Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace v Praze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Mládenci, nestačím se divit. Milan má chuť něco dělat, zorganizovat a myslím pro dobrou věc. Místo podpory, dostane políček, že je začátečník. Raději tedy vše nechat být a nedělat nic?
Milane, to nebyl útok a už vůbec to nebyl útok na tebe. Z mé strany to bylo jen vyjádření odlišného názoru. Pochybnosti (a ano, v tom se rozcházíme) jsou v tom, jestli jsou takové prostředky smysluplně a účelně utracené. Noví zájemci o včelařství mají dnes poměrně dost možností, jak se k oboru dostat po praktické i teoretické stránce. Například PSNV na tomto poli odvedla veliké množství práce. Ale svým způsobem chápu fakt, že by bylo škoda nabízenou příležitost nevyužít. Pokud se ti podaří grant získat, pak nezbývá upřímně popřát mnoho úspěchů.
Milane hlavně vydržať.

Z vlastní zkušenosti začátky jsou těžké.Škoda ,že nejsem blíže.Rád bych Ti pomohl.Tak aspoň na dálku.
Držím Ti palce.......

A Ti co kritizují.
Zkuste to též.Tam kde bydlíte.Uvidíte co to je za práci,nervy v kýblu,každý se na Vás dívá jak na exota.....
A to ještě určitě neví jestli nějaký grand dostane.
Tak jak to bylo u nás.Nejdřív udělej a pak se uvidí jestli něco dostaneš.Tak mu neznechucujte nadšení.
A elán,chuť do práce a nadšení něco pro včely udělat to Milan má.
A ,že je začátečník?Někdy včelař po padesáti letech včelaření neví tolik kolik ten na začátku co má zájem se
učit. F.V.
Vážení, nejedná se o dotaci, ale o grant a Milan byl tak hodný, že vás se skutečností, že je grant vypsán seznámil, tedy pokud se vám Milanův záměr nelíbí podejte si svůj lepší projekt a ten grant dostanete vy místo Milana.
Dále Milan na celou tu akci není sám, slíbil jsem mu pomoc a v našem okolí se najde dost zkušených včelařů (ono by stačilo se kouknout na stránky naší ZO, na to že fungují méně než rok je tam dost informací).
Já osobně budu raď, když ten grant dostane Milan a efektivně s penězi naloží a ne různé Vokovické včelíny, bez medu a.t.d. Poslední dobou vidím, že jsou v kurzu květnaté louky, tedy docela by mě zajímalo, kolik na ně padne peněz a kolik jich bude skutečně vybudováno. Ono kdo chce udělá věci s málem (viz zde).
Já si myslím, že stejně tak jako Včelař Farmář dokázal vytáhnout z "kanálu" peníze které se zhmotnily v něco co včelaři využijí, tak stejně tak je dobré, když takové peníze někdo vytáhne z Prařžského tunelu a postaví za ně něco.

Doby kdy si včelaři, chovatelé atd "privatizovali" obecní a jiné budovy ze společného socialstického vlastnictví - tedy za sociku je za námi a postup jak dosáhnout nějkaého společného majetku josu jiné.

Samozřejmě představa že by si to uživatelé jako před válkou koupili za své, v tradici Národního divadla je iiž bohužel mimo.

A pokud Praha po té co dokončila Blanku vyčlenila prachy na takové dotace je lepší když Milan za ně něco vybuduje než když je nějaký trubec spotřebuje na jednu Performance kde vybije své umělecké pudy a uspokojí své hmotné potřeby (tedy zaplatí známým - jak jsme svědky u leckterých akcí).

Třeba tam jednou bude i klubovna, nebo jen krytý přístřešek a bude to místem kde se budou zastavovat rodiny na výletě v Šáreckém údolí.
Nebo tam budou mít včelařsé kroužky z centra mít své "externí stanoviště".

Ty granty se vypisují pravidelně a je možné to stále vylepšovat.
Grant a dotace jedno jest.
Nevím, školy nemám ale tady píšou:

Dotace = forma poskytnutí určitého množství finančních prostředků, nejčastěji ze státního nebo územního rozpočtu . Může a nemusí být stanovena na konkrétní účel.

Grant = účelový příspěvek na veřejně prospěšný účel, získává se zpravidla ve veřejné soutěži a po předložení projektu. Podpora vědeckých, výzkummných, případně i kulturních projektů. Je poskytována institucemi.

Já osobně bych to nemíchal, dotace je např. 1D na kterou mají automaticky nárok všichni a každý rok, granty se vypisují občas a o získání musíš bojovat, předložit projekt, nemáš automaticky jisté, že ten projekt bude schválen a někdo kontroluje co jsi za ty peníze udělal.
(15.01.2015 0:39)František Němec napsal(a): [ -> ]Pokud znám v okolí včelaře, tak je nikdo neškolil, nedotoval, nebylo, aspoň u nás, žádných středisek na školení a na lákání mládeže. Kdo měl skutečný zájem našel si sám cestu ke včelaření a u ní i vydržel. Jsem jedním z nich.
Vše nemravné se odvíjí od dotací, toho systému předhazování kostí, který křiví charaktery i ekonomiku. Rozdělovači se smějí a pochutnávají si mase z těch kostí.

Jsem pro zrusení vsech dotací,vsechny co stat dava proto ze to uplne nici tenhle stat a krivi ekonomiku Hned napiste na ministerstvo financi tenhle pozadavek...Babis bude mit aspon radost ušetří. A vy budete stejnak platit dane stejne Big Grin
akorat si potom sahnete hluboko do penezenky aby jste vsechno zaplatili.
Tady nadavate kolik se ve vcelarstvi proinvestuje penez a jaka to je hrozna castka ...
a ze zemedelstvi v CR ročne dostane dotace za cca 50 mld. korun a vyprodukují potraviny asi za 15 mld korun....Jo zruzmeto jsem pro ale potom chleba nebude stat 30 Kc ale mozna hned 60 Kc litr mleka 50 kc pak se mozna probudite Smile
(16.01.2015 17:02)Hyju napsal(a): [ -> ]Babis bude mit aspon radost ušetří.
Babiš bude mít radost? A z čeho myslíš, že ten jeho AgroFert žije? Z čeho myslíš že tento člověk zbohatnul? A tuším, ze v Respektu psali, že se jeho majetek po roce v politice zvětšil o 4 miliardy, zatimco Kelnerovi a ostatním miliardářům se majetek smrsknul.
Nedávno tu byl odkaz na jeden velmi pěkný rozhovor se soukromým zemědělcem a ten odhadoval, že po zrušení dotací by ceny potravin stouply o 15-20% a on by místo papírování mohl pracovat, to strašení že po zrušení dotací by ceny portavin vzrostly několikanásobně je účelové. A sám asi víš jakým směrem byly upraveny např. ceny medometů po zavedení EU dotace... Ale to se již dostáváme mimo téma admine promiň.
A zvedne ti dneska nekdo plat o 15 az 20 procent?Ale nikdo jim ty dotace nenuti ze si je musi vzit a kdyz si je nevezme tak nemusi zase tak moc papirovat Big Grin.Mas pravdu jsou to chudaci ze je nasi urednici vubec otravuji s takovyma blbostma jako je skoleni nebo skoleni bezpecnosti prace atd.....nebo ze nekdo chce po nich zaplatit dane to uz je trouvalost Big Grin
No jo kdyby vsichni byli tak moralni a spravedlivy tak bychom ty uredniky mozna ani asi nepotrebovali to bychom usetrily Big Grin
Za první republiky byla daň z obratu 3%. Po sametu byla daň z obratu zrušena a nahrazena DPH. Nyní je 15 a 21%. Tehdy, za první republiky to stačilo.
Františku o tom ten Evropský socialismus je. Místo toho aby nechali volný trh s potravinami, tak na potraviny uvalí (stále se zvyšující) DPH a vybrané peníze následně přerozdělí zemědělcům "aby ty potraviny nebyly tak drahé". Kdyby nechali volný trh, neměli by politici páky jak si koupit hlasy (většinou těch méně úspěšných) sedláků. Bohužel na tenhle systém přerozdělování celá EU jednou šeredně doplatí.
Grant je podán,uvidímeSmile
Díky moc Milane, dobrá práce. Externisté nezklamou Smile
Tak a je rozhodnuto,jediný kdo dostal Grant v Praze do včelařství je spolek Mája.Cool



http://www.praha.eu/public/4f/2d/d8/2047...lohami.pdf


[Obrázky: 2047504_591567_usnes_RHMPc1213_pridelePage_1.jpg] [Obrázky: 2047504_591567_usnes_RHMPc1213_pridelen_Page_2.jpg] [Obrázky: 2047504_591567_usnes_RHMPc1213_pridelen_Page_3.jpg] [Obrázky: 2047504_591567_usnes_RHMPc1213_pridelen_Page_4.jpg]
Jsou tam ještě Hradčanské včely - nula. Ale Mája je tam třikrát ... 2x jo, jednou ne ... Ostatní včelařské projekty (Akademie Tábor 2x) nula.
Jiří
Divíš se,řekni si kdo je předsedou a už to Víš proč. F.V.
Nedivím, Františku ... Big Grin
Chtěli jsme tam také podat návrh na grant, ale pak jsme to neudělali, protože to bylo tak komplikované a administrativně zašmodrchané, že jsme se rozhodli dělat akce jednodušeji. Půjde to i bez nich ... (Doufejme ... Wink ) Ale když se někdo vyzná ...
Jiří
bez dotací seš víc svobodný,ale schází ti prostředky,v mém případě hlavně na přednášky.
Dotace administrovaná Nasavrky,je almužna,hodně velké omezení ve výběru přednášejících.Undecided
Stran: 1 2
Referenční URL's