Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Plastové rámky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Asi nedaj.
Jednou když jsem kupoval bílé plastové ve VP Ještědu,tak mi dali zdarma pár žlutých. Měli lepší hlubší buňky než 1 generace bílých. Problém byl v krátké délce horní loučky. Ale asi jen blbá série. Líbili se mi moc. Ale já jsem člověk co si to musí sám osahat a porovnat s tím co mám a co funguje. Bylo by to elegantní barevně rozlišit panenské žluté jen pro medníky Smile. Myslím si,že ty bílé co jsem kupoval byly jiný výrobce. Zkuste to někdo zjistit až si je budete objednávat.



Tak mi to nedalo a zavolal jsem do té firmy. Žluté a černé maji kratší horní loučky !!! Bílé jsou prý delší. Maji dvě formy. Podle mě to někdo neodhadnul ve smrštitelnosti materiálu a teď se musí vrátit náklady. Mě ty žluté padaly samy od sebe do úlu. Letěly do tř.odpadu.Mám úly od Břinka.
Tak to bych nebyl líný a do úlů naťukal latičky a bylo by. Přeci jen je to docela investice. Nebo bych nějak ty loučky prodloužil.
Socialismus už skončil. Dnes chci za své peníze kvalitu. A ne to doma dodělávat a předělávat. Dnes už máme konkurenci...
Jo to jo, ale ty píšeš, že jsi je hodil do smetí...
Byly zdarma,neprodejný zmetky. Jen jsem dnes zjistil,že to prodávají dál...
Pro Thomas : Nemyl se.Když jsem koupil /l od p. Sedláčka z Bučovic .Tak se mi moje rámky do jeho nástavků nevešly. Měl kratší horní loučky.F.V.
Ta firma dělá 3 barvy rámků 39*24 a z toho dva mají jinou velikost, a zrovna ty co mají snést vyšší teplotu. Proč?
(04.03.2015 22:18)vlcek napsal(a): [ -> ]Pro Thomas : Nemyl se.Když jsem koupil /l od p. Sedláčka z Bučovic .Tak se mi moje rámky do jeho nástavků nevešly. Měl kratší horní loučky.F.V.

A zákazník je podchycen na dlouhé roky životnosti nástavku. Chytré.
Černý rámek - je tam opravdu lépe vidět vajíčka? Další klady a zápory?
Před pár dny, když jsem dělal rychlou prohlídku jsem si nad tím taky podumal. Mám jen bílé, ale včely svým voskováním a přirozeným zatmavením vosku mi práci usnadnily. Vajíčka na bílých jsou vidět dobře. Nemám na mysli panenské čerstvě zakladené.
jenže bílé jsou jen na 70 stupnů......to je dost nevýhoda proti těm na 100
Mě se nejvíc líbí žluté, vypadají tak přirozeně.
Jak to vlastně vypadá s temi odolnými do 100 °C. Slyšel jsem, že Žák přestává s jejich výrobou. BTW nemohu vygooglit Žákovy stránky, nemáte někdo zabookmarkovaný odkaz?

[Obrázky: ramek.jpg]
Taky mi připadají přirozenější ty žluté. Mám objednávku v jednom e shopu, objednal jsem žluté, k odeslání jsou dostupné černé.
Asi zkusím černé, včelám je to jedno (snad)
(21.03.2015 12:55)Mlha napsal(a): [ -> ]nemohu vygooglit Žákovy stránky, nemáte někdo zabookmarkovaný odkaz?

Freehosting kde měl p. Žák své stránky http://www.vcelarstvizak.ic.cz/ v únoru skončil. Zkus Wayback Machine nebo něco takového. Ale objednávky stejně přijímá jen po telefonu, tak mu spíš zavolej na 605 120 022.
Já už jsem se předzásobil (viz. výše) jen jsem si chtěl něco přečíst o materiálu, ze kterého pan Žák rámky dělá. A zjišťuji, že nemá ani www stránky... Nějak to nechápu na jednu stranu je pan Žák průkopník plastových rámků, na druhou stranu nepoužívá ani email... Vzhledem k nastupující konkurenci by to neměl podceňovat. Nějak nechápu, proč si již tenkrát nezajistil nějakou pěknou doménu a nerozjel třeba včelařský Internetový obchod, popř. proč ty jeho rámky nejde koupit v nějakém jiném obchodě. A také proč nedá na prosby zákazníků, ty zámky jsou jistě dobré, pokud přejdetě 100% na plast, co ne každý chce, tedy proč nevyrábí dvě varianty (se zámkem a bez zámku). Sám bych radši podpořil Žáka, než nějaké Řeky, ale pan Žák je sám proti sobě v totálním podceňování marketingu.
Doména ic.cz skončila s poskytováním free prostoru, měl jsem tam také pár www stránek. Není to o tom, že by nechtěl mít www stránky. Co jsem s ním nedávno mluvil, tak má přehršle objednávek. Sám považuji jeho rámky na LG 2/3 jako nejkvalitněji zpracované z možného, co se u nás dá sehnat. Kvalita pak prodává i bez reklamy. Pokud by chtěl dělat bez zámků, musí koupit novou formu, která je příšerně drahá.
S panem Žákem jsem mluvil minulý týden a říkal že o stránky se mu stará syn, a že by je měl obnovit. Což je "neřešitelný" problém, tihle synové.
Rámky výborné, marketing, . . . Je to zajímavé dostat létak Vítejte ve 3. tisíciletí psaný na psacím stroji.

Pro nás, kdysi přesné strojaře jsou takové mechanické mašinky . . . . Prostě nostalgie. Smile Asi jako Plastový rámek a medná kráva v jednom. Smile
trošku mě ta diskuse zmátla ohledně kratších horních louček tak jsem si zavolal na link a pán říkal že jsem dneska už druhý kdo tam volal a co že prý to je ta loučka .. tak jsem ho požádal ať si vezme ten bílý a porovná je .. tak prý jsou stejně velké Smile)

a tož si asi pár kousků objednám a budu doufat Cool
Referenční URL's