Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kolik stojí ...
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
zakládám téma okolo toho, kolik stojí peněz, zdůrazňuji peněz, ta která věc když se pořizuje pro chov a nebo věc, kterou někdo nutně musel zaplatit, aby mohl dál v klidu a míru pokračovat v chovu včel.

Téma by mělo být informační a "demotivační" studnicí informací proč začít a nebo proč nezačít včelařit, proč si raději místo pořizování úlů a shánění včelstev koupit produkty jako med rovnou od včelaře, který se vyinvestoval penězi a čeká na moudrého zákazníka, který místo do předraženého hyper supermarketu jde ke včelařovi, který je shovívavý a většinou má ceny medu nižší.


Téma by mělo být jakousi navigací pro zájemce ekonomických hodnot a hodnotitele profitů, tz. člověk, který se rozhoduje jestli včelaření má smysl zakládat jako příležitostní příjem, jako koníček bez ohledu nato co jeho osobní aktivita stojí nebo statistiky který sbírají specifická data o vstupních cenách do a v oboru včelařství.

Doufám že téma bude v příspěvcích narůstat coby studijní, nebude lákadlem pro komerční živly skrývajícíc se pod prvním příspěvkem po registraci.

Příklad:
Téma zakládám proto, že vše je zatím dnes o penězích, ovšem příspěvky by něměly nést komerční nebo skrytý komerční podtext. Tz. že pokud stojí v momentě psaní tohoto zakládajícího příspěvku např. 5kg mezistěn na vastoil webu 2100Kč, jasně bylo sděleno začátečníkovi nebo kolemjdoudímu co zabrouzdal na toto fórum že kilo mezistěn stojí někde, okolo ... 420Kč/kg.

http://vast-oil.lyson.cz/vceli-mezisteny...4-5kg.html

Nechám ponechání tohoto mého počinu na adminovi a moderátorech. Buď se ujme a bude růst nebo se utne a nebo časem fórově a diskuzně zakrní.
Co znamená předražený hyper supermarket?
Horúca novinka:
https://www.aliexpress.com/item/10050029...6559%22%7D
Stačí vložiť feromon 10 dňového plodu Smile
Nedokážu vyčíst, jak to funguje? Může někdo prosím krátce popsat?
polozi se to do mezeri mezi hirnima louckama ramku a klestici by se do toho meli stahnput nalakani tou naplni...v textu na inzwratu jsemse docetl "vegetable oil", Albert nekde vycetl "feromon 10 denniho plodu" (logictejsi prijde mi, nevim, co bylo mysleno tim vegetable oil).

ale jestli se klestik necha oblbnout a nalakat temhla pastickama ve srovnani se zakladenymi plasty, tezko rict.

hlavne sem si nevsim, ze by na aliexpressu prodavali tak jeste ten 10denni feromon plodu nebo ten vegetable oil, bez kteryho to nemuze fungovat ani teoreticky dle jejich popisu.

ten vyrobek se tam nabizi vicekrat. tak mozna kdyby clovek hledal, tak ty naplne do tpho najde. kdo vi.
Prepáčte, preto tam je ten Smile. Feromon musia vyselektovať labáky a výskumáky. Asi niečo podobné: https://www.intimnenakupy.sk/parfemy-s-f...zov-100ml/
Smile...jojo...anebooooo....to funguje/ma fungovat tak, ze jak je to polozeny mezi hornima louckama a ma to ty mezirky, tak jak vcely chodi po hornich louckach a prechazeji pres tuhle pasticku, tak se klestici co jsou na spodni strane tel vcel zachyti na tech zbrdlinach ty pasticky a spadnou tema mezirkama do pasticky a tam se utopi v te naplni, kterou muze byt klidne ten husty olej bez feromonu.

a stejne tak v pripade vcel co lezou po strupkove folii a prolezou pres tuhle past, tak u nich se zase odrbou klestici z jejich horni strany klestika.

zbyva jen nejak zaridit, aby vsechny vcely v ule prolezly pres ty pasticky, a to aspon dvakrat...jednou dolu nohama, a jednou vzhuru nohamaSmile

ale na to mozna taky prijdu, i kdyz mam doporuceno nepremysletSmile
Jako nápad mi to nepřipadá špatné, něco jako lapače na kůrovce.
Šak to je snad na Aetinu Tumida, ne na Varroa Destructor!

[Obrázky: 2021-10-08-14-14-59-20-Pcs-Beetle-Mite-T...oa-Mit.png]

(08.10.2021 6:51)Kohout napsal(a): [ -> ]Co znamená předražený hyper supermarket?

Předražený znamená předražený. Českého medného Trikatela zná každý. Nakupuje český za 100, prodává s platbou předem za 50-80,- Náklady na rozmíchání a ovonění cukru znáš. Nic ve zlém, ale proč děláš ze sebe zajímavého blba?

A dodám pro upřesnění, super hyper těch 50-80 zdraží až na trojnásobek.
(08.10.2021 14:12)gupa napsal(a): [ -> ]Nic ve zlém, ale proč děláš ze sebe zajímavého blba?

A dodám pro upřesnění, super hyper těch 50-80 zdraží až na trojnásobek.

Nevím proč tu z každého druhého děláš blba. Zas tak chytrej nejseš.

Nevím co je český medný Trikatela. Že předražený znamená předražený není vysvětlení. Když nevíš, snad raději ani neodpovídej.
Tohle tema by melo byt motivacni nebo demotivovacny. Tim, jak se tu titulujete, bude za b) spravne. Jinak Gupo - uprimne, tema myslim uplne o nicem. Kolik co stoji, si umi najit na netu uplne kazdy a srovnani cen jakbysmet. A ted jeste bud s dotaci nebo bez ni,velky rozdil, da-li Ti na to stat a nebo do halere sahnes do sve penezenky. Ale jak uz jsem napsal vyse, v podstate o nicem. A neber si to osobne.ps: Stejne tak jako kolega Kohout neznam zadneho medneho ceskeho pokemona, takze bud buď konkretni a nebo to nepis. Opravdu-pristup pro zacatecnika nebo cloveka uvazujiciho, ze zacne vcelarir, jak noha!
To sou nervy.

Dva příspěvky pídíc se a reagující na mé demotivační sdělení,
Citace:který místo do předraženého hyper supermarketu

jsou zbytečně diskuzeně deprimující, jeden v reakci neví, neví a protože on neví tak prý také nevím.
Citace:Nevím proč tu z každého druhého děláš blba. Zas tak chytrej nejseš.

Nevím co je český medný Trikatela. Že předražený znamená předražený není vysvětlení. Když nevíš, snad raději ani neodpovídej.

Druhýmu je to podezřelý že nevím,

tak píše o motivační dotaci která je ve skutečnosti v podobě EU dotací, to nejhorší co včelařství mohlo potkat. Takže ji prokoukl a je z dotací značně demotivován. Ale fotky od něj jsou všechna čest, prima. Také mu jednu ukážu. (ps: opravdu nejde o pokemona viz fota herců ztvárňující příběh, s nápovědou č1 , jeden znich je Trikatel a s druhou nápovědou, po prohlédnutí pro někoho veselého francouzského příběhu si zajděte tam co píšu a naco oba reagujete proto, aby jste věděli a dovtípili se očem píšu a co sděluji)
[Obrázky: Philippe-Bouvard-Waterfox-Classic.png]
Opravdu pokud nechci, nepřesvědčujte mne abych zde jmenoval, byl bych za blbce. A snažíte se oto známým způsobem, totiž ho dělat ze sebe.

(12.10.2021 16:34)Honza Veber napsal(a): [ -> ]Jinak Gupo - uprimne, tema myslim uplne o nicem. Kolik co stoji, si umi najit na netu uplne kazdy a srovnani cen jakbysmet.
Zajímavá reakce.
Upřímně.

Kolik tedy stojí mne coby daňového poplatníka jedna koruna dotací vložených do včelařství. To bych rád věděl kde to hledat na "netu" nebo ve "srovnávači"
To je jednoduchý spočítat - potřebuješ znát jen tři čísla:
  1. sumu v daném roce vybraných daní v celé republice
  2. sumu v daném roce vyplacených včelařských dotací
  3. Tebou odvedené přímé i nepřímé daně za stejný rok
První dvě položky půjde myslím dohledat opravdu na internetu.
Třetí složíš z informací v Tvém daňovém přiznání + v evidenci zaplacených nepřímých daní.
Pokud bys výsledek nepotřeboval osobně na sebe, ale tak nějak obecněji, tak třetí číslo můžeš nahradit třeba počtem obyvatel ČR nebo jejich ekonomický aktivní části.
A pak už to jen spočítáš.

Dovedu si představit, že to bude publikačně zajímavé při srovnání časových řad nebo různých zemí (jedno číslo nic neřekne).
Ideálně ještě třeba ku ceně medu, objemu jeho produkce, počtu včelstev či včelařů atd.
Datová žurnalistika se tomu myslím říká. Hodně mravenčí práce... Teprve pak o tom půjde diskutovat - třeba do nekonečna.
Díky. Díky klidně sdělím, jak na slovenském fóru vcely.sk v pohodě funguje. Laiky nedávám a vidím to jako položenou past o které admin zjevně pod opojením z příjmu reklam neví ... a také to laikování vidím jako cestu k mozkové a myšlenkové demenci, třeba kvůli tomuto, to stálo jednoho 4t šv. fr. Prostě jen díky. Takže jen kolik stojí a nebo může stát něco sdělit jen tak na internetu, třeba i nejde o našeho medného Trikatela.

Nějak mi to ale nesedí, ten vzorec nemůže být tak jednoduchý. Myslím tím že by se mělo selektovat. Selekce by se měla zaměřit na náklady včelařů, kteří jsou dnes viditelně dohledatelní daňoví poplatníci a EET které by mělo registrovat v té selekci zboží které přímo souvisí s včelařskou činností. (kódy zboží při dovozu, ean kódy přidělený pro dané zboží dané katerorie, surovin dodané OSVČ které nakupuje pro svou výrobu), Prodej produktů je něco jiného, to včelaře resp. mne nic nestojí. Pokud nepočítám ztrátu z rozdávání medu nebo ze slev.
Tvoje otázka zněla: "Kolik tedy stojí mne coby daňového poplatníka jedna koruna dotací vložených do včelařství."

Na to nepotřebuješ nic selektovat, řešit EET a ztráty z rozdávání medu.
Prostě jen vytvoříš tabulku a z ní pak třeba pro lepší přehlednost grafy či mapy.
Aby byly podklady pro diskuzi.

Hoď sem, prosím, zpracovaná data (třeba pro začátek v jednoletém srovnání v rámci evropských států), ať se v novém vlákně posuneme.
(13.10.2021 7:46)vcelky.cz napsal(a): [ -> ]Hoď sem, prosím, zpracovaná data

Reálná čísla pokud jsou pravda:
https://www.financnisprava.cz/cs/dane/an...yberu-dani

procentuální odvozeniny jiných států EU od daňového zatížení ČR, opět, pokud jsou pravda.
https://www.statistikaamy.cz/2019/02/27/...dprumerne/
Je na Tobě, z jakých dat to budeš zpracovávat. Ty jsi autor.
Čísla, hodnoty prachy ... někdo by si nechal pro korunu koleno vrtat, kolik stojí tedy to jeho koleno.
Na to se hodí dotazníkové šetření. V terénu mezi lidmi, ideálně s akuvrtačkou v ruce pro názornost.
Jen musíš správně sestavit reprezentativní vzorek.
Zajímavé by bylo srovnání mezi včelařskou a nevčelařskou populací.

Co tam máš dál?
Kolik stojí někoho ve skutečnosti sled událostí příběh co se stane, jako ve filmu https://www.fdb.cz/film/cena-medu/5001
Stran: 1 2 3 4 5 6
Referenční URL's