Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Med z obchodních řetězců
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
No, musíš tam napsat Křapkovic med, ne český. Smile

Mezi námi, pokud je pravda to, že Včelpo převzalo dva velké obch. řetězce po JSG, tak přemýšlím, kde by vzali med.
Už jenom to zavést napoprvé - docela hodně tun.

Tady někdo psal že vykupovali loni květový za 60, medovici sice za 90, ale té asi moc nebylo.
Takže s výkupem za 60 - to ve výkupu asi moc fronty nebyly. Hlavně loni.
Včelaři se naučili prodávat ze dvora.

Asi slušné zásoby, z minulých let.
Křapkovic med s přínosem z cizokrajných rostlin ... Big Grin
Jiří
Souhlas, Karle. Podle mě není možné při loňských výnosech i minulých hubených letech zásobovat řetězce pouze českým medem. Kamarád vykupuje pro Včelpo a letos to bylo hodně slabé, nakonec byl rád, když vykoupil med pro svůj prodej. Ale více by asi řekli výkupci, co jsou zde na fóru...
Osobně nechápu tu zarputilost aby byl v řezězcích český med. Mně tam vyhovoval ten podezřelý.
V podstatě to bylo zajímavé jen tehdy, když včelaři nebyli schopni (neuměli) prodávat med sami, protože to díky exitenci Včely nebylo v zájmu majitelů včely a výkupců medu nebyli naučeni. A taky kurs USD/CZK.

Který včelař má zájem na tom aby v obchodech byl český med. Já jen tak trochu symbolicky, když tam je za obvyklých 250-400Kč/kg. Jako výzva pro včelaře aby věděli že to jde. Smile

Jen tak mimochodem, neví někdo za jakou byl cenu ten Dědečkův med?
Nemam dovod obhajovat Vcelpo.
Ale ... ked majitel ( CSV ? ) ziada vacsi zisk, tak musite viac predavat a na to potrebujete viac tovaru a hlavne za konkurencnu cenu.
Kde ho vziat ? - ak republika spotrebuje o polovicu viac medu ako vyprodukuje.

Za vykupnu cenu pod 3,- EUR, tazko zozeniete vacsie mnozstvo.
Pritom tento med vykupite v nadobach po 25-40kg, ktore musite zohriat preliat, prefiltrovat, z kazdej by ste mali urobit rozbor na stopy antibiotik, neraz znizit obsah vody, naplnit do poharov a vyexpedovat. retazec si nabali 40% ( med je bohuzial leziak ) a DPH . Ked skoncime vypocet, tak med na pulte bude mat cenovku 7-8 EUR pri minimalnej marzi spracovatela a bude tazko predajny. Takto sa obrat a ZISK zvysit neda.
Uloha sa da splnit len tym druhym riesenim . Nabuduce si daju vacsi pozor na dodanu surovinu.
(12.02.2015 20:37)lusat napsal(a): [ -> ]Tuhle šmakuládu jsem dnes objevil na Slovensku v jednom superhyper. Bylo to v regále mezi medy . Až na to přijdou v JSG, bude jim stačit na těch sklenicích co jim Kaufland a Tesco vrátilo přelepit etikety a ještě na tom vydělají. Kam se hrabe Včelpo se svým akčním Dědečkem za 99,- Prodat invert za 138,- to je kumšt Smile
[Obrázky: invert.jpg]

To je tuším made in Poland a ako povedal Merkuri je to stará záležitosť! No a k svetovým cenám invertu sa bratia dopracujete!
Kamarati mi to kupili k 35. narodeniam. Su zlati , ze ? Smile
Ani vtedy to uz nebola novinka - len to stalo 79,- SK.
Inak nechal som to ako odstrasovak v sklade. Div sa svete za tri roky to skrystalizovalo. Dary sa nepatri vyhodit, ale pri malovani "padol za vlast".
(13.02.2015 13:35)Ivík napsal(a): [ -> ]Souhlas, Karle. Podle mě není možné při loňských výnosech i minulých hubených letech zásobovat řetězce pouze českým medem. Kamarád vykupuje pro Včelpo a letos to bylo hodně slabé, nakonec byl rád, když vykoupil med pro svůj prodej. Ale více by asi řekli výkupci, co jsou zde na fóru...

Výkupní cena květového medu u mě byla 73 kč za kilo , 2014 jsem vykoupil 22 tun medu , Včelpo má tuším po republice 45 výkupců , jak na tom byli ostatní nemám tušení , jsem jen drobný výkupce v zapadlé vísce o třech stech obyvatelích....
(13.02.2015 13:26)KaJi napsal(a): [ -> ]No, musíš tam napsat Křapkovic med, ne český. Smile

Mezi námi, pokud je pravda to, že Včelpo převzalo dva velké obch. řetězce po JSG, tak přemýšlím, kde by vzali med.
Už jenom to zavést napoprvé - docela hodně tun.

Tady někdo psal že vykupovali loni květový za 60, medovici sice za 90, ale té asi moc nebylo.
Takže s výkupem za 60 - to ve výkupu asi moc fronty nebyly. Hlavně loni.
Včelaři se naučili prodávat ze dvora.

Asi slušné zásoby, z minulých let.

a myslíš, že med třeba vykoupený z okolních východních zemí je možné pylovým rozborem odlišit od medu s označením český výrobek?
Co má pak společného s českým?

Velikost obce z hlediska výkupu není tak podatstná, taková Kalná kde je Stránkyý - není velká a jezdili tam s emdem kdysi z celého kraje.

Pokud Včelpo může inzerovatve Včelařství, nevím, ale pokud ano tak je to jen o spádovosti.

Nemám představu 45*22=1 000tun jak moc je to medu z hlediska obch. řetězce.

A Radku, opravdu vedete evidenci k sudu kdo a jak prodává med? Traceabilta k sudům?
http://www.vcelari.sk/node/1019
Vážení včelári,
Výbor pre poľnohospodárstvo Európskeho parlamentu prijal v utorok 23. januára 2018 takmer jednomyseľne správu „Vyhliadky a výzvy pre včelársky sektor EÚ", ktorej predkladateľom bol maďarský europoslanec Norbert Erdős. Prijatie správy by sa mohlo stať míľnikom k lepšej budúcnosti včelárstva a hmyzích opeľovačov.
Medzi hlavné ciele Európskeho parlamentu bude patriť boj proti falšovaniu medu, ktoré značne znevýhodňuje európskych včelárov na globálnom trhu. Takisto chcú zlepšiť označovanie, propagáciu a informovanosť spotrebiteľov medu a žiadať Európsku komisiu o lepšiu kontrolu dovozu na hraniciach EÚ.
Správa tiež vyzýva Komisiu, aby zabezpečila, že med a iné včelie produkty budú považované za "citlivé komodity" a mali by byť vylúčené z dohôd o voľnom obchode.
Správa vyzýva na zvýšenú finančnú podporu odvetvia včelárstva, najmä posilnením výskumu a vzdelávania, ako aj 50% navýšením príspevku EÚ pre národné včelárske programy. Správa tiež požaduje prísnejšie pravidlá na registráciu prípravkov na ochranu rastlín.

Plné znenie správy, prvýkrát publikovanej v júli 2017 si môžete prečítať tu: http://www.europarl.europa.eu/sides/getD...nce=PE-...
By sa mohlo,mali,vyzyva....Z tehle hordy eurobyrokratu uz nekdy vzniklo neco pozitivniho?
Naposled zachranovali ukrajinske hospodarstvi a zasrali evropu ukrajinskym medem a voskem.Lip kdyz nebudou delat nic,napachaji min skody.
Veru,veru, tak sa stal aj Mníchov...
Mnichov bylo svinstvo, ale to co provedli naši východní spoluobčané bylo mnohokrát hnusnější. R. S.
Rudolf, nechajme to tak, je to mimo tému. Žijeme v Europe a ochrana poctivého slovenského, alebo českého medu je našim spoločným záujmom. Reagoval som len na pesimistickú reakciu Procházku.
Byt vykupcem medu muze byt zajimave povolani asi se dost cestuje.Dnes jsem se v tesku dozvedel ze lesni med za 169,. Kc je vlastne smes kvetoveho a medovice, tece jak voda ale hlavne je z cr, argentiny, chille, ukrajiny moldavie a myslim madarska. Ale je tam poznamka ze muze i krystalizovat, toho bych se ale moc nebal. Ceho bych se bal je si ho mazat na rohlik kdyz je jak voda.
Dnes pár kilometrů od somálských hranic sklenice bez etikety krapet větší než naše kilovka 120 tureckých, 650 českých. V plastových krabicích měl plásty v rámcích ze kterých jsem si mohl nabrat med na ochutnání lžičku. Když jsem si nekoupil, tvářil se pán nepříjemně. Měl jsem v kapse jen pajdu a tu jsem prožral. Zítra už to místo asi nenajdu.

Asi jsem to napsal do špatného chlívku. Byl to med od včelaře.
To máš za to, že hned vše prožeres Wink
Nějak mi nejde dohromady ta somálská hranice a turecká měna ...kde jsi to viděl?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Referenční URL's