Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medomet
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Samozřejmě by to šlo ošetřit spravedivěji, ale ti lidi nedokázali ani navrhnout algorytmus omezení, investice na včelstva, aby ti co mají pět včelstev nekupovali věci za 100 tisíc. Ale měly pět měsíců předem za úkol svolat schůzku, udělali ji na poslední chvíli bez přípravné agendy a tak jim nikdo ne poradil

Takže pak je nejlepší si koupit sponkovačku, nebo hřebíky a kladivo a úly za 200kus vyrobit. Kohout napíše na kolik jej vyjde úl bez dotaceSmile Já nevím, měl jsme za to, že mi vyšlo asi 15 Kč na nástavek, hřebíky a vruty jsou teď hrozně drahé. Smile

A pak je třeba uvažovat, 20 000 je hodně velkorysé uvažování - bez medometu. Cool
Žiadne dotácie, prehľadné dane a reálne ceny - zázrak z Nového Zélandu. Potom sa nemáme na čo sťažovať.
Zpět k medometům pánové. Na dotace zde máme jiná témata.
Šel bych do toho druhého, protože má řídící jednotku (velká úspora času), výrobce OK, prodejce OK.
Ta úspora je jak velká?

vcelarstvisedlacek napsal(a):Tangenciální zvratný medomet je ekonomický pro včelaře s počtem včelstev přes 35. U menšího počtu je to otázka úspory jedné, dvou či tří hodin za veliký peníz.

Mám představu že bych si koupil bytelný tangenciální osmirámkový od Kováře než za stejné peníze polský zvratný vyrobený z alobalu.
Hele jo, časová úspora je suprová, chvíli trvá než vyladíš program, ale pak jenom odvíčkováváš a o zbytek se nestaráš a jde to krásně jako onemanshow když já nebo tatí nemůže Smile
(12.11.2014 18:55)long.burda napsal(a): [ -> ]má s nimi někdo zkušenost?
Jsi si jistý že se jedná o německého výrobce? Já bych řekl, že to jsou Italové viz zde, a já jsem měl (s levnějším modelem) velmi špatnou zkušenost, viz zde.
Tak dle popisu je tam sice napsáno německo, ale při rozkliknutí obrázku je tam jasné logo SAF - viz. :http://vcelarske-potreby.on-line-obchod.cz/images/1/medomet-5244-A-9.jpg
Tudíž to neskrývají. Takže je otázka zda to oni sice neberou z německa, ale výrobce je SAF.
tak otázka je, jestli je od SAFu jen tělo medometu, nebo to dělají sakumprásk všechno, ale pro a pod značkou Holtermann.

tady je odkaz přímo na německé stránky Holtermannu....a myslím, že rozdíl mezi nimi není.

http://www.holtermann-shop.de/index.php/...udern.html
Bol to rok z pohľadu včelára pochmúrny a hádam ešte pochmúrnejší je jeho záver. I napriek tomu prispievam do vlákna nanajvýš optimistického. Však čo môže byť optimistickejšie ako vytáčanie medu? Aby bolo, tak musia byť splnené 2 základné podmienky: Musia byť včelstvá, musí sa im dariť, nesmú chorieť a musí byť dobrý rok na znášku- čiže musí byť med... Hypoteticky: Dajme tomu, že budúci rok taký bude. S touto alternatívou pracujem a rozhodujem sa, aký medomet kúpiť. Čo mám je starý, nedôstojný, nevyhovujúci. Bol darovaný- poslúžil a doslúžil. Čím dlhšie nad tým dumám, premýšľam, trochu i špekulujem, kalkulujem, tak tým viacej sa prikláňam k tejto alternatíve:
http://www.baranik.sk/sk/vcelarske-potre...-kombi-htm
Totižto chystám sa vytáčať na včelnici. Elektrinu tam mám, vodu úžitkovú a pri väčšom smäde zároveň i pitnú, mám poruke. Páči sa mi jeho komplexnosť. Odviečkovací stojan i vaňa v jednom celku s medometom, sito na osviečkovance s odtokom cez medometový odtokový ventil, priestor na odkladanie odviečkovaných plástov na vani. Žiadne pokvapkávanie podlahy medom pri ich presunoch. Niečo na spôsob „all inclusive“ pre hobby včelára 10-30 včelstiev. No je tu jeden problém, možno že len teoretický, ale je. Citácia: „Medomet je na 3 rámiky, určený pre rámikovú mieru "B", "LR" a "C" do maximálneho rozmeru rámika 45x32cm...“ včul buď múdry... Ak je i na „C“ rámik, tak by mi tam mali vôjsť 3 rámiky 42x36 alebo 6 rámikov 42x17, obťažkaných medom, ale podľa citácie to také jednoznačné byť nemusí... Na prvý dotaz ohľadom tejto nezrovnalosti som odpoveď nedostal. Nevadí. Zjari bude ďalší...Má niekto podobné zariadenie? Informácie potešia a pomôžu. Darmo je, čo ku pohodovému včeláreniu treba, dokúpiť teraz, lebo ako dôchodca si asi ani „nehvizdnem“.....UndecidedWink
baraník označuje písmenom C rámik čechoslováka (37x30)...upozorňoval som ho na to už pred rokom,ale vidím že márne..
Na 34 cm rámiky , teda slovenské ,,C" mal by vyhovovať troj rámikový medomet-teda kôš.
Slovenské C má rámiky 42x36 ! ..
Niekde so tuž písal o svojom medomete prerobeného tangenciálneho medometu na "moderný" perpetum mobile (komentár č. 645), ale i s brzdou koša a teraz v ám ponúkam tento zázrak si kúpiť u Baraníka, ktorý je zo Slovinska, je na 3 rámiky B-ečka alebo 6 rámikov polovičného formátu B, Cs, Langsthrot a podobné miery. Syn v ňom tento rok vytáčal a pochvaľoval si ho.

http://baranik.sk/sk/vcelarske-potreby/m...ntilom-htm
(18.12.2014 9:30)Anton Turčáni napsal(a): [ -> ]Niekde so tuž písal o svojom medomete prerobeného tangenciálneho medometu na "moderný" perpetum mobile (komentár č. 645), ale i s brzdou koša a teraz v ám ponúkam tento zázrak si kúpiť u Baraníka, ktorý je zo Slovinska, je na 3 rámiky B-ečka alebo 6 rámikov polovičného formátu B, Cs, Langsthrot a podobné miery. Syn v ňom tento rok vytáčal a pochvaľoval si ho.

http://baranik.sk/sk/vcelarske-potreby/m...ntilom-htm

Doporučujem,je to jednoduchý medomet,mne vyhovuje na mojich 15 rodín.Mám ho štyri roky,bez jedinej chybičky.Baraník ho však dováža zo Srbska,nie zo Slovinska.
Martin Ko, jednoduchý by bol vtedy, keby to bol obyčajný tangenciálny medomet, ale že je skoro ako vysnívané perpetum, tak to nie nemôže byť jednoduchý medomet.
Myslel som jednoduchý na premiestňovanie,uskladnenie a na vytáčanie medu.Keď som ho kupoval pred štyrmi rokmi,Baranik dával k nemu ešte kupón v hodnote 30 % ceny medometu na nákup včelárskych potrieb v jeho obchode a mohla sa naň ešte uplatniť dotácia u zväzu ďalších 30 % .
Jeden historický kousek má někdo zájem,zde je odkaz http://www.ebay.de/itm/361152912402?_trk...EBIDX%3AIT

[Obrázky: oul.jpg][Obrázky: oul1.jpg][Obrázky: oul2.jpg][Obrázky: oul3.jpg]
Referenční URL's