Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výluh ze zavíječe voskového
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Výluh zo zavíjača v alkohol, pri pití, likviduje TBC...Cool
(10.10.2022 8:20)Orxion napsal(a): [ -> ]že by další vedlejšák pro včelaře? Smile)

https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly...u-40410985

Vyluh z cerva prodavam jiz radu let,ten zazracny enzym se tusim nazyva cereasa. Je to dobre na srdce, zenske problemy a problemy s dychacimi cestami. Berou si to lidi,zniceni po ockovani.20ml-350,-.
Kolik červa na kolik lihu, nebo v čem luhuješ?
Taky mne zajímá výroba,účinek a užívání ze zavíječe voskového . Jelikož už jsem o tom slyšel. Mám nasbíráno a uloženo v 1dcl 96% lihu asi 0,5dcl larev zavíječe. Chtěl jsem se tady zeptat v zimě co s tím a jak se to užívá ? Myslím hned po infarktu ? nebo co a jak? Mám je rozmixovat?
(11.10.2022 8:03)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]... jak se to užívá ? Myslím hned po infarktu ? nebo co a jak? Mám je rozmixovat?
Pokiaľ ide o použitie a dávkovanie, extrakt by sa mal užiť asi pol hodiny pred jedlom alebo 60 minút po jedle. Preventívne užívanie je vypiť 1x denne. Odporúča sa zriediť extrakt vodou, a až potom vypiť. Deti do 14 rokov by mali užiť 1 kvapku extraktu na každých 12 kg telesnej hmotnosti. Dávkovanie pre dospelých je 3 kvapky na 10 kg telesnej hmotnosti. Je žiaduce, aby sa prve 2 dni používala iba polovica dávky, a sledovala reakcia tela. To, mimochodom, platí pre dospelých i deti.
Mesačný príjem - týždenná prestávka.

má ten zázrak pomáhať na hojenie jaziev teda ja by som požíval po infarkte aj hneď ale používajú ho aj "preventívne"
ja by som to nemixoval...

a hlavne musíš tomu veriť, veriť, veriť... ináč nepomáha...Blush
Vytáhl jsem ty příspěvky do nového tématu, aby nezapadly.
Výluh priamo zo živých húseníc ??
Aký pomer liehu (+ %) a gramáže húseníc ??
K dávkování. Dělám 10% roztok. Doporučuji dospělí 25 kapek/2x denně/1měsíc. Děti starší 3 let 1 kapku na na jeden rok života. Červy zabijím mrazem.
Frey:a jak to robis? napr 10 gr lariev na 100ml napr. 60 perc. alkoholu, zamrznute larvy po zmäknuti rozpučíš a zaleješ alkoholom? a ako dlho to luhujes ? (teplota, svetlo-tma,cas)
Dik.
Google-> serrapeptrase, latka z priadky morušovej.
Co má bourec morušový společného se zavíječem voskovým ?
Opravujem larvy priadky morušovej.

Neviem ja som ich neštudoval,. Len viem že je možne zakupiť osvedčeny čistý pedukt z lariev priadky morušovej na ktoré sú pozitivné recenzie.Ja len že ak vám dá nietko video o tom že muchy zaliate agatovým medom su antibiotikum, tak na neskočim.
Něco o výluhu že zavíječe se dá přečíst v Dymáku 9/2022

https://www.dymak.online/dymak-9-2022-obsah-cisla/
m.
edo: luhuji 10dnů, dávkování jak popsal Zdeněk, důležitý je 96% líh pro řádnou extrakci, žádné mačkání i když na Ukrajině a v Rusku se zavíječ jí běžně ve velkých dávkách naložený v medu - to by však naši zákazníci myslím z většiny nedali..

Rovněž nedoporučuji fotky z výroby či naložené červy ukazovat rodině, jinak pak do nich výluh nedostanete.
(14.10.2022 6:44)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]Co má bourec morušový společného se zavíječem voskovým ?
To samé ako s motýlom babočkou ..... enzím serrapeptasa .... majú to všetky motýle, čo sa kuklia. No a lepšie sa zberá priadka morušová ako výjačka Smile Ale niekde bolo, že viacej je toho vo výkaloch. Na toto by nám mohli povedať svoje entomologovia. Ale ako píšu inde, kyselina ju likviduje tak teda neviem, či kvapky sú dobrá vec.
Referenční URL's