Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Veřejná přednáška Leoše Dvorského
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Debata, která rozvíjí na tématu Mite Gone mne přiměla k poskytnutí následující informace: Ve středu 6.4.2011 v kulturním centu městečka Volyně (JČ) veřejná přednáška L.Dvorského na téma:

Použití kyseliny mravenčí proti kleštíku včelímu, biologie roztoče, biologie včely medonosné, slabá místa současného boje proti V.d. dnes., monitoring, varroamapy, význam plodového rytmu a jeho využití proti V.d. v letním období, srovnání VT jednotlivých kmenů a linií, stupnice varroatolerance, správné dávkování a umístění KM v různých typech úlů v různých situacích a při různých scénářích varroázy.

Myslím, že dojde i na Mite Gone a berte to jako pozvánku.



Termín a místo: Středa 6.4.2001, 18 hodin, přízemí kina Volyně, z náměstí projdete vchodem do radnice až na dvůr
Téma: Alternativní ošetřování včelstev.
Stručná osnova: Včelstvo v přírodě, proč medná komora, volná stavba, selekce na varroatoleranci, ošetřování KM.

Vstupné 20 Kč. Pořizování záznamu v rozsahu domluvy s přednášejícím, další veřejné šíření odvislé od formy po dohodě s přednášejícím.
Zdravim,
Docela by mně to zájímalo v kolik hodin to bude začínat a jaké je vstupné?Díky za odpověd.'
V těchto dnech dolaďujeme podrobnosti (technika, upřesnění obsahu) s panem LD, pak doladíme s ředitelem MMaKC ve Volyni zbytek. Vstupné bude, ředitel je názoru, že nabízet hodnoty zdarma je nemravné, ale rozhodně nebude závratné. Uzávěrka programu je 10.3., myslím, že s týdenním předstihem budu moci poskytnout zde definitivní info.
(16.02.2011 0:52)architekt odpadu napsal(a): [ -> ]V těchto dnech dolaďujeme podrobnosti (technika, upřesnění obsahu) s panem LD, pak doladíme s ředitelem MMaKC ve Volyni zbytek. Vstupné bude, ředitel je názoru, že nabízet hodnoty zdarma je nemravné, ale rozhodně nebude závratné. Uzávěrka programu je 10.3., myslím, že s týdenním předstihem budu moci poskytnout zde definitivní info.

Zdravím Tě architekte - proč je přednáška ve středu ?? Není to překlep ??
Není. Chápu, že lidem s delší dojezdovou vzdáleností to nemusí vyhovovat, jiné dny zase nemusí vyhovovat dalším z jiných důvodů. Nelze se prostě zavděčit všem. Je to první, mně známý, veřejný pokus v mém okolí. A doufám, že v něm budeme zdárně pokračovat. Veřejné proto, že přijdou jen Ti, které to opravdu zajímá a myšlenky mohou šířit ve svých domovských organizacích. Já ve své domovské ZO s tímto neuspěl. Volyňské kulturní centrum má dobrou propagaci, dokáže oslovit široké okolí. Navíc to může inspirovat další z jiných regionů k uspořádání podobného.
Omlouvám se, Karle, ale aspoň rámcově: odpoledne či večer? Díky ...
Není proč se omlouvat. 17h nebo 18h.
OK, diky, já uvažoval o vlacích tam a zpět ...Smile
(16.02.2011 12:56)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]OK, diky, já uvažoval o vlacích tam a zpět ...Smile

A našel jsi nějaké spoje ??
Jel bych taky ale z Klatov to je přece jen kus, a musím jedině s někým nebo vlakem !
Honza má recht, ale když nevíš s kým se domluvit, tak se nedomluvíš. Navrhuji toto: kdo máte úmysl, pošlete mi MAIL s textem XXX,místo, já to sumarizuji a pošlu všem a Vy se domluvíte přes SZ. Taky dostanete informaci, která tu nebude veřejně presentována.
Podávám i definitivní info. Další podružné dotazy směřujte na mne.

Termín a místo: Středa 6.4.2001, 18 hodin, přízemí kina Volyně, z náměstí projdete vchodem do radnice až na dvůr
Téma: Alternativní ošetřování včelstev.
Stručná osnova: Včelstvo v přírodě, proč medná komora, volná stavba, selekce na varroatoleranci, ošetřování KM.
Vstupné 20 Kč. Pořizování záznamu v rozsahu domluvy s přednášejícím, další veřejné šíření odvislé od formy po dohodě s přednášejícím.
Do přednášky LD ve Volyni 6.4. zbývá 21 dní. Ještě týden počkám na další zájemce připojit se či nabídnout vlastní povoz pro svoz účastníků z větších vzdáleností. 22.3. rozešlu sumarizaci jednotlivých kontaktů všem dotčeným. 14 dní máte na osobní mailové propojení. K dispozici bude MiteGone v omezeném množství, kdo si závazně objednáte mailem u mě, postupně, dle pořadí na jednu sezónu (počet včelstev) zablokuji do vyčerpání zásob. Sonduji i možnost zajištění KM.
Upozorňuji, že mimo Volyně jsou přednášky LD pořádány též 26.3. v Karviné, 3.4. ve Svitavách – zdroj web LD.
Jinak v Karviné má Leoš Dvorský přednášku 26.3.2011 od 9:00. Je to v aule Univerzity, bývalý komunistický palác. (doufám, že jsem nic nepoplet, takto jsem si to zapsal na schůzi)
Dnes jsem byl na přednášce v Karviné. Bylo to moc zajímavé.Slovy přítele Dvorského: Doporučuji se dívat na problém z jiného pohledu a nelpět na starých dogmatech a zároveň nevytvářet nová.
Na základě množících se dotazů po KM, jsem objednal větší objem, fy.EuroŠarm slíbila dodat včas, takže chcete-li si někdo odvézt z přednášky KM za výhodnou cenu, sdělte mailem kolik, ať ji mohu předem nadávkovat dle požadavků. Vycházím-li z článku v MV 1/2011 str.21- spotřeba je cca 0,6l KM 65% na včelstvo.
Ahoj nejedete někdo z Prahy? (nebo nemáte touhu?)
Leoš Dvorský, včelař, který Vás nenaučí drátkovat rámky, ale osloví Vás svým přístupem ke včelám jako k životnímu partnerovi – máte-li jej rádi, měli byste vidět především jeho potřeby a reagovat na ně. Díky.
Referenční URL's