Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
To jste ještě málo vyplašeni. Hlavní radar pražského letiště TA 10MTD od firmy Thales má uváděný impulsní výkon 1900kW. Meteo radary mají podobné výkony. Vyšší frekvence, vyšší energie záření než nějaké 5G. Za totáče jsme byli prošpikováni armádními radary a nevím, že by v jejich okolí měly včely problém.
(07.01.2020 9:33)Frey napsal(a): [ -> ]Clanek nema zadne argumenty, pouze obycejna stvanice na lidi s cilem odhalit jejich soukromi (adresy, rodiny) pro potreby budouci mozne represe. Podobne jako za komousu.

Mam vahu nekolik let na SigFoxu a u kazdeho nadprumerneho vcelstva, ktere na to posadim pozoruji postupne oslabeni. Zamerim se na to v budoucnu vic, vcetne testu na nosemu ulu cele teto rady.

Ty jsi si špatně přečetl, nebo vůbec název studie "Fake news & 5G
na českém internetu" Big Grin Tou studií jsem jen chtěl ukázat, kde se ty všechny kecy o škodlivosti 5G berou a jak nějaká média umí lidi pořádně masírovat.

Bydlím v dosahu dvou vysílačů RK. Jeden vzdušnou čarou cca 250 m a druhý 500 m. O BTS ani nemluvím, těch je tu taky požehnaně, Používám váhy s WiFi a měl jsem i SigFox. Zahradu mám pokrytou vlastním AP. Nikdy jsem na včelách nepozoroval, že by jim to vadilo, nebo nějak omezovalo a ani si nevzpomínám, že by nám nějaké včely, které stojí na váhách odešly

Tady další vysvětlení, jak to s 5G a včelami asi zniklo
Tesite se na nocni hvezdne nebe s 12000 satelity? Dalsi varka je nahore. https://www.idnes.cz/technet/vesmir/star...vesmir_pka
(06.01.2020 21:42)gupa napsal(a): [ -> ]Kolik to je tedy? 2W, 1W, 0,5W. Podle vzdálenosti, podle typu přenášených dat, ... takže dejme tomu že to funguje jako tvý váhy, nyní máme 8 500 000 mobilů které leží a v průměru sežere 2000mAh z baterie za 24h a půlku sežere kvůli přenášení dat.

Tohle ti přesně řekne asi jen výrobce telefonů.
Děsit se z toho, jak dlouho vydrží baterie je ale zbytečné. To nic neříká o tom, kolik telefon spotřeboval energie na vysílání. Jsou telefony žravé a jsou i takové, které vydrží mnoho dní s trvale zapnutými mobilními daty a s WIFI.
Znovu upozorňuji, že telefon nikdy nevysílá trvale. Ani když má data trvale zapnutá. I člověk mluví jen když chce něco oznámit nebo si něco vyžádat.
V případě mobilů jsou i obyčejné hovory jen přenosy dat. Nuly a jedničky.

Odkud čerpáš informace? Dej odkaz.
(06.01.2020 19:45)gupa napsal(a): [ -> ]Já to jako demagogii nevidím, proč? Cukrák píšeš má 200kW. Max teoretický výkon. Tečka.
Kolik bude mít ekvivalent po přechodu. BTS + koncové vysílače(mobily, zařízení, ..) Prahy když se výkon přesune do 5G mobilů? Max teoretický výkon. Tečka.
Ach jo, čísla jsou hezká, ale nesmíš sčítat hrušky a jablka. Žádná, opakuji žádná telekomunikační síť není navržena na obsloužení všech koncových zařízení v jeden čas. Tato věda se jmenuje teorie hromadné obsluhy. Už prastaré P51ky měly tzv. třidič, který zajistil koncovému přístroji přístup k síti. Tedy opravdu, ale opravdu není možné aby všechny mobily v jeden čas vysílaly. Tedy sčítat hrušky a jablka JE demagogie.

(06.01.2020 19:45)gupa napsal(a): [ -> ]Jinak jsem objevil ten plánovaný podvod - "strategii", že přechod TV vysílání přinese státu 1mld.Kč na DPH jen na přechodu domácnosti když si bude muset koupit novou TV.
Tak samozřejmě že je to kšeft pro stát, nejen DPH, ale stát dostává za ty frekvence od operátorů pěkný nájem, již jsem o tom psal zde:
https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Skodl...#pid226857
https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Skodl...#pid227290
Navíc pokud je sajt k síti připojen přes radioreleový spoj, tak za nájem té frekvence se také platí. Tedy stát má z toho všeho slušný příjem. Navíc telekomunikační firmy platí daně, zaměstnávají lidi, kteří také platí daně atd.

(06.01.2020 21:42)gupa napsal(a): [ -> ]nyní máme 8 500 000 mobilů které leží a v průměru sežere 2000mAh z baterie za 24h a půlku sežere kvůli přenášení dat. Proti tomu je neurčitý počet BTS prý o jakýmsi výkonu do 2x20W? Divný jak jsou ty BTS oproti mobilu úsporný.
Kolik máme BTSek najdeš třeba zde, ale už jsem to sem jednou psal, nějak mě nebaví odpovídat stále na ty samé otázky.
Dále zase mícháš hrušky s jablky a do toho ještě přičítáš hřebíky. Vyzářený výkon je úplně něco jiného než příkon zařízení. Samozřejmě, že pokud BTSka vyzáří 20W tak má příkon mnohem mnohem vyšší a ne že visí na 0,5A jističi a to jí stačí (v telekomunikacích se používá 48V). Dále na sajtu musíš mít nějakou přenosovku, mikrovlny atd. Ale bylo by to fajn, kdyby sajt měl stejný příkon, jako je vyzářený výkon, zkus to uvést do praxe a patentuj si to.

(06.01.2020 21:42)gupa napsal(a): [ -> ]No a teď to přepočíst na zařízení s 5G které budou přenášet data ale předpoklad - strategie je že mnohem více než dosud.
Takže o jakých počtech zařízení s jakými výkony to 5G bude? Když se tedy vezme hustý vzorek území - Cukrák a Střední Čechy.
Ptáš se už asi podesáté na tu samou otázku. Prosím přečti si co se zde psalo:
https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Skodl...#pid226676
Všechno je to vlastně jen o tom, čemu je schopen člověk uvěřit.
Příkladem může být, že se najdou lidi, kteří si myslí (věří tomu), že je Země placatá.
Nedávno o to mluvil astronom Grygar v televizi.

Takové ty "srandy" typu největších 15 nákladních lodí udělá víc svinstva než všechny auta světa,... a lidi to baští a dál rozšiřují. To mě vždy dostane. Při tom stačí vzít kalkulačku a zjistíte, jaká je skutečnost.

Nedávno jsem si počítal i obavy odpůrců elektroaut, jestli je dost energie pro případ, že by všechna auta přešla na elektřinu. (počítal jsem jen benzínová). Je to dobrý, dáme to!
(07.01.2020 11:51)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]
(06.01.2020 21:42)gupa napsal(a): [ -> ]Kolik to je tedy? 2W, 1W, 0,5W. Podle vzdálenosti, podle typu přenášených dat, ...

Tohle ti přesně řekne asi jen výrobce telefonů.

Už jsem mu to jednou psal:
https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Skodl...#pid228469
Pokud ho zajímají tyto věci není nic jednoduššího, než si aktivovat servisní menu (u staršího telefonu), nebo si stáhnout na chytrý telefon, nějakou aplikaci, která tyto informace zpřístupní. Uvidíte jak přijímaný výkon, tak vysílaný, kolik BTSek kolem sebe máte, na jaké visíte atd. Jen pro úplnost bych doda. že výkony jsou měřeny v dBm, tedy převedete to na W dle vzorce dBm = log10 (mW)*10 mW. popř. použít tuto stránku:
https://www.convertworld.com/cs/vykon/dbm.html
Vochozka, jsem rad, ze v teto souvislosti citujes Merkelovou „Wir schaffen das!” Dame to! Dava to tvym vypoctum na duveryhodnosti. Jen doufam, ze jsi s tim proudem zapocital i vypnuti uhelnych a jadernych elektraren napric EU bo uz ted dotujeme z 25% Rakousko a tusim Slovensko.
Na mě musíš jen česky!
Vypínání jaderných elektráren napříč Evropou? Lehce nepřesné, prostě lež jak věž.
Pane Vochozko vážně tu tvrdíte,že pokud by jsme ted přešly na el.u všech aut tak by to sít dala???
Pak tomu bud vubec nerozumíte,lžete nebo jste vyloženě blázen.Elektrifikace v našich končinách je na takové výši,že kdejaká vesnice na kterou se přistěhuje pár lidí z města přibude 25 nových baráků se svýma en.nárokama a proud vypadává každou chvíly..Asi máte hodně starou Čínskou kalkulačku(jinak info čerpám od člověka co pracuje přímo pro nejmenovanou naší velkou automobilku s usměvem Kšeft je kšeft co se tíče ekologie el.aut a doufám že u vás bude alespon závod na zpracování koncentrátu,aby jste si to taky užil,protože to že budem težit v zájmu lidstva v Srbsku neznamená to poškozování u nás.
Ještě nedávno podobně smýšlející lidé jako vy z plna hrdla křičely,že težba v Amazonských pralesích nás nepoškodí a je to jedno,dnes už to netvrdí.
Už konečně i Americká Armáda přiznala svůj podíl na sebevraždách Kytovců,dosáhlo se určitých ustupků v zonách kde se sonary nepoužívají,ale zároveň uvedla,že je to v zájmu Národní Bezpečnosti,což se z jistého pohledu dá pochopit,ale 5G tam jde jen o kšeft nic víc.
Kosto tvůj dojem je možná správnej,ale jako vzorek naprosto nepoužitelnej nic to v tom množství neříká.
Je jasný že 5 G nebude kosit včely po milionech jen co se zapne,ale kde je zkoumámo její dlouhodobější působení na živočichy???
Pesticidy vás taky hned neublíží,ještě před rokem to každej používal a ted se kuly nějakýmu vocasovi z USA bojíte???Vsadím se že Vochozka u sebe doma Roundap na plevel nepoužívá,přitom by mohl i před ůly ne,VŽIT JE PRO VČELY BEZPEČNÝ tak proč ho nepoužít,ŽE???

Nedělal bych z 5 G zabijáka všeho živého,ale taky bych to nezlehčoval a nezešměšnoval obavu jako někteří.....



https://refresher.cz/77911-Nemci-do-roku...r-accept=1

Francie razí podobnou cestu a další přibudou...
(07.01.2020 13:21)KTM napsal(a): [ -> ]Pane Vochozko vážně tu tvrdíte,že pokud by jsme ted přešly na el.u všech aut tak by to sít dala???
Sice odbočujeme od tématu, ale ohledně té spotřeby je to pěkně spočítáno zde:
https://www.svetmobilne.cz/elektromobily...elinu/4808

Každopádně na elektromobily se koukám docela skepticky. Jednak vůbec nejsou tak ekologické jak se o nich mluví, protože pokud se koukneme opravdu na celý řetězec tak mi to nevychází moc slavně. Tepelná elektrárna má účinnost 40%, ztráty při přenosu jsou 10%, ztráty při nabíjení 20% - 30% (samovybíjení zanedbám) a elektromotor má účinnost cca 70%. Podtrženo sečteno celková účinnost méně než 20%. Naši dědové, kteří to uhlí hodili rovnou pod kotel parního stroje se stejnou účinností by se nám smáli, jak to děláme složitě. Navíc nikdo neví, kde seženeme tolik lithia, popř. jak budeme ty baterie zase likvidovat.
Navíc se mi ježí poslední zbytky vlasů, když slyším jak chtějí elektromobily vlády zase dotovat z mých daní. Pokud se na trhu neprosadí samy, tak tu nemají co dělat. Navíc stát bude těžko hledat náhradu za příjmy z spotřební daně na pohonné hmoty.
Já 5G také nevidím jako zabijáka, mám ale obavy. Například by mne zajímalo jak se včely chovají když se vezme poloha toho laloku a kolik vydrží v klidu a kolik je už vyruší.

Zajímavý je, jestli jsou normy pro zaměstnance a ostatní lidi. Zaměstnanec bude třeba i ten trouba, co podepíše smlouvu ve fabrice plné vysílačů. Jak se dnes má chránit takový zaměstnantec před nadměrnou expozicí? Odpovědí bude budoucnost jak ochránit vlasní včely.

Potažmo by mne zajímalo, jestli má třeba nevědomky ty včely Miroslav Vochozka zastíněný před signálem. Protože stačí jen plechová stříška a jakýsi stín je. Horší když ten plech dá za úl proti vysílači tak aby tvořil odraz (reflektor). To zmíněné stanoviště natom učilišti je také přikryté plechy, stejně jako jedno stanoviště přes plot s jedním úlem před včelínem, včetně něho. Takže případný signál takový plech proti vodě část signálů odrazí.

Také k eautům, to je jen osobní doprava, ta přejde lidi až se opravdu stanou chudáky. Neprogresivnější v myšlení a hromadné dopravě se mi jeví Číňani, protože když opravdu vyschnou zdroje paliv, letadla půjdou k recyklaci a nejrychlejší vnitrokontinentální dopravou budou rychlovlaky. A pokud půjde o propojení přes moře, nastane doba dlouhých mostů po kterých ty rychlovlaky budou jezdit. Kontinenty nejsou zase tak daleko v určitých místech od sebe. A když se může pohybovat vlak cca 360-320km/h dnes, může teoreticky dnes Zemi objet za asi 4 dny. A ty spolu s nákladními vlaky pro eauta mohou změnit cestování jak ho známe dosud. Jenže to chce najít způsob, jak vzít mořskou vodu a vyrobit z ní velmi levně velmi účinnou baterii.
Teď mi podsouváš něco, co jsem nenapsal. Všechna auta neuvádím, píšu jen benzínová, protože nedokážu rozlišit u nafťáků, o jaké vozidlo se jedná. (vlaky, lodě, dodávky, kamiony, osobní). U benzínu je to jasněší.
Můj výpočet byl o náhradě ročně spotřebovaného benzínu v ČR el. energií , to je včetně sekaček, motorových pil, motocyklů atd. Prostě sem si udělal svůj obrázek věci, protože se na nás z internetu valí mnohdy nesmysly. Neřešil jsem rozvodnou síť, jenom výkon potřebné elektrárny.
Mimo to nejsem příznivcem ani odpůrcem elektroaut, jen si ověřuji realitu. Z mého pohledu rozhodne ruka trhu, až bude elekromobil za 300 000, okamžitě si ho koupím, pak bude mít ekonomický význam. Rychlonabíječky mě nezajímají.

Nejsem fanatik ani jednoho směru, nemám problém názor upravit, když vidím, že se mýlím. Podívám se i pod ty větrníky na mrtvé ptáky a pak dám vědět. Když uvidím, že 5G škodí, uznám případný omyl.

A to vypínání jaderných elektráren napříč Evropou je opravdu minimálně polopravda, pro mě lež. Evropa je Rusko, Ukrajina, Slovensko, Maďarsko a další, včetně nás.
(07.01.2020 13:45)Mlha napsal(a): [ -> ]
(07.01.2020 13:21)KTM napsal(a): [ -> ]Pane Vochozko vážně tu tvrdíte,že pokud by jsme ted přešly na el.u všech aut tak by to sít dala???
Sice odbočujeme od tématu, ale ohledně té spotřeby je to pěkně spočítáno zde:
https://www.svetmobilne.cz/elektromobily...elinu/4808
Spočítané nádherneBig Grin Vyjadrím sa len k prenosovej sústave, šiesti spolužiaci pracujú v SEPS-e. Nie je problém vyrobiť dostatok energie, problém je preniesť ju ku koncovému užívateľovi. Berme do úvahy priamo do domácností. Ťažko asi niekto bude chcieť stále chodiť nabíjať auto niekam na nabíjaciu stanicu, bude to chcieť pekne doma, najlepšie v noci, ako tam píšu. Problém nie je výkonovo zapnuté dva vysávače na dedine, to je pravda. Lenže zapnite tých vysávačov na dedine 100 + samozrejme bežná spotreba na kúrenie, ohrievanie, ... . Ťažko bude niekto v noci o tretej vstávať a zapájať auto na nabíjačku (samozrejme je o možné ošetriť diaľkovým ovládaním prepínania nočného prúdu napr. ) Už teraz je problém, keď niekde staviate a trafák distribučky jednoducho nedovolí pripojiť požadovaný odber. A to sme len pri distribučkách. Prenosová sústava na tom nie je vôbec ružovo. 400kV, 110kV a 220 kV vedenia idú často na hrane už teraz. Ono ak si niekto myslí, že ustrážiť 50Hz v sieti je taká malina, tak je jednoducho na omyle. O ochrany sa s tým sr...ť nebudú, jednotlivé úseky poodpájajú, aby nedošlo ku kolapsu celej siete. Skúste sa spýtať, čo robia poklesy napätia pri výpadku veľkých veterných parkov v Nemecku, transfer elektriny medzi nemeckom a zeleným rakúskom. A vyregulujte len tak stratu 500MW pri výpadku a okamžiteBig Grin A do toho ešte vstupuje jalový výkon pri rýchlonabíjacích staniciachTongue

Na veľa vecí treba myslieť dopredu. Už teraz je potrebné myslieť na to, že prenosovú sústavu do niektorých oblastí bude treba posilniť.
https://www.google.com/amp/s/www.flowee....ou-sit/amp

Až jednou Zemi potká bouře na úrovni 1500 nanotesla – a ono se to stane, jde jen o to kdy – vše připojené do elektrické sítě přestane fungovat. A nebudete se z toho moci ani pos…, protože byste si nespláchli záchod. I vodovody a kanalizace fungují díky pumpám poháněným elektřinou.
Tak to se ti omlouvam nedoslo mi ze myslis vyrobit ten vykon to mate jiste pravduja to myslel z praktickeho pohledu proste e.auta jsou blbost na entou a tak jistej bych si nebyl dost se obavam s cim prijdou a ze je potreba likvidovat jadro misto toho aby poraadne kontrolovaly jak se s nim naklada,konecne povolily male reaktory pro mesta a smyslu plne vyuzily vyuzitelny odpad z jad.elektraren k dalsimu zpracovani.Jenze byznys vitezi nad rozumem a kseft je svatej a stejneho problemu se obavam u 5 G ze az se zjisti jakej problem to vlastne zpusobuje tise zaatnem pesti ze jinak to nejde stejne jako u pesticidů.A ti co jsou věcí znalí a maj na to si dal budou nechat odvazet kontaminovanou pudu ze svych pozemku a dal stavet svoje domy odstine pred elektrosmogem a rizenym vypinanim spotrebicu a wi-fi.Monza ale jen z nich ty chytrejsi tahaj prachy a casem se ukaze ze je to blbost,ale minulost ukazuje pravy opak(DDT,pesticidy,Roundap a další.)
Anebo ti znalý uz vedi vic nez my,trpi treba muj sousedni zemedelec paranoidní predstavou ze si v kramu nekoupi ani chleba,pece si vlastni,repku nedava kolem v blizkosti sveho domu proto ani ja s repkou nemam u vcel zavaznejsi problem,ma kolem jen pastviny s dobytkem,je blazen ze ma na vodu z vrtu osmozu a dalsi nesmysly????Nebo jen ví......
(07.01.2020 16:02)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Až jednou Zemi potká bouře na úrovni 1500 nanotesla – a ono se to stane, jde jen o to kdy – vše připojené do elektrické sítě přestane fungovat.
Tak to nemusí být jen bouře, těch důvodů proč může nastat blackout je plno. Rozumný člověk by s tím měl počítat mít připravené nějaké evakuační zavazadlo v něm klasické bateriové rádio s různými vlnovými rozsahy, svítilnu (nejlépe s dynamem, co umí nabít i mobil), pokud možno nějakou vysílačku alespoň PMR, lépe CB atd. A také si zjistit co se bez elektřiny neobejde, docela jsem se divil když tuším před pěti lety asi na dva dny vypadla elektřina a kolegové, kteří mají domky na perifirii se divili, že jim najednou neteče voda, nefunguje tlaková kanalizace a ani si nemohou zatopit v krbu, protože neměli jak rozběhnout oběhové čerpadlo. Nějak jsem nechápal proč nemají elektrocentrálu alespoň na ty čerpadla a nabití mobilů.
Ale abych se vrátil k tématu, většina telekomunikační sítě je zálohována, BSCčka mají své dieselagregáty, menší sajty jsou podloženy baterkami a z venku sajtu je zásuvka pro elektrocentrálu, tedy když baterie dochází, přiveze se mobilní elektrocentrála, přepne se vypínač a jede se vesele dál. Velkou zkouškou byly povodně 2002 a myslím že těch výpadků mobilní sítě bylo minimum. Naopak mobilní síť výrazně pomohla ke koordinaci záchraných složek, protože naše policie měla v té době vysílačky Matra a hasiči vysílačky Motorola, tak se spolu nemohli pomocí vysílaček domluvit, u nás v Kocourkově běžný stav.
Tedy já bych to zas tak černě neviděl. Nakonec i v tom článku psali, že ty shořelé transformátory v Kanadě opravili do 9ti hodin.
Tedy před 5G vás nezachrání ani blackout, ani geomagnetická bouře.
5G bude levné. Měl by tomu pomoci nový procesor MediaTek Dimensity 800
https://www.zive.cz/clanky/5g-bude-levne...fault.aspx
Dimensity 800 není, to si novináři kopčí mezi ssebou, na webu Mediatek je zatím jen Dimensity 1000 a když dohledám parametry 5G, co najdu?

Milimetrové vlny.

Jak jsem psal. Těch si ještě užijem.

5G NR Sub-6 GHz, 5G NR mmWave, LTE

http://www.ti.com/lit/spyy005
Gupo prosím co tím chtěl básník říci?

Vlna 6GHz je dlouhá 5cm. Ale ani s touto vlnou se pro 5G zatím nepočitá. Jak už jsem psal počítá se s frekvencí 3,5GHz, ale je to hudba daleké budoucnosti, opakovat se nebudu.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's