Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medomet
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Je to tak složité napsat konkrétně, o jakého výrobce jde? Už ti to psal moderátor, tyhle informace lidem vůbec nepomohou.
nebude to ten známý ukrajinsko-ruský výrobce XYŇ ?
Neviem výrobcu. Tieto medomety predávajú ľudia z východu Slovenska, ktorý ich inzerujú napr. na Bazoš. Sú to ľudia s kontaktom na ukrainu odkiaľ to dovážajú. Nemôžem napísať konkrétne meno, lebo ...
Všude se najdou šmejdi. Podívejte se na tyto ukrajinské stránky dlouholetého výrobce medometů http://avv-100.com.ua/. Mám od nich medomet komplet nerez , motor i ovládání. spokojenost
Neví někdo kolik byla minuly rok dotace, na medomety. Myslim technicka pomoc...dik
Kolem 34%
Včelařím druhou sezónu, medomet jsem si zatím nepořizoval, chtěl jsem si být jistý, že mne to nepustí a také pochopit, kolik včelstev budu mít, jestli budu kočovat apod.
S největší pravděpodobností budu mít jen jedno stanoviště 20-30 úlů (nyní jdu do zimy s 30 úly), na stanovišti je elektřina 3x400/1x230, výpadky často nebývají.
Rámkové míry mám 39x30, 39x24, 39x17, 39x15 (39x15 se asi časem zbavím).
Na stanovišti mám jen obyčejný zahradní dřevěný domek, sice ho zamykám, ale to je spíš psychologická formální záležitost, nic cenného tam nenecháváme, o tom hlásá i nápis na tabulce u dveří. Kovy naštěstí nejsou na dlouhodobých maximech, takže od té doby, co mi cikáni odvezli část plotu do sběru, byly jejich návštěvy minimální.
Auto mám sedan, převoz je reálný na zadních sedačkách, velikost a případná částečná rozebiratelnost medometu je pro mne důležitá.
Mám zatím půjčený třírámkový medomet s ručním pohonem, v pohodě jsem si s ním vystačil, ocenil bych ale automatiku provozu, včetně otáčení rámků.

Zároveň bych rád využil dotaci (technická pomoc), četl jsem tam o přiměřenosti medometu počtu včelstev, ale nepodařilo se mi dohledat konkrétní doporučení.
Odhaduji to na nějaký 4 rámkový, líbilo by se mi, aby se vešly 2 polorámky vedle sebe, ale obávám se, že to pak nenasoukám do auta.

Můžete mi něco doporučit?
Citroen berlingo .smajlik
Chci se zeptat, zda medomet od Vodičky, o kterém psal v jednom z příspěvků Merkuri je od Havlíčkové Borové nebo o kterého výrobce se jedná ?
(23.09.2019 13:28)Martin Kolář napsal(a): [ -> ]imální.

Odhaduji to na nějaký 4 rámkový, líbilo by se mi, aby se vešly 2 polorámky vedle sebe, ale obávám se, že to pak nenasoukám do auta.

Můžete mi něco doporučit?

Martine, mám 4 rámkový zvratný. Můžeš si ho přijet někdy oměřit.
Díky moc, můžeš mi poslat SZ telefon?

Spíš asi vyberu vyhovující medomet a podle medometu pak auto Smile. Takže pak "máte auto, abych do něj pohodlně nasoukal tenhle medomet Smile".
Mimochodem včera kolem nás seli ozimou pšenici, řepky bude z naší strany málo, jen pár hektarů pod Miladou.
jj je dobré nejdříve koupit autorádio a teprve potom auto Smile
Jafil - ne není. F.V.
Diky za nápovedu, už jsem to dohledal, Vodička = Apidomia
Pred časom som tu varoval pred ukrajinskými medometmi. Už len pre zaujímavosť, ani na tretí pokus sa im nepodarilo dať dohromady elektriku. Nevedia dodať vhodný napájací zdroj. Je to katastrofa natrafiť na takého výrobcu.
Neviete niekto o dobrom zdroji 230V / 12V 20A na pohon medometu?
Ďakujem
PC zdroj na to nestačí? Já ho takto pár let úspěšně k medometu používám...
https://www.ebay.com/itm/DC-Motor-Speed-...3531069265
K tomu trafo 230/24 a graetzův můstek s kondenzátorem.
15,84 AU = 9,801€
Ďakujem. Ja mám motor a riadenie motora (nastavujú sa otáčky a čas). Ukrajinci kúpili k tomu zdroj na napájanie počítača. Ten však nestačí a riadiaca jednotka signalizuje "slabý zdroj". Na batériu to ide. Preto potrebujem len zdroj (trafo s usmernením na 12 V), ale s dostatočným výkonom (cca 20A).
Referenční URL's