Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Blízký včelař v mém okolí
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Dobry vecer jelikoz pan se zatim neozval. Prosim nekoho ,ktery je ochoten pomoc popovidat o vcelach chovu zpracovani ajn. Bydlim v Mozdenicich nedaleko Trhove kamenice. Diky Vasek
Milý kolego, včera jsem sem dal pro Vás informaci, že ve Lhotce u Telče, což není od Vás daleko, bude na jaře jedna z přípravek pro ty, kteří chtějí včelařit, ale ještě nemají včely.
Bylo mi to úředně smazáno s odůvodněním, že jde o komerční nabídku, navíc mimo téma ...
Nešlo podle mého názoru ani náhodou o komerční nabídku, ale o informaci k tématu, na něž jste se ptal. A nebyla mimo téma. Protože pokud jste se ptal po někom, kdo by Vám pomohl do začátku a dal informace o chovu, produktech a další věcech, tak tam jich bude rovnou několik a budou to dobří odborníci a zkušení lektoři. Pokud byste měl zájem o další informace, ozvěte se mi na soukromý mail (gegorius@centrum.cz), napíšu víc, tady to nemá smysl.
Jiří
Rozumím, Petře, a díky za iniciaci debaty o tomto tématu.
Ale to nemá nic společného s uměním interpretovat jednotlivá písmenka ...
Pojem "okolí" je pojem dosti relativní.
Ano, můžeme se sejít s jedním kolegou v blízkém okolí. Co a jak se dozvíme, nelze předem říci ...
A můžeme si taky najít spolehlivý zdroj, i když v okolí trochu širším.
A protože vím, že ve Lhotce se na jednom místě a v jednom termínu sejde rovnou několik respektovaných odborníků, a protože také vím, že se tam budou probírat kvalifikovaně otázky, v nichž, jak víme i z tohoto fora, často "včelaři v blízkém okolí" mají docela hokej a začátečníka jen uvedou do chaosu (myslím tím třeba zásadní věci do začátků, předpisy, legislativa a další ... ), myslím je to pro zájemce o obor dosti unikátní šance z řady důvodů, které se pokouším uvést.
Nikomu nic nenutím, nenabízím, jen dávám informaci a v kontextu výše uvedeném a z důvodů, jež jsem výše popsal.
A jen vycházím ze své praxe, mám takových proseb ze svého "okolí" v mailu řadu. A směruji je takto. A oni pak děkují a píší, jak to bylo pro ně užitečné. A úsporné z hlediska času, energie, tvorby vlastního systému do začátku ...
Je to jen jedna z možností. Další možností je třeba navázat kontakt s místními včelaři a probrat to s nimi. I s možnými riziky, která jsem uvedl výše.
Jiří
Jiriho argumenty mi prijdou hodne relevantni, sam vim, jak jake to je...
Za mne rozhodne palec nahoru!
Honza
(18.11.2015 9:01)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]...
Bylo mi to úředně smazáno s odůvodněním, že jde o komerční nabídku, navíc mimo téma ...

Jirko, mám za to, že to mimo téma bylo a že o komerční nabídku šlo.

Vnímám, že coby člen rady PSNV řešíš propagaci (nejen) LŠNV, naplněnost kurzů i rozpočtu, ale leckdy už je to prostě asi za hranou... Název tématu je myslím dost jasný, existuje zde možnost soukromých zpráv, emailů a potažmo založení nových vláken. Je podle mého názoru na škodu, když se od poměrně přesně ohraničeného tématu, jako např. toto, odbočuje. I když jde o "konání dobra", což - předpokládám - je Tvůj úhel pohledu.
Kubo, respektuju, že se občas v něčem neshodneme ... Big Grin
Žádnou propagaci neřeším, vycházím jen z vlastní zkušenosti a praxe.
A holt občas "páchám dobro" tím, že dávám dál informace, o nichž si myslím, že by mohly být užitečné i jiným ...
Už nebudu ...
Rozumím tomu, že v tomto zvláštním světě to někdo jinak "nastavený" může chápat jinak.
Jiří
Dekuji vsem kdo se ozval a nabidl me pomoc pri zacatcich. Dekuji a doufam ze me vezmete mezi vas novacka.Vasek Mozdenice u Hlinska
Dobrý den
Najde se dobrá duše okolo Jihlavy která mně zasvětí trochu do včel ? Chci začít na rámcích 39x24 Nějakou dobu již vyrábím včelí úly tak to chci posunout někam dál Smile
Moc děkuji
Jakub
Diskusi kolem vzdělávání jsem přesunul do nového tématu Vzdělávání a samovzdělávání včelařů.
V diskusi pokračujte tam, prosím.
Dobrý den,
Chci se zeptat, jestli je tu někdo z okolí Kyjova, Hodonína a včelaří na úlech optimal 42x17 nebo i jiných. Přemýšlím že bych začal včelařit a chtěl bych si prohlédnout úly a promluvit si jak začít atd.
Pokud by byl někdo ochotný, budu rád za odpověď.

Freedee
(13.04.2016 14:34)freedee napsal(a): [ -> ]Chci se zeptat, jestli je tu někdo z okolí Kyjova, Hodonína a včelaří na úlech optimal 42x17 nebo i jiných. Přemýšlím že bych začal včelařit a chtěl bych si prohlédnout úly a promluvit si jak začít atd.

Pokud Ti není Pálava daleko, tuším že p.Čech z Milotic je ochotný ukázat včelnici Smile. Osobně - načet jsem pár knížek, dojíždím z Bratislavy k Macoše na včelařský kurz (procestuju víc než stál Big Grin) a myslím že to je docela dobrá cesta - jak se něco dovědět a nejen.

V Hodoníně by měla být i ZO ČSV.
Zdravim,
jsem začínající včelař, zatím včelařím s dědou, máme 9 včelstev, RM 39 x 24 cm. Chtěl bych postupně přejít na NN (buď Lang 2/3 nebo spíše Optimal) - současné úly jsou stejně staré a kupoval bych betzak nové. Tedy sháním včelaře nejlépe z Plzeňského kraje (já Plzeň-sever), který včelaří na NN a byl by ochoten mě trochu zaškolit.
Díky.
Dobry den,
mam zajem zacit vcelarit. Informace nemám žádné.Mám ráda med i přírodu,obojí považuji za relaxační prostředky a chtěla bych včelařit jako protipol mé duševní práci.
Chci vyuzit tohoto fora a oslovit vecelare, ktery by mi pomohl k ziskani informaci o vcelareni. Bydlim u Jihlavy na Vysočině,mám malé pozemky ve Šlapanově a v okolí,kde bych ráda včelařila.
Pokud by zde byl nekdo ochotný pomoci mi do začátku radou,zkušenostmi exkurzí u sebe,ráda přijedu kamkoli,ráda se budu revanšovat.Děkuji předem .S pozdravem Ilona
Máte poblíž včelařství Koblížek Smile tam mají kurzy pro začátečníky
Pár jsem jich tam absolvoval, pro začátečníka mohu doporučit, navíc to můžete spojit s prohlídkou ZOO, kurzy jsou uvnitř areálu.
Stran: 1 2 3 4
Referenční URL's