Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Název pro padělek a náhražku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Med jako název je velmi ohrožen asi více než 110 let, kdy se začal používat ve slovním vztahu s náhražkou a nebo padělkem.

Za tu dobu nikdo nevymyslel pravidlo, kdy se může slovo med použít. Přitom slovo máslo a margarín tento slovní pojem prodělal.

Ani věda, ani obchod, ani právo, ani EU, která ve své smlouvě používá slovo med ve spojení s náhražkou a nebo padělkem a přitom exponuje jako lež tzv. medovou směrnici. EU viditelně takto podporuje zánik pojmu slova med.

Slovo med musí být chráněno ve smyslu samotného slova, vyzývám tímto nepoužívat slovo med ve spojení s jeho náhražkou a nebo padělkem.

Pravidlo jedna, slovo med lze použít pouze pro produkt, který byl vytěžen od chovaných včelstev.

Pravidlo dvě, nelze použít kořen slova med, název jako podstatné jméno, přídavné jméno, přívlastek, a jiné slovní spojení, pokud není pro pojmenovanou věc splněno pravidlo jedna.

Pravidlo tři, nadměrné zkrmování cukru a jeho alternativ pro účel zvýšení výnosu medu, neplatí v tomto případě pravidlo jedna.



Jako výchozí ve smyslu třech pravidel, navrhuji nový název pro hromadné přejmenování a označení nesprávného názvu věci "třpytivý sladký margarín".
Gusto, přeji klidné a pohodové Vánoce.
Referenční URL's