Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Opatření proti krádeži včelstev
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Samostříl - slyšel jsem tenkrát v rádiu hasiče. Nabádal k neinstalování podobných nástrah. Když dojde k požáru chaty, jsou na místě většinou jako první.
Možno by pomohol inzerát:

"Potreboval by som niekomu naložiť. Dobre zaplatím"
alebo
"Zmlátim koho chcete. Na cene sa dohodneme"
..základná cena takého úkonu u nás sa pohybuje na cenovej úrovni dvoch mms fotopascí....

(02.12.2015 21:55)Kohout napsal(a): [ -> ]Samostříl - slyšel jsem tenkrát v rádiu hasiče. Nabádal k neinstalování podobných nástrah. Když dojde k požáru chaty, jsou na místě většinou jako první.

...70ročný sused v záhradkovej osade nastražil otváracie železá do mrkvy(na ktorú mu niekto chodil).. samozrejme na to zabudli a babke zlomilo nohu v členku..mám známeho zo susednej dediny,expert na výbušniny,pracoval v nejakých misiách,stále sa mi ponúka že niečo nastražíme na včelnicu (by som dopadol ako tá babka Smile .. v 90 tych rokoch nastražil výbušninu na pole do zemiakov čo im chodili cigáni kradnúť..detaily nebudem opisovať,o polnoci sa dedina otriasla v základoch,na zemi"pán zlodej",na chrbáte lapal po vzduchu ako vianočný kapor..odvtedy je 20 rokov,tomu poľu sa dodnes vyhýbajú ako čert krížu.. Smile
Fotopasce aj so Slovenským nanuálom a odosielaním MMS : http://www.polovnictvo-polovnicke-potreb.../fotopasce
Já mám doma bezpečnostní zařízení připojené na policii, která, když se něco děje, tak jsou u mě tak do deseti minut. Od té doby co to nám, tak žádný zloděj. Tak jednou za rok falešný poplach, tak přijede hlídka zbytečně a vždycky ode mě dostanou láhev whisky, protože chci, aby ke mě jezdili. Taky jsem jim koupil na služebnu mikrovlnku. Občas se mě stane, že zapomenu a spustím si poplach sám. A buď jim stihnu zavolat, aby nejezdili a nebo je jedna whisky pryč.
Jednou jsem měl návštěvu a slavili jsme něco u souseda, návštěva, že je jí zima, že si půjde pro svetr, dál jsem ji klíče a bež. Na poplach jsem úplně zapomněl. Za nějaký čas vidím, jak jede policejní auto velkou rychlostí kolem směrem ke mě. A hned mě došlo co se děje. Návštěva spustila poplach. A policajti jak jeli ke mě po polní cestě moc rychle, tak narazili do kamenu a prorazili si pneumatiku, a myslíte, že běželi dál pěšky? Vylezli z auta, okoukli škodu a začali měnit kolo. Nakonec jsme jim šli pomoct. Flašku tentokrát nedostali, protože vůbec nedojeli.



Nezapomínejte na vlastní zapometlivost, na falešné poplachy a spoustu jiných okolností které snižují účinnost. A někdy může i být, že se to docela prodraží.
"Ježiško" sa chystám doniesť si IP kameru.
Máte niekto nejaký tip ?
(19.12.2015 16:39)Albert Gross napsal(a): [ -> ]http://lyson.com.pl/3009-controlbee.html
https://www.youtube.com/watch?v=v4jU2ceTPDM

Máte s tím někdo zkušenost.
Jaké jsou fin.náklady?
Úvodné náklady cca 300 €.
http://lyson.com.pl/122-controlbee
Je to novinka a cena je prehnaná. Asi treba počkať na konkurenciu. Súčiastky sú určite China za pár korún, ale niekto ich musí pospájať. Podobne fungujú čidlá na konfekcii v supermarketoch, ale ťažko sa kradnú Smile.
Řeším druhou linii obrany Smile Na včelnici nic jen fotopasti a na stanici všichni pravidelně zásobeni medem.Tedy pravidelně navštěvované včelnice.Už i myslivci se ptali ,proč hlídají v lese a na poli,když se krade ve vsi Smile
Jelikož jsou fotopasti nákladné / při více kusech/, chtěl bych je začít nahrazovat wifi nebo 3G kamerou. Nemá někdo zkušenosti s něčím takovým: Wireless WIFI P2P
Dělají se v podobné relaci i 3G kamery,ale tam bude větší spotřeba. Ve vzduchu mě tam lítá několik wifin, takže by to nebylo špatné. A představa, že se mohu kdy chci podívat z mobilu mě láká.
Ale výdrž baterie, to je jedna velká neznámá.
Unesené včely může zachránit GPS systém
http://www.denik.cz/jihomoravsky-kraj/un...-gk4w.html
Vedel by niekto poradiť aké zariadenie by bolo potrebne, aby som sa vedel pozrieť na včelnicu kedykoľvek. Elektrinu mám zo slnka a internet by sa tiež dal pripojiť?
teleport, nebo kamera Smile
Pokud máš napájení i Internet, tak snad není takový problém si koupit IP kameru a tu nasměrovat na úl. Pokud ti to stačí takto, tak je to jednoduché a relativně levné, ale asi budeš chtít nějakou zálohu, či pevnou IP adresu aby jsi se na kameru mohl podívat odkudkoliv třeba přes chytrý telefon. Zkus se spíše poptat v nějaké odborné firmě, já jsem nedávno modernizoval kamery u nás v domě, ale v tomto odvětví je každý měsíc něco nového. V Praze mohu doporučit firmu Viacom, jsou to profíci a vždy dobře poradí.
Možná by stálo za zvážení toto: https://buy.thetrackr.co/ na ochranu úlů. Baterka by tam měla vydržet sezonu, tak alespoň na nějaké úly by to nemuselo být špatné dát a dotyčné hned chytit za límec. Nebo nemáte někdo už odzkoušeno v autě, nebo na kole?
Nevěťím že v něčem tak malém bude fungovat GPS a/nebo jakékoli datové připojení mimo bluetoth... navíc rok na jednu baterku...
Nic špatnýho nikomu nepřeju ale rušička GPS stojí do tisícovky a ten kdo si přijde pro všechny vaše včely to ví taky.......za mě je GPS vyhozena investiceAngel
Rušičku GPS za tisícovku jsem ještě neviděl. Máš link, kde se dá sehnat?
GPS lokátor je o ničom. Za daných okolností je dobré mať včely pokope pod jednou strechou, najlepšie v maringotke. Tam sa dá perfektne zamaskovať malá fotopasca hocikde do konštrukcie voza. Najlacnejšia stojí okolo 100E aj s nočným videním. Pri zabezpečení väčšieho množstva včelstiev netreba ani chvíľu váhať, je to investícia ktora sa môže neskôr X násobne vrátiť. Obzvlášť v lokalitách kde sa cigáni kotia ako varroa.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Referenční URL's