Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medomet
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Mě ten rozběh nastavit nejde. V návodu tomu říkají akcelerace, ale mě se čtvrá položka vůbec nezobrazuje. Děje se mi to, že když nastavím malé otáčky v prvním stupni točení, tak rozeběh tyto otáčky přežene a až zkončí interval pro rozeběh, tak otáčky klesnou na nastavenou hodnotu. Můžeš se na to mrknout, jak to přesně děláš?
Přikládám návod, který jsem dostal od Sciskaly.

[Obrázky: n_vod_1_strana_001.jpg] [Obrázky: n_vod_2_strana_001.jpg] [Obrázky: n_vod_3_strana_001.jpg] [Obrázky: n_vod_4_strana_001.jpg] [Obrázky: n_vod_5_strana_001.jpg]
(02.04.2013 20:18)S-ladek napsal(a): [ -> ]Mám ho, nechal jsem si udělat kazety každou na dva rámky Langstroth 2/3, takže točím 8 rámků najednou. Zatím jsem točil loni poprvé v životě a šlo to. Měl jsem problém s regulátorem - byl mi okamžitě zaslán nový.

Zatím jsem nepřišel na to, jak zregulovat rozběh. Podle návodu by měla jít regulovat rychlost rozběhu, ale nevím, jak se do příslušného menu dostat.

Těch 12V nevím, jestli je úplně šťastné, koupil jsem to kvůli větší univerzálnosti - musíš mít k tomu autobaterii, nebo koupit, nebo vyrobit zdroj. Zase, pokud budeš chtít točit někde, kde není elektrika, tak je to určitě lepší volba než 230V - ne každá benzínová centrála vyhovuje napájení, ale o tom se zde již píše.

Mohu se zeptat kde jsi kupoval medomet. Pokud si měl problém a oni reagovali rychle bylo by fajn takového prodejce oslovit s nákupem medometu.
Díky
Koupil jsem jej u VasOilu:
http://vast-oil.lyson.com.pl/index.php5
Minulý rok byl výrobce dost zatížený, objednával jsem jej 6.4. (pozítří má narozeniny Smile) a přišel až na konci června., je potřeba s tím počítat.
Reakce prodejce na reklamaci byla opravdu blesková - ihned poslal nový regulátor a pro jistotu i nový motor (nic jiného to být nemohlo). Po výměně regulátoru OK, motor jsem nechal původní. Špatný regulátor a nový motor jsem mu pak poslal zpět.

Ještě bych dodal - objednal jsem jej podle myšlenky PetraM - na rámkovou míru Optimální Langstroth - míra 44,8x17 dva rámky do kazety (doufám, že jsem teď nezpůsobil vznik nové rámkové míry Big Grin).
Teď můžu točit dva rámky Langstroth 2/3 (448x159mm), nebo dva rámky Optimal 420x170mm, nebo jeden rámek 39x24 v každé kazetě.
A myslíš že je lepší to objednat u nich V PL a nebo u internetových prodejců tu??
Už se to tady myslím probíralo, když kontaktuješ poláky napřímo, tak tě stejně odkážou na VastOil - Sciskalu. Jedině si tam zajet. (ale já to ani nezkoušel a vzal to rovnou od Sciskaly)
Vzhledem k jeho přístupu si myslím, že to za ušetřené peníze (nevím kolik) nestojí. Pokud budeš pak řešit reklamaci, budeš mít ztížené podmínky, minálně jazyková bariéra a větší náklady na dopravu.
To se ale musíš rouhodnout sám, jestli se na komunikaci v PL cítíš a máš na to čas.
Já dostal na medomet dotaci 10 000,- od Ratha (Středočeský kraj), takž cena docela šla. Je to ale stejně pořádnej ranec za plechovej sud s nohama a motorem. Nicméně za levnějš nekoupíš.
Pokud budeš brát taky ten velkej na 8 NN rámků, tak se připrav na jeho velkost - má průměr 900mm je to fakt macek. Tchán málem omdlel, když ho viděl Big Grin
ok díky takže tě stál 20 000,- KČ asi že?
Kolem 15 000,- + 10 000,- dotace , přesně už nevím, zase zdražili
(03.04.2013 17:38)S-ladek napsal(a): [ -> ]Mě ten rozběh nastavit nejde. V návodu tomu říkají akcelerace, ale mě se čtvrá položka vůbec nezobrazuje. Děje se mi to, že když nastavím malé otáčky v prvním stupni točení, tak rozeběh tyto otáčky přežene a až zkončí interval pro rozeběh, tak otáčky klesnou na nastavenou hodnotu. Můžeš se na to mrknout, jak to přesně děláš?
Přikládám návod, který jsem dostal od Sciskaly.

Podle manuálu mám stejný regulátor, bez potíží nastavím veškeré parametry v editovatelném programu (P-Auto). Pokud se menu nedostaneš, kontaktuj dodavatele, dokud je čas. V plné sezóně to může hodně bolet. Nebylo by špatné natočit krátké video, jak při nastavování postupuješ a poslat výrobci. Když ho vložíš i sem (nebo pošleš e-mailem na mě), porovnám s postupem, který používám já. Třeba tam děláš nějakou chybu, kterou si neuvědomuješ.
My brali vloni s kamarádem medomet přímo od Lysoně. Ani jeden neumíme polsky, ale nějak se člověk stejně domluví (čeština, ruština, angličtina a tužka s kusem papíru vše ulehčíly). Objednávka proběhla bez problémů, typ a míry ujasněny. Já si bral ještě navíc nerezovou 70L nádobu + nějaké další drobné věci na stáčení. Jeli jsme tam v domění, že si medomet odvezeme, ale loňský rok mněli hodně objednávek, takže nám řekli, že medomety budou za 2 měsíce, což vycházelo tak tak pro odevzdání faktůr na dotaci. Mimochodem toto nám bylo sděleno i ve Vast-oilu.
Za necelé dva měsíce jsme obdrželi email, že medomety jsou nachystány k vyzvednutí. Dojeli jsme do Polska, zaplatili na prodejně a jeli si medomety vyzvednout do skladu. Při nakládání mi přišel medomet celkově nějaký menší, vytáhl jsem z kapsy metr a zjistil, že místo průměru 800 má jen 700. Takže dohady a vysvětlování. Prodejnu už zavírali, ale nakonec byl skladních vstřícný a my neodbytní Smile , takže nám nabídl, že si máme ve skladu vybrat, jestli nám některý medomet bude vyhovovat. Objevili jsem tam dva, které odpovídaly naší objednávce a hlavně faktuře, takže jsme nakonec nejeli zbytečně!!!!
Ale to ještě není vše!!! Na druhý den mi volal kamarád, jestli jsem medomet už zkoušel, jeho se prej ani nerozběhl a z řídící jednotky se jen zakouřilo. S obavami jsem ho ještě ten den zkoušel a naštěstí bylo vše OK. Co se týká toho špatného, tak kamarád telefonicky domluvil, že medomet doveze a oni mu jej na místě opraví a tak se i stalo.
Takže pokud můžu radit, není problém si medomet objednat přímo od Lysoně, ale doporučuji někoho, kdo se bez problémů domluví, ale hlavně nechat si medomet při odběru předvést. Co se týká dopravy tak firma Lysoň je od Vast-oilu vzdálená nějakých 60-70km a pokud si budete vyzvedávat medomet osobně tak je to skoro jedno. Navíc u Lysoně je prodejna s vcelku širokým sortimentem včelařského zboží.
Měl jsem možnost dovézt medomet přímo z Polska, kamarád tam pravidelně obchodně jezdí. Ale právě kvůli případným reklamacím jsem raději objednal u Vast Oilu a vyplatilo se, problémy byly u rozměrů kazet (na míru) a následně i s regulátorem. Reklamace proběhly bez problémů, viz. moje příspěvky tady v tématu. Když pominu tyto "drobnosti", tak jsem s medometem spokojený. Doprava mě vyšla na 500,- (paušál po celé ČR), za to bych nedojel ani do Karviné k Vast Oilu.
Já jsem bral od vastoilu také 6 rámkový zvratný automat ,objednal jsem 10 ledna a domů to zdarma přijelo 14.února .Navíc jsem k tomu měl ,tu velkou dekrystalizační komoru,pastovač na 50 l,odvíčkovací stůl -ten největší zpevněný a takovou tu vyhřívanou vanu opatřenou řadou sít....Domluva naprosto perfektní a to jsem vzdálen 283 km.
ja som bral medomet ties od lysona. Priamo s polska odomna je to neakych 50km.
Ja som mal to stastie ze som prisiel a hned som si do mov odviezol medomet.
trafil som na dobreho skladnika este som ani nezaplati a us som ho mal v aute nalozeni.Zatial som spokojni funguje dobre.Ak mozem poradit oplati sa tam cestovat maju tam velky vyber vcelarskych potrieb a beskonkurencne ceni na niektore produkti
A ešte mi povedz Tono,kde to je!
je to v Kęty,ul. Żwirki i Wigury 27 do dzipieska ale zadaj 27a abo27b inac ta to zavedie asi o 200metrov dalej. je to dost tak zastrcene ledva som to nasiel.je tam blisko tesko naposledy som tam bol pred vianocami
(05.04.2013 6:17)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Nebylo by špatné natočit krátké video, jak při nastavování postupuješ a poslat výrobci. Když ho vložíš i sem (nebo pošleš e-mailem na mě), porovnám s postupem, který používám já. Třeba tam děláš nějakou chybu, kterou si neuvědomuješ.

Konečně jsem se dostal k tomu videu:
http://uloz.to/xuCEhc4M/medomet-lyson-mov
Mrkni prosím na to, nějak se mi funcke toho regulátoru nezdá
Večer na to kouknu a porovnám. Mám pocit, že máš jinou verzi řídícího sw, mě při startu ukazuje HE-01 a tobě HE-01m. Pokud ti to nebude šlapat podle představ, reklamovat a žádat výměnu regulátoru, v plné sezóně to může být problém.
Omlouvám se, moc to do tématu nepatří, ale potřeboval bych aby se mě ozval kolega, který měl zájem o můj radiál. medomet. Ztratil jsem veškeré spojení! Prostě ten Němec, co všechno schovává!!! Jinak jsem se pochlapil máknul a nová linka v čele s PR medometem je hotova a s prázdnými plásty odzkoušena. Uvidíme jak s medem! Medomet je celý z nerezu, náklady na výrobu cca 10 000 Kč. Zdraví R. S.
Rudolf Stonjek: Pokud se onen zájemce neozve, dej avizo PetroviM, určitě by šlo rozeslat hromadný mail na adresy registrovaných členů VF. Ač to sem opravdu nepatří, považuji to za výjimečnou situaci. Na revanč, nebyly by nějaké fotky oné linky a medometu?



S-ladek: Tak jsem kouknul na svůj regulátor, mám verzi HE-01, bez toho m na konci. Postupuji stejným způsobem jako ty, regulátor mi nabízí k editaci následující parametry:
  • t - celkový čas vytáčení
  • S1 - rychlost otáčení v kroku 1 a 2
  • S2 - rychlost otáčení v kroku 3 a 4
  • d - zrychlení

Hodnota S1,2 jsou otáčky pro odstřik medu (L/P), S3,4 otáčky hlavní fáze vytáčení (L/P). Otáčky se zadávají v % z maximálních otáček koše.
Takže tobě vůbec nenabídne parametr d - zrychlení. Kontaktuj p. Sciscalu a prober to s ním, myslím, že to vyřeší výměnou regulátoru.
dobrý deň.kúpil som starší medomet a na spodu zvnúta je trošku hrdzavý.prosím poraďte mi čím by som ho natrel.pýtal som sa vo viacerých farby lakoch,ale nik mi nevie poradiť.

ďakujem.
Pročti si téma Renovace medometu ..., tam je vše popsáno.
Referenční URL's