Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Sklenice na med
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Opravte mne, jestli špatně počítám. Nechci z toho dělat vysokou matematiku, ale pokud použiji sklenici 770 ml oproti klasice 720 ml, vychází mi asi 10,-Kč rozdíl v ceně medu za 150,-/ks. Letos už chci jít na 170,- a tam se ty nůžky ještě více rozevřou. Ty svazové 730 ml nyní kupuji, ale nechci nést břemeno dražší sklenice a více medu za stejnou cenu. Bavíme se tu o produkci třeba 2 tuny. Tam je to už si myslím znát.

Ještě podotýkám, že prodávám med ze dvora a účtuji si za sklenici medu, nikoli za 1000 g. I když váhově kilo splňuji. To jen tak na okraj, aby se debata nestočila jiným směrem.
Zaujala mě aktuální nedostupnost sklenic typu Facette 720ml. Tento stav si nepamatuji. Jedná se o výpadek ve výrobě skláren, nebo hraje nějakou roli i nezájem o sklenici Včela 770ml? Těch je zřejmě dost. Každopádně jsem rád, že jsem na jaře koupil dvě palety 720.
do eu prudili vlaky/kamiony faciet 720 z RF ,UA , pripadne Bieloruska.. tie teraz chybaju .. spotreba konzervarni je obrovska a domace sklarne nestihaju..
Já jsem je měl vždy ze sklárny Dubí u Teplic, ale třeba to funguje jako u medu a byla to jen předeklarovaná paleta z ciziny, do toho nevidím.
tak som to nemyslel ze by dubi a pod. kšeftovali s cudzim sklom.. jednoducho ked mas spotrebu v konzervarenstve v desiatkach milionov kusov sklenic,a ta spotreba je kryta trebars len z 50% zo spominanych krajin a zrazu to utne,tak to trh musi pocitit..ja cca desat rokov beriem sklo cez jednu konzervaren..odkial nakupili ,take mi doviezli .. polovica cca bola z ruska /ukrajiny,raz z bieloruska, zvyšok maďarsko,Dubí a slovenský vetropack.. v januari som mal paletu priamo z moskovskych sklarni,v juni z Dubí.. doteraz nebol problem aj kamion objednat kedykolvek..teraz je problem sa vobec dostat k jednej palete.. a cena medzirocne +40% ..
Upustil jsem od sklenic se včelou (nové Med 770 ml) a koupil jsem Facette 720 ml. Proč zbytečně navyšovat množství medu ve sklenici a tím i cenu (nebo plnit hodně pod okraj)?
Nevidím důvod k tomu "splňovat kilo". Je to jen náhoda, že to těch sklenic se vejde zhruba 1000 g medu.
Na první pohled jsou Facette 720 a Včela 730 "stejné". A sklenice tohoto objemu (720 ml) se vyrábějí "odjakživa" a určitě ne kvůli tomu, aby se tam vešlo 1000 g medu. I v obchodech deklarují např. 950 g, 970 g apod.
Taky už v životě nekoupím sklenice 770ml. Je to výmysl nějakého k.... co chtěl mít novou (jinou) sklenici ,svoji ochrannou známku a vydělávat na tom. Pro včelaře kteří nemají plničku s váhou je to katastrofálně špatná sklenice. Včelař plnící ručně neví kolik do sklenice má dát a tak se ošidí a dá víc, nebo se to zas zákazníkoj zdá že to je nějaký ošizený podmírák. Rači budu brát sklenice bez včelařského motyvu než tenhle xindl.
Taky nechápu, kde se to v mnohých hlavách bere, že med se musí prodávat po jednom kilogramu. Většina z nich stejně nemá etiketu, tedy nedeklarují obsah, takže je to úplně jedno.
Daleko lepší je zachovat plnou sklenici a přitom mírně zmenšit obsah, takže na zvětšování sklenic určitě není vhodná doba.
Nechápu jak někdo může jen za jiný názor nazývat k.....m a věc která zrovna mě nevyhovuje nazývat xindlem. Já i spousta včelařů v mém okolí uvítala větší sklenici s motivem včely. Protože vždy když se s někým bavím o ceně, tak se bavím o kilu, proto chci mít v každé sklince kilo medu a dost mě vytáčí, když otevřu sklenici a ta je až po okraj naplněná a potom celá ulepená. Mě prostě tato sklenice vyhovuje a vítám její výrobu. A Hlavní změnou inciatorem této změny si myslím, že byl svaz. Protože svaz nebyl schopen zajistit výrobce ani distributora svazové sklenice.
nie kilo, nie 940 gramov.....ja aj moje okolie, nakoniec zákazníci uvažujeme o cene za pohár/sklenici...
Pri predaji je to tak že v zime ked kupujú med sa možno jeden z 500 zákazníkov spíta koľko je v poháry medu a ostatný sú v domnení čo počuli" 1 Kg "..Cool

Je uplne zbytočné kupovať väčšie poháre ako 720 ml, potom akurát sa zhýčkajú zákazníci, treba stáli štandart 720 mlCool
nevite prosim nekdo, jak rychle a ucinne dostat lepidlo etiket ze sklenic z retezcu? nekter etikety a lepidlo se snadno odmaci v teple vode s jarem (treba penny vyrobky ve sklenicich) ale u jinych i kdyz seskrabu etiketu, tsk lepidlo drzi. zkousel jsem jar, savo, neslo to. chci zkusit jeste sodu, pak uz nevim. v rodine mi nosi ruzne sklenice, tak kdyby to slo nejakym normalnim (misto jaru neco XY) zpusobem umyt tsk mi prijde skoda je vyhazovat. dik za reakce.
Jak? Nejlépe koupí nových sklenic.
To lepidlo etiket, jde dolu tolulenovým čističem nebo 6006 ředilem, 6000 nefunguje rychle, spíše špatně.
ok dik, nove sklenice kupuju. nejde ani tak o penize, ale spis o to zkusit je vyuzit, nevyrabet odpad a zavdecit se snaze tech, co mi je prinesou.. to redidlo zkusim, i kdyz je to zasecprwce navic. zkusim a uvidim. kdyztak to skonci v odpadu.
Zatepla jdou nektere typy dobre dolu po mycce
Toulen či ředidlo stojí kolem stovky + ochranné rukavice a hlavně ten feťácký zážitek - to se opravdu vyplatí.
Zavděčit se? No tak ať ti to nosí se zavařeným ovocem či zeleninou a po vyprázdnění jim je vrátit, ať donesou plné...
Jinak funguje i abrazivní pasta na ruce + rýžák a ostrý nůž. Nicméně med patří do NOVÝCH sklenic. Vysvětli to svým známým a máš pokoj. Anebo jim dávej med do těch sklenic, co ti donesou, i s těmi původními etiketami...
jedna z moznosti je urobit si velke vlastne etikety a prekryt nimi tie povodne.. ak chces ale odstranovat ,tak treba nahriat..bud pohar napustit horucou vodou a chvilu pockat alebo nahriat etiketu trebars nad plynovym horakom na sporaku..potom ju "zlupnes pekne dole a zostane lepidlo,to uz potom s tym spominanym riedidlom.. videl som vo velkom odstranovali nylonovym kefovym kotucom uchytenym v stojanovej bruske..za studena,papier aj lepidlo naraz..
Současná cena sklenice "včela 770 ml" ze sklárny Dubí bez DPH......6.264,05 Kč
(06.11.2022 19:27)TomasoFernando napsal(a): [ -> ]Současná cena sklenice "včela 770 ml" ze sklárny Dubí bez DPH......6.264,05 Kč

za kus
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Referenční URL's