Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Neonikoidní degradační bakterie aplikované pomocí CRISPR proti CCD
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Objevil jsem patent a velmi obsáhlý elaborát. Patent je přeložen za pomocí google translatoru. Jestli toto bude budoucnost včelaření, jako že bude, tak se chov bude čím dál více ubírat ke snaze držitelů včelstev k jejich krmení a "očkování", což nese velké náklady a v podstatě to znamená že včely budou hynout ještě více. Filozofie patentu je taková, že budeme podávat včelstvům pomocí GMO postupů (CRISPR) v podstatě krmivem degradační bakterie proti nežádoucím škodlivým agrochemikáliím.



[attachment=5752]
Vrchol cynizmuExclamation Modifikovať včely na odolnosť voči neonikotinoidom.
Potom bude treba nové GMO včely proti GMO rastlinám a prvým GMO včelám.
Treba sa včas vrátiť k praxi radových sedliakov aj za cenu vyšších cien a bez dotácii. Barterový obchod vyradí z nákladov novodobých vexlákov.
A pak uz bude jen doba opylovacich dronu a mydlovych bublin....
Archeologové na celé planetě nacházejí stopy po vyspělých civilizacích, které vždy skončily na úplném vrcholu vývoje, ve chvíli, kdy měly všechno nadosah, lacino a hned.
Právě takový kolaps žijeme v přímém přenose.

S vypuknutím koronaviru se zdálo, že se svět změní a že si lidi začnou cenit sester, pekařů, instalatérů, zedníků, popelářů, zemědělců, policajtů a hasičů bez kterých civilizace nemůže fungovat ani pár dní a že manažeři půjdou konečně po žebrotě. Manažeři to ustáli, ti o práci nepřišli, pracující namnoze ano...
Referenční URL's