku za svoz odpadů nebo při koupi zařízení, kvůli nové větší haldě elektroniky která bude stárnout a bude vyhozen jako odpad bez užitku a možnosti obnovení nebo běžných oprav a opětovného užívání.

Takže to jen namátko co mne napadá k 5G ke škodlivosti ke včele potažmo k životnímu prostředí coby nová hromada 5G odpadu vedle elektorsmogu co to bude nově vydávat a která nebude tak vlnově přímá jak je nyní jen tv signál, ale bude používán tzv. obousměrně. Dnes totiž na těch frekvencích z TV směrem od ní nikdo nic nevysílá, ale nově se na 5G vysílat bude. To mne také irituje že se 5G někdy blbě porovnává s nynějším využití pásma TV signálem. Logicky to bude úplně jiná technologie na mnohem více frekvencích a systémech přenosu signálu.
no a smutné pak třeba je, že za skládkování nebezpečného odpadu se má platit a neplatí se. ide o peníze v řádech miliard. takže né enom to oblbování a masáž tak jak popisuje gupa, ale i "laxní" přístup k nápravě způsobovaných škod nebo spíš neřešení problémů za pomoci nefunkčních zákonů. občanovi se předhodí nejaký zákon a pak se zistí, že nefunguje, myslite si co chcete, já su přesvědčení, že je to záměrné. a to nám třeba bude brzo končit hodně solárních panelů........ s televizů a frekvencama sem byl naštvaný, hodně naštvaný, dyž sem během dvoch roků mosel volat odborníků na antény, a pěkně jich dycky zaplatit, dyž se tu furt vexlovalo s frekvencama a zesilovačama a s vysílačama. naštěstí u nás natáhli "optiku".
klady často vylhané se vyzdvihujů, zápory se zamlžijů nebo neřeknů.
v zájmu pokroku nedostal kůň obroku.....a zdechl.
gupa - V mnohém máš pravdu, u telefonů ne. Telefony s 5G nebudeš potřebovat hned, protože budou souběžně fungovat i starší technologie. Takže, k výměně telefonů dojde celkem přirozeně. Běžný uživatel s 5G prakticky nic nezíská.
Vadí mi, že musím platit za televizi coby koncesionář a už potřetí za 15 let musím kupovat nový přijímač.....

-----------------------------------------------------------------------------------------

Tak u nás sme na tom este horsie,demokraticky platíme koncesionárske poplatky aj ked nemáme televízor či rádio..stačí že má domácnost elektrickú prípojku..telku nemám 15r a platím rtvs koncesiu..
Vetsinu toho na cem ma zajem System a dela to tzv. pro lidi, si v budoucnu opravdu tvrde zaplatime. At uz zdravim, svobodou nebo penezi a jen uzitecny i*dioti tomu muzou dnes tleskat a delat stvanice na lidi.
(18.12.2019 7:28)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]gupa - V mnohém máš pravdu, u telefonů ne. Telefony s 5G nebudeš potřebovat hned, protože budou souběžně fungovat i starší technologie. Takže, k výměně telefonů dojde celkem přirozeně. Běžný uživatel s 5G prakticky nic nezíská.
Čtu, že mobilní 5G bude o haldě nových technologií, ne jen o telefonu. Hovorné po starých GSM frekvencích dle mého názoru prostě zanikne, ne hned ale bude to rychlé a v nabídce bude jen obchod s daty které viditelně po prvním cenovém pádu jen zdražují a zdražují. Za poslední tři roky se majitel z Břeclavska přerodil na Brňáka a nyní vidím ceník potřetím přerození a přejmenování se sídlem z Prahy a pěkně s osmahlým služebným navíc jako za IP adresu, instalace, zrušenou slevou atp.

ty změny majitele poskytovatelů internetu mi připomínají scény a děj z filmu Prací automat. A ten končí kauzou který zaplatí obyčejný zákazník.
Jestli si někdo myslí, že v týhle době dělá někdo něco pro obyčejné lidi, tak se hodně mýlí. I bezpečnost na silnicích není důležitá na ochranu životů nebo zdraví, ale když se nebude bourat, pojišťovny nebudou nic vyplácet a byznys pokvete. A takhle je to se vším, úplně se vším.
Pojišťovnám je to fuk. Ony nevypočítávají ceny pojistného podle výše odvodů sociálce za 20 let.
Gupo nezlob se na mě, ale plácáš páte přes deváté a nějak nejsi schopen si uvědomit podstatu.

(18.12.2019 1:53)gupa napsal(a): [ -> ]Čím více čtu o 5G tím více mi to připomíná situaci v ČR před vstupem do EU.
Vstup do EU byl podvod, lidem se slibovalo, že zůstanou národní státy nedotkuty, malé státy nebudou přehlasovávány a budou mít právo veta a bude ctěn princip subsidiarity, dále že budou chráněny vnější hranice atd. Velký podvod nastal s přijetím Euroústavy (Lisabonské smlouvy) o které se při původním referendu mlčelo a když na toto nebezpečí upozorňoval Václav Klaus, tak byl umlčován, že to není pravda. Tedy s přijetím Euroústavy mělo být druhé referendum, současný eurosajůz je opravdu velký podvod na lidech, kteří se proti své vůli dostali do molochu řízeného Němci a Francouzi.
Pokud bych měl vztáhnout tuto paralelu na 5G tak by to bylo jako kdyby někdo nasliboval stejné podmínky jako 4G a pak povolil 100x vyšší hodnotu měrného absorbovaného výkonu, což se ale v žádném případě neděje.
Ale opusťme tuto paralelu s politikou, vždy to bude pokulhávat.

(18.12.2019 1:53)gupa napsal(a): [ -> ]Znakem těchto odborníku je zvolání "je to vpohodě", ale lzou, oni totiž to nedokážou odpovědět ani na teoretické úrovni v našich podmínkách, protože ta technologie ještě zde nefunguje.
Technologie 5G zatím ještě nefunguje, to je pravda, ale fungují technologie 2G, 3G, 4G (do roku 2006 fungovala ještě 1G). Rozdíl mezi 4G a 5G zas tak velký není, z pohledu vyzářeného výkonu a použité kvadraturní modulace je to to samé. Co se týče dražené frekvence, jedná se o 700Mhz, současná 4G jede na 800MHz, tedy rozdíl minimální. Ale to jsem zde již psal, zkus si přečíst celé vlákno a diskutovat k věci.

(18.12.2019 1:53)gupa napsal(a): [ -> ]Vadí mi, že musím platit za televizi coby koncesionář a už potřetí za 15 let musím kupovat nový přijímač v kterým je neustále vyvíjen tlak na moje soukromí formou reklamy.
Opět tu zase motáš několik věcí dohromady. Koncesionářské poplatky jsou politické výpalné, kdy ty ač nechceš tak politikům platíš platformu, na které ti nařídí co si myslet a kterého politika Ti vychválí a kterého naopak označí různými nálepkami. Koncesionářské poplatky platíš pouze České televizi, která vyrábí dle politického zadání ten správný multikulturní obsah. Naopak soukromé televize žijí právě díky reklamám a tak mohou být občas i nezávislé (pokud jim to státní vysílací rada dovolí). To jak se tento obsah k Tobě dostane (tedy přes DVB-T2, nebo přes DVB-S, nebo přes DVB-C, nebo přes různé IPTV atd.), tak na to nemá tvůj koncesionářský poplatek nejmenší vliv. O využití frekvenčního spektra rozhoduje stát (tedy Tebou volení zástupci) a ti se holt rozhodli, že vyklidí část frekvenčního spektra, které se doposud využívá k šíření terestrického televizního signálu a prodají ho mobilním operátorům a naplnní bezednou státní kasu.
Ale zpět k jádru věci, tedy výrobce obsahu a distributor signálu jsou dva oddělené subjekty.

(18.12.2019 1:53)gupa napsal(a): [ -> ]Ruku na srdce, minulý týden jsem koupil set-top-box a zatím počítám jen nevýhody malého ovladače oproti velkému ovladači na TV, přiblbému ovládání na které nejsem zvyklý z TV.
No to je tedy problém a zkoušel už si univerzální dálkový ovladač? Na trhu je jich plno, určitě najdeš nějaký, který by Ti vyhovoval a na který si zvykneš.
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=uni...lada%C4%8D

(18.12.2019 1:53)gupa napsal(a): [ -> ]To je v rozporu co chce EU po velkých výrobcích elektroniky a tím je tzv. refurbished - obnovování použité elektroniky kvůli plýtvání přírodními zdroji při výrobě komponent a součástek.
EU je jak ženská, sama neví co chce, ale nedá pokoj dokud toho nedosáhne. To by jinak nevymýšlela různá "kurvítka", které snižují životnost výrobků. Co se elektroniky týče tak jako odstrašující příklad použiji zákaz z roku 2006, kdy byla zakázána olovnatá pájka, od té doby u jakékoliv elektroniky dochází k rychlejší degradaci a tedy ke kradší době do poruchy. To samé bylo s rtutí, EU na jedné straně zakázala rtuťové lékařské teploměry (které vydržely generace) a na druhé straně zakázala obyčejné žárovky a doporučila je nahradit nízkotlakými rtuťovými výbojkami (lidově označované jako zářivky). A řízená likvidace automobilového průmyslu je také nepřehlédnutelná.

(18.12.2019 1:53)gupa napsal(a): [ -> ]Za další v návaznosti na předchozí. 5G vidím jako televizní podvod na občany ČR, protože koncesionář nemá žádnou možnost říci v referendu vládě že nechce zase vyhazovat televizní přijímač který si koupil nedávno kvůli jejich kšeftům s frekvencemi.
Ale máš, některé strany mají zrušení koncesionářských poplatků v programu, tak počkej do voleb.

(18.12.2019 1:53)gupa napsal(a): [ -> ]Takže k další nevýhodě, stím 5G dojde nenápadně něco jako obrovský boom odpadu který opět musí daňový poplatník zaplatit formou nějakého vyššího poplatku za svoz odpadů nebo při koupi zařízení, kvůli nové větší haldě elektroniky která bude stárnout a bude vyhozen jako odpad bez užitku a možnosti obnovení nebo běžných oprav a opětovného užívání.
Opět, kdo tě nutí pořizovat si nový HW? Znám plno lidí, kteří mají svojí Nokii 6110 a nikdo je nepřesvědčí koupit si "chytrý telefon". S 5G to bude stejné, pokud lidé nebudou kupovat "chytré" ledničky a každý včelař bude spoléhat na svoji intuici a nebude si kupovat IoT úlovou váhu, tak ty sítě nikdo budovat nebude. Pokud nebudou zákazníci, operátoři nebudou pokrývat republiku jen tak pro legraci. Tyhle nářky mi přijdou velmi pokrytecké, na jedné straně chceme vyšší a vyšší přenosové rychlosti a na druhé straně nadáváme, když pro ně operátoři požaduví širší spektrum. Něco jako ta Gerta, která by nejraději všechny stavěla ke zdi a sama se vozí karbonovou soukromou jachtou, jede ve vlaku v 1. třídě a stejně nadává že je to nepohodlné a po její svačince zbyde tuna plastu. Navíc pevně doufám, že jako ekolog nebudeš elektroodpad házet do směsného odpadu, ale dáš ho k dalšímu využití.

(18.12.2019 1:53)gupa napsal(a): [ -> ]...hromada 5G odpadu vedle elektorsmogu co to bude nově vydávat a která nebude tak vlnově přímá jak je nyní jen tv signál, ale bude používán tzv. obousměrně.
Prosím můžeš nějak blíže vysvětlit co to je "vlnově přímý" signál? Ono ani šíření toho TV signálu není tak jednoduché. V analogových dobách se stále řešily odrazy, mnohá místa se musely dokrývat TVP, s příchodem digitálu a s použitím ortogonální modulace OFDM se začalo i s odrazy a signálem z více zdrojů pracovat, začaly se vypínat právě TVP převaděče, není to tak jedoduché jak si myslíš.
Navíc s problémy na 700MHz se nepředpokládá, to o čem se diskutuje je pokrytí měst 3,5GHz signálem.

(18.12.2019 11:05)gupa napsal(a): [ -> ]Čtu, že mobilní 5G bude o haldě nových technologií, ne jen o telefonu. Hovorné po starých GSM frekvencích dle mého názoru prostě zanikne, ne hned ale bude to rychlé a v nabídce bude jen obchod s daty
Koukám že lidé mají krátkou paměť. V dávných dobách analogu se na telefon čekalo 15 let, jen paušál stál 50Kč/měsíčně (to přepočteno na dnešní platy je cca 700Kč, kdo z Vás by to dal), minuta místního hovoru stála 1Kč a za měziměsto jste se nedoplatili (pokud jste se přes operátorku vůbec dovolali). A s příchodem NMT sítí byl paušál za mobil dokonce 3 tisíce Kč a platil se i příchozí hovor 15Kč/minutu. Nebo příchod GSM, kdy byl paušál 600Kč a minuta za 7Kč? Naopak s příchodem dat a různých alternativích služeb a VoIP operátorů byl zrušen monopol klasických operátorů a došlo k narovnání cen.
Jen pro Tvé info klasické hovory, tak jak jsi je znal již skoro zanikly a vše je již dnes jen o datech. Svět přepojování okruhů pomalu umírá a vše nahrazuje Ethernet. Takový mezivýkřik bylo 3G, které mělo fungovat na technologii ATM (Asynchronous transfer mode). Dnes už jsou i Ethernetové 2G BTSky, tedy hned na BTSce je hlas převeden na VoIP a je přenášen po datové síti, ne jako cca ještě před 15 lety, kdy byl přenášen přes PRI (30B+D) po PDH či SDH přenosové technologii. Tedy již dnes je vše jen o datech a QOSech v datových sítích. A pokud se nestane nějaký zázrak tak stejně tomu bude i v sítích 5G. Můžeme o tom diskutovat, můžeme s tím nesouhlasit, můžeme si říkat zdali to ATM či Frame Relay nebylo nakonec lepší, ale to je tak vše co s tím naděláme.

(18.12.2019 11:05)gupa napsal(a): [ -> ]osmahlým služebným navíc jako za IP adresu, instalace, zrušenou slevou atp.
Nojo IPv4 již došly takže je to hodně úzkoprofilové zboží. To je holt ten pokrok, tedy musí se přejít na IPv6...


Prosím ale pojďme diskutovat k věci, semlít páté přes deváté, které nemá s tématem nic společného, nikam nevede.
Takže wiki:
Zdravotní rizika u hmyzu:

Podle názorů některých vědců představují milimetrové vlny (nově používané 5G sítěmi) zdravotní riziko pro člověka i přírodu, přičemž odkazují na studie zkoumající vliv milimetrových vln na kůži, zrak, srdce a zvýšenou rezistenci bakterií.[22] Podle studie v časopisu Scientific Reports z roku 2018 existuje také rezonanční absorpce u hmyzu, který bude podle této studie vstřebávat vlnění o milimetrových vlnových délkách řádově stokrát více, než se děje u záření dosud užívaného;[23] a to v situaci, kdy došlo k výraznému, až 75–80 % snížení populace létavého hmyzu oproti roku 1989.[24]

22. 5G Wireless Technology: Millimeter Wave Health Effects [online]. [cit. 2019-05-03]. Dostupné online. (anglicky)
23. https://www.nature.com/articles/s41598-018-22271-3.pdf
24. KROON, Hans de; GOULSON, Dave; HÖRREN, Thomas. More than 75 percent decline over 27 years in total flying insect biomass in protected areas. PLOS ONE. 2017-10-18, roč. 12, čís. 10, s. e0185809. Dostupné online [cit. 2019-05-03]. ISSN 1932-6203. DOI:10.1371/journal.pone.0185809. PMID 29045418. (anglicky)

Hustota signálu:

Vize Evropské komise Akční plán 5G pro Evropu z roku 2016 (COM/2016/0588) předpokládá až milión připojených zařízení na 1 čtverečný kilometr.


Takže otázka k věci, dal by jsi si klidně nějaké 5G zařízení do svýho úlu? Stručně zdůvodni, když nic otom nevíš jaká situace nastane, ale píšeš jak kdyby jsi vtom žil. Zatím vtom smogu navíc nežijeme, ale budeme muset ai naše včely.

Takže si myslím, že seriózní odpovědi by byly spíš o kvantifikaci signálu než o jeho kvalitě.

A když nechceš mít diskuzní bordel, tak reaguj jen na podstatné věci.
To budeme mít každej v kapse 7000 mobilů?
Jdu si číst dál.
Toto je z z čínské mutace wiki, praktický pohled otom že bude oproti 4G mnohem hustší a stím bude také mnohem více vysílané energie do "eteru" než dosud.
[attachment=5607]

Technologické inovace 5G ve srovnání s 4G jsou následující: [17]

5G bude používat 512- QAM nebo 1024-QAM konvertor hustoty hustoty komprese dat / demodulace.V současné době 4G používá modulaci 256-QAM nebo 64-QAM ke kompresi přenosových dat, takže spektrální účinnost na Mbps / 100MHz Využijte vyšší účinnosti ke zvýšení přenosových rychlostí.
5G bude používat 28GHz milimetrové vlny . Například 4G v současné době používá nízkofrekvenční pásma jako 700MHz, 900MHz, 1800Mhz a 2600Mhz. Ačkoli je schopnost radiofrekvenční difrakce relativně vysoká, zdroje spektra při nízkých frekvencích jsou poměrně omezené. Milimetrové vlny při vysokých frekvencích jsou většinou vojenské Několik zařízení, jako jsou stíhací radary nebo rychlostní kamery, mají větší šířku spektra a je snazší najít spojité spektrum, což usnadňuje získání prázdného spektra.
Vyzařování paprsků s fázovou anténou s vícenásobným vstupem ( MIMO ). Multi-vstup s více vstupy MIMO využívá ke zvýšení přenosové rychlosti prostorové multiplexování elektromagnetických vln a více anténních systémů s různými cestami. Podobné technologie ve vojenské oblasti budou Rozšířená komerční verze technologie.
Přizpůsobení paprsku a tvarování paprsku mohou zlepšit laloky specifických směrů pro optimalizaci přenosové vzdálenosti. [18]
Nový materiál bude používat vysokofrekvenční anténu a výkonový zesilovač GaN gallium nitrid nebo GaAs gallium arsenide RF. Vysokofrekvenční anténa tohoto materiálu může mít vyšší energetickou účinnost ve vyšších frekvenčních pásmech a zařízení ušetří energii. [19] [20] [21]
Za účelem přizpůsobení se používání nových technologií, jako je průmyslový internet věcí , auta bez řidiče a komerční drony , se doba zpoždění sítě zkrátí na méně než 1 milisekundu . [22]

22. Qualcomm je zaměřen na vydláždění cesty pro 5G s praktickými akcemi . Qualcomm. 2016-12-29.https://www.qualcomm.cn/invention/5g
Gupto, ty "milimetrové" vlny se tu jednak již řešily a nikdy se zatím nikde neuvažovalo o použití frekvencí kolem 24 GHz (jak je psáno v článcích které uvádíš). Teď je na stole dražba frekvencí v pásmu 700Khz. Prosím přečti si celé vlákno, nějak mě již nebaví reagovat pořát na ty samé nesmysly.
https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Skodl...#pid227013

A již jsem zde jednou psal vlny od cca 2GHz výše budou jen na dokrývání budov, velmi špatně se šíří. Tedy pokud nebudeš mít úl v kanceláři vedle notebooku, tak s těmito frekvencemi včely do styku nepřijdou.
https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Skodl...#pid226676
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's