Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Varroa destructor
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
A pořiď si aspo'n 100 včelstev. Vzorek pod 30 hodnot nemá cenu ani vyhodnocovat. Smile
(31.12.2013 12:02)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Ještě jednu technickou od upozorňovátora. Třetinu včelstev ošetřuj klasicky, třetinu tepelně pouze na trubčině a třetinu tepelně na veškerém plodu. Pak to bude o něčem vypovídat. Bude to hodnotnější údaj.

Ale proč ne, jen si myslím, že s ohříváním všeho plodu počkám na první výsledky pokusných trubců. Při nejhorším to bude pořádný PIN test na čistící pud. Snad do příštího jara VD nevyhyne, abych to stihl nějak vyzkoušet komplexně Smile Tak to zase s tou KŠ nepřehánějte.

Karle, tvoji poznámku předkládám k posouzení vyšší instanci, manželce. Nesmím blbnout, prý nový Občanský zákoník zkomplikoval i rozvody.
Kaji a Pavle : Ještě jste zapomněli DonPepemu říct kolik let to musí dělat, aby výsledky byly relevantní.....
Nemá na to kvalifikaci, takže výsledky budou mít pro něj a ne jen pro něj, jen orientační význam, bude to zkušenost. Když mu včely přežijí, o co jde.
Přesně tak. Hledám cestu, která bude vyhovovat mě a nemám ambice vymýšlet nějaké metodiky. Třeba se nakonec ukáže, že mi to takto funguje k spokojenosti , ale někdo přijde s něčím lepším. Jak se tu psalo i slepé uličky je přeba projít.
PhD. si případně udělám ve svém domovském oboru, kde je více konstant a podstatně méně proměných.
Díky všem za inspirativní připomínky.
Nemáte někdo fotku roztoče přichyceného na dospělém trubci ? Díky za zveřejnění.
Díky za adresu, hezká fotka.
Varoa deštruktor je vymislené fantázia nad ktorov sa hrabú peniaze za nič pre nič. Stále aktuálna živná pôda pre VU.
Taky děkuji, budu moci použít pro děti k výuce včelařství na zemědělském učilišti.
Pre pedagogické účely vám pripojím ešte jeden odkaz kde tých obrázkov máte oveľa viac a bez obáv z porušovania autorských práv.

http://commons.wikimedia.org/wiki/User:W...Beekeeping

Je to Creative Commons. Kto nepozná tu je ešte jeden odkaz http://sk.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons
Skúsil z vás niekto niečo takéto? http://www.vcelarske-potreby.sk/produkty...per/34-133
(05.01.2014 16:18)Merkuri napsal(a): [ -> ]Varoa deštruktor je vymislené fantázia nad ktorov sa hrabú peniaze za nič pre nič. Stále aktuálna živná pôda pre VU.

Naopak, docela slušný a zasloužený výdělek pro ty, co ví, že je to výborné afrodiazikum a kam se na něj hrabou španělské mušky s Viagrou dohromady.

Proč myslíš že se tady u nác organizuje odběr zimní měli? Ti zimní jsou obzvláště žádané, jsou totiž z bezplodého období pěkně nadržené a je v nich síla.

Ty z letního monitoringu už jsou vyšeptaní a tak se u nás letní monitoring moc neujal.
Ale taky se dají prodat, hlavně když je nikdo nedokáže od zimních rozeznat. Tedy až když to moc neúčinkuje. Smile
Zdravím přátelé, nemáte někdo nějakou dobrou detailní fotku měli, ve které by byly poznat roztoči? Já jsem začínající včelař, dneska jsem si z podložky vzal měl a snažil jsem se nějakou tu mršku najít, ale marně. Vlastně ani právě nevím, co konkrétně mám hledat, jak to vypadá. Díky
Řešil jsem stejný problém minulý rok. Od června oddělky. Pravidelně jsem koukal na podložky. A pořád nic. Už jsem měl strach, abych něco nezanedbal. Roztoče jsem viděl jen na fotkách. Bohužel tam většinou chybí něco, k čemu to velikostně vztáhnout. Po fumigaci jsem viděl, jak roztoč vypadá. Nedá se to nepoznat. Big Grin
Fakt se to nedá nepoznat.
[Obrázky: DSC00202.jpg]

[Obrázky: DSC00203.jpg]
Takové podložky znám, stav označuji "černo". Smile
Odhadoval jsi nějak počet VD? A jak to přezimovalo? Předpokládám, že je to po prvním ošetření na podzim.
Jo, je to po ošetření. Datum je na fotce. Taková podložka se nepočítá, jen se odhadne první číslo a doplní 3 nuly...Sad Ale na varrózu mi ještě žádné včelstvo nepadlo.
Referenční URL's