Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Organizace v okrese Český Krumlov
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím všechny,
nejste tady někdo z okolí Českého Krumlova, případně z Lipenska, hledám informace jaké spolky tady fungují a zatím jsem ani s pomocí strejdy Googla toho moc nenašel.
Ze sekretariátu ČSV jsou informace minimální - dostal jsem dva emailové kontakty.
Rád bych tyhle informace shromáždil a zveřejnil na webu, protože přihlásit se do místního spolku byl docela otřes (ani nevím jestli mne tam vůbec chtějí, jakkoliv jsem hned nabízel své ruce a hlavu k dílu). Díky Přemek
Dostal jsem pouze jednu odpověď (moc díky za SZ), nikdo další z Českého Krumlova a okolí?
Možná by bylo vhodné napsat, co vlastně hledáš a kde přesně. Lipno je široký pojem. Jestli chceš jen partu na pivo, členství v ČSV, PSNV, ......
Budějovickej okres má kontakty snadno dostupné. Krumlov je skutečně jedno velké tajemství. Nikde nic.
Zdravím Michale,

díky za reakci "Krumlov je jedno velké tajemství".

Ale právě proto jsem dotaz neupřesnil, chtěl bych včelaření v tomto okresu informačně otevřít pro nové zájemce - především mladé - kteří dnes primárně hledají na internetu jako já (a nenajdou téměř nic).

Včely mám v katastru Horní Planá u Lipna, ale informace chybí nejen tady.

Uvítám proto jakoukoli informaci o tom co v okrese funguje, anebo co konkrétně tady nefunguje.

(Mezi lety 2012-2016 jsem pomáhal vytvořit novou generaci "pomocí webu organizovaných" včelařů" v Kamenici u Prahy a okolí - a vím, že to má smysl).


(19.04.2022 6:39)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]Možná by bylo vhodné napsat, co vlastně hledáš a kde přesně. Lipno je široký pojem. Jestli chceš jen partu na pivo, členství v ČSV, PSNV, ......
Budějovickej okres má kontakty snadno dostupné. Krumlov je skutečně jedno velké tajemství. Nikde nic.
najdi si v LPISu kontakty na vcelare majici stanoviste v okoli nebo v oblasti, kde se chces zapojit nebo zalozit spolkovou cinnost.
(19.04.2022 10:45)PremyslP napsal(a): [ -> ]chtěl bych včelaření v tomto okresu informačně otevřít pro nové zájemce - především mladé - kteří dnes primárně hledají na internetu jako já (a nenajdou téměř nic).

Otázka je, jestli místní mají o nějaké změny zájem. Třeba si ani nepřejí, aby jim tam někdo dělal nábor nových včelařů třeba z důvodu převčelení, rizika nemocí, konkurence a podobně.
Mají svoje včely, svatej klid, spolehlivé klienty ..... a pak jim to někdo nabourá.
Čert vymyslel spolky, ale sam do nich nechodi.
Spolek je dobra vec, ale uz dva lidi jsou moc.
A kazdy dobry skutek bude po zasluze potrestan.

Vyber si Wink
Vcelar, uzivej si klidu a ver mi, ze nakonec jeste budes mozna rad, ze v zadnem spolku nejsi Wink
Hezkej vecer
H.V.

Taky se samozrejme muzu mylit.
Cert spolky stvoril,ale nemiloval,rika se zase u nas.
On maly spolek,kde se vsichni znaji,vi co od ostatnich muzou cekat,nehroti zadny facebook nebo webovky,pac je k nicemu nepotrebuji,a vcelareni se predava z generace na generaci v rodine,je asi uplny ideal.Cas vyuzity na vlastni vcelareni je k nezaplaceni..Pak se ani nedivim,ze o nikoho koho neznaji,ani nestoji.Jedou si vlastnim zivotem.
http://www.vcelari-litomysl.cz. Zapis s VCS 27.3.22.Tak to dopada se zajmem o spolek.A to maji clenu,ze je muzou prodavat v akci na kramku...
Četl jsem i některé přílohy.
S tímhle bohorovným spolkem je to těžké, když ani předseda nerozlišuje povinnosti spolkové a povinnosti vůči státu (hlášení včelstev na ČMCHS má podle všeho za povinnost spolkovou).
A navíc nezná ani správně stanovy spolku, píše:
Mohlo by se stát NEZAPLATÍŠ PŘÍSPĚVKY, NEJSI ČLENEM
Tohle je ve stanovách ČSV přesně ošetřeno, a nikoliv slovem mohlo.
Ale počty členů jsou přece důležitější než vlastní stanovy.
A to je v tomhle spolku ohraná písnička... (viz dopis předsedy, kde se diví, že lidé chtějí včelařit a nechtějí být členem tohohle spolku)

Nad ČSV se asi často dá jen nevěřícně kroutit hlavou.
Vona je to takova labuti pisen.Jsem rad,ze mam malou ZO,kde se vsichni zname,mame spolecne zajmy a nikdo se nicemu nedivi..
Josefe, je to přesně jak říkáš, kdyby dodrželi stanovy "nezaplatíš nejsi člen" a netahali do spolku lidi, kteří o to nestojí, neměli by problém s docházkou na schůzi.
m
Referenční URL's