Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace v Praze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Obrátila se na mě o radu potencialní včelařka z Prahy9, stanoviště úlů taky Praha9.
Předpokládám, že na tuto dotaci nemá nárok, i když je to na okraji Prahy... nebo se pletu?
Je něco pro Pražany?
Dnes jdu na Středočeský kraj tak se na to zeptám jak je to s tou Prahou
Vzhledem k tomu, že Praha je brána jako samostatný kraj, tak se dotace nebude na ni vztahovat.
A pokud vím, tak Praha pro včelaře nic nedělá.
Tak je to jak bylo řečeno všechno Praha- žádné dotace. Pražák má nárok na dotace jen pokud budou včely v středočeském kraji, A v sobotu mají na podatelně do 12:00
Přesně tak to mám já. Bydlím v Praze a dotace jsem dostal na včely na chalupě na Mělnicku. Naštěstí to dopadlo takto.
Některé kraje si dávaly podmínku trvalého bydliště na území kraje.
díky všem za reakce. Paní má chatu na Sázavě, tak to asi pude. Vloni žádal kolega, bydliště Praha, chata u Orlíku a nedostal. Ale snad z jiného důvodu. Ten mu ale nikdo nesdělil. Ale nevím, nakolik se vyptával.
Zase další důkaz neschopnosti logicky uvažovat, typická vlastnost českého úředníka a zákonodárce. Na jedné straně se brečí, že nejsou včely a je potřeba jejich rozšiřování podporovat, ale okamžitě hodí klacek pod nohy, aby to nešlo.
No je to smutné takto to vypadá jako když kolem Prahy nejsou žádné sady a pole a když se člověk podívá na mapu až kam dosahuje okraj Prahy tak ... no prostě škoda mluvit
No, já bydlím (podle občanky) v Praze a chalupu mám v Pardubickém kraji a tam je podmínkách, že žadatelem může býti pouze začátečník t r v a l e usazený... Jak se to obchází? - když někde říkáte, že pražan může žádat na včelky s "podstavcema" v SČ. Nebo špatně čtu?
Středočeský kraj nevyžaduje, aby včelař měl trvalé bydliště ve Středočeském kraji. Jen tam musí mít umístěné plnění dotací - včely.
Ale co kraj, to jiné podmínky.
Praha vyhlásila Grant na včelyBig Grin
http://urdeska.praha.eu/files/Vyhl%C3%A1...EKnZr8qA==
a já se rozhodl do toho jít,
bude to zastřešený http://www.sarecke-udoli.cz/
je tam šibeniční termín do 21.1.Surprised
Chci vytvořit Včelnici pro začínající včelaře a dětský kroužek
program:
praktické včelaření svěřený oul
přednášky od a-z
dílny výroba pomůcek a materiálu oulů,čmelínů atd.
prostě praktické včelaření
Místo na Včelnici mám Tichá šarka nad viniční usedlostí Žežulka.

Má někdo zájem do toho jít se mnou?
Budu moc rád i za zaslání podkladů hlavně rozpočet zde jsou jednotlivé požadavky:

II. Závazná osnova projektu:
12. a) Výchozí stav problému a místo realizace projektu
b) Věcný popis navrhovaného projektu (tj. cíl a obsah projektu, dle typu projektu i stanovení cílové
skupiny)
2c) Předpokládaný termín zahájení a ukončení projektu a termíny hlavních etap projektu
(V rámci grantové podpory budou hrazeny pouze náklady spojené s realizací projektu, které
žadateli vzniknou až po schválení přidělení grantu žadateli Radou hl. m. Prahy, popř.
Zastupitelstvem hl. m. Prahy)
d) Výstupy řešení - práce v terénu, vzdělávací akce, publikace atd.
e) Předpokládaný přínos projektu a dopad řešení v místě realizace
f) Rozpočet projektu (podle požadavků uvedených v bodě III. formuláře)
g) Složení řešitelského týmu
h) Externí spolupracovníci a jejich podíl na projektu
i) Perspektiva dalšího řešení vlastními prostředky
j) Další doplnění projektu je-li k dispozici (např. projektová dokumentace)
1. Název přílohy:
13. Případná odborná doporučení k předkládanému projektu (v příloze):

Název přílohy:
14. Návaznost na jiné projekty:(informace o případném pokračování projektu z minulých let + stručný
popis dosažených výsledků a odůvodnění pokračování projektu - rozveďte v příloze)

Název přílohy:
III. Rozpočet projektu:
15. Podrobný položkový rozpis CELKOVÝCH nákladů: Kč
(materiálové náklady, služby, mzdy atp.), včetně zdůvodnění jednotlivých položek
Název přílohy:
16. Podrobný položkový rozpis POŽADOVANÝCH finančních prostředků po
hlavním městu Praze:

(materiálové náklady, služby, mzdy atp.), včetně zdůvodnění jednotlivých položek
Název přílohy:
17. Počty osob zajišťující realizaci projektu
Počet honorovaných osob z toho externistů...
Počet nehonorovaných osob včetně dobrovolníků z toho externistů...
18. Předpokládané příjmy z realizace projektu - celkem:

prostě hrůza a málo času kontakt na mě - milan.simonovsky@seznam.czConfused
Držím Tě palce.Vím do čeho jdeš.Před třemi roky jsem řešil též podobný projekt. F.V.
Pokud znám v okolí včelaře, tak je nikdo neškolil, nedotoval, nebylo, aspoň u nás, žádných středisek na školení a na lákání mládeže. Kdo měl skutečný zájem našel si sám cestu ke včelaření a u ní i vydržel. Jsem jedním z nich.
Vše nemravné se odvíjí od dotací, toho systému předhazování kostí, který křiví charaktery i ekonomiku. Rozdělovači se smějí a pochutnávají si mase z těch kostí.
Ono je házení kostí a kostí. Je jasné, že se na přerozdělování přiživí vždy spousta darmožroutů, ale mě zaráží ta celková nespravedlnost. Pokud má v Ústeckém kraji včelař možnost "vytáhnout" krajskou dotaci až 20 tisíc (do 80% nákladů, v jiném kraji ani to ne) a v Praze je dotace až 250tisíc a to až na 100% nákladů, tak je něco špatně. On celkový systém přerozdělování financí v ČR je na zvracení.
Je mi jasné, že Pražák nebude souhlasit, ale i tak se ptám, jaký je rozdíl mezi včelařem v Praze, v jižních Čechách, na Moravě nebo třeba v Ostravě?
to jsem netušil,že rozpoutám takovou antiprážáckou diskusi ,každopádně mám pocit že je to správný krok vytvářet v každém kraji,okrese poradenské centrum pro začínající včelaře a chci to zkusitSmile
(15.01.2015 6:06)Sarr napsal(a): [ -> ]Ono je házení kostí a kostí. Je jasné, že se na přerozdělování přiživí vždy spousta darmožroutů, ale mě zaráží ta celková nespravedlnost. Pokud má v Ústeckém kraji včelař možnost "vytáhnout" krajskou dotaci až 20 tisíc (do 80% nákladů, v jiném kraji ani to ne) a v Praze je dotace až 250tisíc a to až na 100% nákladů, tak je něco špatně. On celkový systém přerozdělování financí v ČR je na zvracení.
Je mi jasné, že Pražák nebude souhlasit, ale i tak se ptám, jaký je rozdíl mezi včelařem v Praze, v jižních Čechách, na Moravě nebo třeba v Ostravě?

Uz treba jen v tom ze je obtiznejsi sehnat v Praze pozemek kam dat vcely, a v pripade ze si budes chtit pozemek koupit tak to bude v Praze nepomerne drazsi.

Ale hlavne povazuji za chybu napadat tady nespravedlonost vyse dotaci dle kraju a vyvolavani zavisti mezi vcelari. Napadat je treba to ze dotace na vcelareni jsou oproti jinym oborum male.

PS: nevcelarim v Praze a zatim jsem necerpal uvedenou krajskou dotaci Smile
(15.01.2015 16:32)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]každopádně mám pocit že je to správný krok vytvářet v každém kraji,okrese poradenské centrum pro začínající včelaře a chci to zkusitSmile

Musím říci,že odvaha některých jedinců je obdivuhodná. Založit po dvou letech včelaření poradenské centrum pro začínající včelaře,nu co dodat. Doufám,že hlavní náplní nebudou rady,jak se dostat k dotacím.Dodgy
Tohle nemá cenu řešit, doposud Praha neměla žádné krajské dotace, zatím co si v jiných krajích si včelaři kupovali čtyřkolky "na kočování". A toto není klasická dotace, ale grant, tedy plno papírování a nikdo neví zdali ho nakonec dostane. A smysluplnost dotací obecně se řeší v jiných vláknech, tady s tím toho moc neuděláme.
Upřímně řečeno, mám podobný názor jako Víťa. Jak jsem Milana poznal, tak musím říci, že je to fajn chlap. Ale jeho snaha o organizování všeho možného (vyšetření na mor, poradenské centum,...) se nemusí líbit každému - zrovna mně to blízké není. Ovšem je to jeho názor a postoj, na který má právo. A pokud se cítí být dostatečně fundovaný...
Ale abych byl upřímný, tak si myslím, že existence včelařského poradenské centra v Praze je drahý a neúčelný nadstandard, který zbytečně odčerpá veřejné finance. Na druhou stranu je potřeba přiznat, že není Milanovou chybou, že Praha takový dotační projekt vypsala a nikde také není řečeno, že se jej podaří zrealizovat. Vypsání dotačního projektu za 250k na seriózní včelařský výzkum by oboru pomohlo víc, když už je potřeba vypisovat dotace na podporu včelařství. Ale nejsem pražák a rozpočet hl.města mě trápit nemusí.
(15.01.2015 16:59)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]Musím říci,že odvaha některých jedinců je obdivuhodná. Založit po dvou letech včelaření poradenské centrum pro začínající včelaře,nu co dodat. Doufám,že hlavní náplní nebudou rady,jak se dostat k dotacím.Dodgy

ježišmarjá já nebudu přednášet,já to pouze chci zorganizovat a jak to tady čtu tak radši polopaticky upřesním informace ten grant dostane SPOLEK ŠÁRECKÉ ÚDOLÍ a ne MILAN ŠIMONOVSKÝ.
Idea je prosím Včelnice s 10 oulama a pokud možno se všemi běžně používanými druhy,volně ložený v krajině a obrovský stůl s lavičkami.
Něco prostě musíme zaplatit:prostor na přednášky,pronájem truhlárna a další věci
Ale pokud se tady najde lektor,který mi bude jezdit do Prahy zadarmo,sežene si zadarmo prostor na přednášky,truhlář který nás zadarmo pustí do velké dílny atd.Cool
kdo se hlásí,já aspoň nebudu muset blbnout s lejstramaUndecided

Včelařstvi je historicky spolková činnost a já se pouze snažím jí rozvíjet a hlavně je to náplň našeho spolku viz webové stránky - http://www.sarecke-udoli.cz/

Můj cíl je,že umožním zájemcům o včelaření si to vyzkoušet a získat co nejvíc informací.
Stran: 1 2
Referenční URL's