Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medomet
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
přesně v Polsku mají taky určitě dotace.........a taky se mi ten rozdíl nezdá.......kdo ví jak na to pan Frey přišel Rolleyes já koukal na jejich stránky kdysi a ty věci mi tam přišli stejně drahé jako u nás
Cena za dopravu + 1.100,-. Záruka na 2 roky, riziko dražšího poštovného do Polska jsem ochoten přijmout. Ceny výrobce je možno rámcově porovnat s českými prodejci https://lyson.com.pl/60-miodarki . Nemůžu najít přesný ekvivalent toho mého, ale vemte třeba tento medomet:

https://lyson.com.pl/miodarkikasetowe/56...40391.html - 6.350,- = 38,735,-
http://vast-oil.lyson.cz/medomety-/973-M...yczne.html 48.900,-

Při kurzu Kč/Zl 6,1 činí přeshraniční rozdíl v ČR 10,165,- Kč a to medomet není ve slevě jako vystavené zboží + ve slevě v doprodeji jako ten můj. Tuším, že na Polácích někdo vyhádal i 10% slevu na kase, ale to není podložené.

Padla tu narážka na to, že dotace jsou jeden velký podvod. Takže pokud si to spočítám, co se týče dotací z EU pro české včelaře, tak vezmu hypotetický příklad. Koupím si medomet o českého překupníka

cena 48,901,- Kč s DPH
koupím ho na firmu - 21 % - 10,269,- Kč
cena bez DPH v žádosti o dotaci u ČSV 38.632,- Kč

dotace na medomet 50% (v reálu cca 35%) tj. 13.521,- Kč
navýšení ceny medometu v ČR o proti Polsku (dle webových stránek prodejců) 10,165,- Kč

Tolik k dotacím z EU.
Aha, takže 39 versus 49. Pokud to tak Lysoň dělá, tak si podřezává větev, já bych si ohlídal aby na trhu vše sedělo zhruba v deseti procentech, aby UOHs neměl moc námitek.
Ale Lyson jede naplno a nestíhá vyrábět, takže mu ta obchodní politika jede a funguje.
Pár medometů do ČR jej nevytrhne.
Je to vsetko o predajcovi,u nas na Slovensku vychadza cenovy rozdiel u vyhradneho predajcu oproti Polsku na ten isty medomet co mam ja okolo 120€ ked sa dohodnes s predajcom a da ti nejaku zlavu tak si na tej istej cene ako v Polsku,ale aj bez zlavy sa mi neoplati trepat do polska aby som usetril 100-150€ Big Grin
Máte někdo zkušenosti s ručně zvratným košem. http://www.medomety.cz/kose.html Chtěl bych si takový koš koupit, ale neumím si představit jak tam ten těžký rámek nandavám do těch úchytů. Děkuji za Vaše zkušenosti.
(07.07.2016 13:55)Frey napsal(a): [ -> ]Dovezl jsem si od Lysoně z Polska 6r, zvratný medomet:

Cena v Polsku 19,500,- Kč
Cena v ČR 44,000,- Kč

Doporučuji a to důrazně medomet si nechat zapnout a vyzkoušet, tak jsem odhalil vadný kus.

Jste dobrodruh! Jestli výstupní kontrola pustí z výroby vadný kus, který úplně nový nejde, pak ta firma žádnou výstupní kontrolu nemá a úplně vše tam bude dělané tak.

A jestli to prodávají "profesionálové", kteří nezkontrolují věc automaticky a nechali by zákazníka odejít bez vyzkoušení, pak to taky o něčem vypovídá.

Nic zlého vám nepřeju, jen aby ta výhodná cena nakonec nebyla moc drahá.
Nechápu Vaši nedůvěru a napadání. Já se tu nikoho nesnažím přesvědčit, že v minulosti udělali chybný krok a koupil si medomet jiné značky či od zprostředkovatele s víc jak 10tis přirážkou. Chci poradit těm co se rozhodují pro koupi o alternativě. To, že jste to v minulosti udělali jinak je Vaše věc.

Zároveň jsem praktickým výpočtem poukázal na to, že dotace v případě pořízení medometů jsou podvod. To tu většina příznivců dotací a EU taktně přeskočila.

Co se týče kvality medometů Lysoň, vytočil jsem na něm 2t a zatím vše bez problémů. Pokud chceš hodnotit poměr nižší cena / kvalita / životnost. Je možno porovnávat s četnými dlouholetými vlastníky těchto medometů na foru oproti jiným značkám. O tom se přít nemohu.
Kolik je vám let? Žasnu, že vidíte v komunikaci, pro mě úplně normální, ba dokonce velmi taktní, napadání. Umíte vůbec správně chápat význam pojmů? Přitom vůbec nehodnotím fakt, že jako sám obchodník si můžu brát osobně napadání vaše a sice obchodníků s medomety v ČR a obchodníků obecně. Obchod je nutný, kdyby tomu tak nebylo, určitě by jej globalisti dávno zrušili, nepodařilo se to ani komoušům, ale vy tyto profesionály všechny nazýváte podvodníky a to napadání, na rozdíl od mého vidění vaší lehkomyslnosti, je!
Kdybyste navíc uměl číst mezi řádky, uměl byste také vyčíst z kontextu jistý druh obdivu a úžasu nad vaší odvahou, že si koupíte věc v obchodě, kde nabízejí k prodeji i zmetky.

Jestli je to s obchodem s dotacemi tak jak tvrdíte a ani mě se to úplně nelíbí (přesto jsem si tak medomet koupil), je chyba v systému a není se co divit (i když to jistě není správné), když někdo využívá neřádu (chybného systému - dotací) k vlastnímu profitu. Na druhou stranu je na každém, aby se rozhodl dle svého jestli služeb obchodu i za tyhle ceny využije a nebo se bude případně trápit s reklamacemi a sháněním náhradních dílů a servisem obecně. Z vašeho příspěvku vyplývá a dokonce jmenujete, že obchodníci nic nedělají, nic nezajišťují, ale jen okrádají. A to všechno jsem taktně přešel! Přesto se cítíte napaden. Zvláštní nemyslíte?
Nikde nepíši nic o tom, že obchodníci nic nedělají a nic nezajištují. Jen se mi opravdu zdá marže více jak 10tis oproti stejnému zboží v Polsku jako okrádání. V ostatním s Vámi souhlasím.
Pokud víte, že musíte co kus vracet, na své náklady řešit vyřízení reklamace a jak jste se sám na prodejně přesvědčil- odhalil jste jim tam vadný kus - tedy takový se může dostat k obchodníkovi velmi často, tak nebudete "překupovat" za 10%. Pokud nejste úplně teflonový na reklamace zákazníků.

Pokud něco prodávám, tak obyvkle nesu náklady na vyřizování reklamací, poporu zákazníkovi atd..
Pokud byste se nedopatřením začal někdy živit na svůj účet, doporučuji si předem vše spočítat. Smile
Než špatně skončíte. A s vašimi počty to vidím jako velmi pravděpodobné. Smile

Mohl byse zjistit, že zákazník který si u vás něco koupil za 20 000 a 2000 marže (ze které musíte táhnout všechny náklady) vám dvacetkrát hodinu volá, máte k němu 5 výjezdů protože si nepřečetl návod a nedokážete mu , že tam ten šroub byl správně než si on udělal třikrát rozborku a sborku.
A nakonec vás vyjde hodinovka u tohoto kšeftu na 15Kč/hodinu.

A ten zákazník ještě bude vykládat jak jste si narejžovali, deset minut v krámě (předtím tam byl pětkrát dojednávat slevu a zjištovat co a jak) a nebude vědět že z těch 2000Kč za deset minut (jak se mu to jeví) se ještě odvedla m.j. 20%DPH. Smile
KaJi, mne nevytočíte. A to ani svým utopickým příspěvkem. Kdo chce a je schopen vnímat realitu, ten si alternativu najde, napsal jsem vše co jsem chtěl a jdu včelařit. Wink
(12.07.2016 13:58)Frey napsal(a): [ -> ]Jen se mi opravdu zdá marže více jak 10tis oproti stejnému zboží v Polsku jako okrádání.

No a kolik si myslíš že je pro prodejce medometu zisk férový? Ne marže.
V 90 letech se říkalo,že už 13% zisku je dobrý,nikdy jsem nezkoušel,vždy jsem se nechal dobře zaměstnat Smile
Dobře zaměstnaný znamená být dobře placený. A zaměstnavatel platí zaměstnance z marže. A platí z ní dopravu, skladování, energie, nájmy, leasingy a další zbytečnosti jako účetnictví, daně a ták. Kámoš má provozovnu a říkal že každý rok když prvního ledna přijde do práce, musí zaplatit 270 000,- za zpevněnou plochu. No a až po těch všech platbách zbude z těch deseti tisíc marže nějaký zisk.
Pane Kohout tak to bylo myšleno, a když vidím jak si zaměstnavatel luxusně žije,tak mu stále tvrdím jak mě špatně platí Smile
Jen ukazuji panu Frey vnímání reality.
A kto si má žiť luxusnejšie než podnikateľ? zamestnanec je na to aby robil, žiadne leháro, keď nebude výkon podávať tak dovidenia. Že málo platí, to bolo aj za sociku, boli na to triedy III - VIII, podľa uváženia kádrového oddelenia za odpracované roky a získania vedomostí.
Mně je jedno zda si pan Frey jezdí do Polska, dokonce jsme rád že tady o tom dává info.

Mně jen vadí jak on a další ví naprosto přesně kolik je slušná marže a ví kdy je to gaunerství. Aniž ví o čem mluví. A to možná tam nakupuje Sciskala ještě laciněji než on. Ale je to snad každého věc kde a za kolik nakoupí, ne?

Tady jedna paní prodává borůvky u silnice a další ji to v lese češou a nějak se šábnou. Tak by mě zajímalo kolik je v takovém případě slušná marže. Smile Kdyby to bylo 33% tedy 1/3 obchodnici a 2/3 škubačce a nebo fifty - fifty, nebo 9 ku 1.
A v okresním městě je cena borůvek dvojnásobná. To když to tam někdo prodává za dvojnásobek tak je taky zloděj?Cool Nebo jenom v případě že to tady u silnice nakoupí a ve městě prodá, nebo i když to natrhá a prodává za tu cenu?
(12.07.2016 16:08)richard1 napsal(a): [ -> ]Pane Kohout tak to bylo myšleno, a když vidím jak si zaměstnavatel luxusně žije,tak mu stále tvrdím jak mě špatně platí Smile

Víte co? Vyserte se na toho vydřiducha a udělejte se sám pro sebe abyste si mohl žít ve stejném luxusu.

Co? Že nemáte na investici? A nebo se vám nechce riskovat že přijdete o barák, když byste nemohl splácet úvěr? A nebo neumíte nic, s čím byste mohl podnikat a mít se taky luxusně?
Tak držte hubu a krok a nedržkujte ani ve srandě. On bez vás přežije, a skvěle, věřte mi. Vy bez něj (nebo jemu podobnému) budete mít, dřív nebo později, problémy. Věřte mi.
Opět blbá rada. Vím čím se richard živí a dokážu si asi tak představit jak si žije.
Referenční URL's