Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Je možné se uživit jen včelařením?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Příznávám se FU nad 20 000Kč ostatních příjmů, ale daním pouze zisk nad 20 000Kč.

§ 10 Ostatní příjmy

...
(4) Základem daně (dílčím základem daně) je příjem snížený o výdaje prokazatelně vynaložené na jeho dosažení.
...

http://zakony.kurzy.cz/586-1992-zakon-o-...f-8-az-10/
KaJi díky, po přečtení vašeho předešlého příspěvku jsem se lekl, že mi něco uteklo, že chybně účtuju. Teď už vím, že to mám v pořádku.
Turecké včelařství - výnosné podnikání. A pak se říká turecké hospodářství, nakonec se tam ještě budeme jezdit učit...
http://www.fethiyetimes.com/magazine/gen...iness.html
Ahojte, som tu uplne novy cize zelenac. Chcel by som tu napisat reakciu na cele toto vlakno.

Uvazujem o zacati vcelarit a pri "nasavani" informacii o vcelareni som sa dostal az sem. Cela tato tema je velmi obsirna a precital som toho asi od 10-12 strany a nenasiel som jediny nazor preco by som nemal zacat.
Su tu dohady co je to slovo "uzivit". Netusim do coho chcem ist ale vo svojom vnutry citim ze by som to mal skusit. Uzivit je zvolit si priority .... zivorit .... zit ....blahobyt ..... prepych.... myslim ze vsetko je mozne (vcelarinu zatial neviem ale na vsetko to plati) vsetko ide, ale za aku cenu? Nie vsetko su peniaze.
Mam cez 40 rokov .. na nieco malo a na ine uz vela... Postupom mojho veku som prisiel na to ze sa chcem odtrhnut od systemu, ktory zacal vladnut svetu a to ze sa travime vzdy vsade a vsetkym a len kvoli väcsiemu zisku by sme boli (myslene ako my ludia) ochotny podavat ako potravu aj otravu..... jednou z cinnosti by mohlo byt vcelarenie. Preto by som vas poprosil o nazor ci je dobre sa tomu zacat venovat.

Ak by mal niekto pocit ze to je v nespravnej teme tak myslim ze to tu je spravne preto ze peniaze nie su vsetko ale bez nich sa velmi tazko dycha a z lasky k hocikomu a hocicomu vyzit neviem.
Vopred dakujem za nazory.

spd
Zkuste včelařit s menším počtem včelstev pět let a pak budete mí možná jasno.
spd , pokud se na svět díváš takhle tak je včelařství přesně to co hledáš..., ..a včelařstvím se uživit lze , opak většinou tvrdí ti co se to bojí zkusit...
spd - přečti si tohle.
http://uspesnyvcelar.webnode.cz/ekonomika-vcelareni/
Pak se rozhodni.
spd, este mozes dva mesiace teoretizovat. Potom zacina sezona ...
Kulový, zítra stloukat úly a tlouct a tlouct a tlouct a po večerech číst a v noci o včelách snít. Smile

Muž, který se rozhodl se nesmí zastavit.



(28.01.2014 22:00)maci01 napsal(a): [ -> ]spd - přečti si tohle.
http://uspesnyvcelar.webnode.cz/ekonomika-vcelareni/
Pak se rozhodni.

Pomozte negramotnému, jak to otočím o 90°aniž bych musel otáčet monitor?
Stiahnuť do počítača (po zobrazení vľavo hore súbor/stiahnuť). Potom otvoriť v Adobe reader (napr.), na lište hore kliknúť na view/rotate view. Hotovo.
Pre spd este raz.
Ak si to chces skusit, ako ten chlapik v tej knihe, mas moznost - vypadol mi jeden pomocnik - mozes od pondelka nastupit. Teoriu dostanes popri praci v dielni a prax zacne po jarnom otepleni.

Matej
takováto nabídka se neodmítá - kdybys nebyl tak daleko tak přestože už včely mám bych tvé nabídky využil - protože praxe u včel je praxe u včel Wink
Jak praví jeden můj známý - pokud něco děláš a děláš to dobře musí ti to fungovat. Toto bych řekl, že platí v každém oboru. Samozřejmě, včelařství (stejně jako většina zemědělských oboru) je hlavně o počasí. Velmi mě také zaráží jak většina včelařů zmiňuje obrovský podíl ruční práce. Já třeba od mala vyrůstám ve vinařském kraji. Od mala jsem slyšel: "Bez práce nejsou koláče". Když si to vezmu kolem a kolem zdá se mi, že zrovna ve vinařství je možná i větší podíl ruční práce než ve včelařství. Vysadit vinohrad, několik let ručně okopávat, aplikování postřiků, vinobraní, pak nastupuje starost ve vinném sklepě - lisování, stáčení, filtrování...atd...a přijeďte se podívat k nám na vesnici - jedno vinařství vedle druhého, nikdo si nestěžuje, že se má špatně. Vždy se snad musí makat, nebo kde je to království kde pečení holuby lítají přímo do úst?
I po několika letech včelaření se stále považuji za amatéra v tomto oboru. Ale amatéra, který se práce nebojí, umí prodat a stojí za ním podpora rodiny (což je velmi důležité).
Takže až budu jednou velký kluk Smile chtěl by se do toho vrhnout a pořádně to rozjet Smile

PS:Podle počtu takových těch negativních příspěvku v tomto vláknu už se mi to zdá skoro jako "odrazování konkurence"....

Petr
moc pěkně napsáno, pokud ti tento přístup vydrží tak jsi kandidát na budoucího úspěšného včelaře profesionála
(29.01.2014 0:29)Matej1 napsal(a): [ -> ]Pre spd este raz.
Ak si to chces skusit, ako ten chlapik v tej knihe, mas moznost - vypadol mi jeden pomocnik - mozes od pondelka nastupit. Teoriu dostanes popri praci v dielni a prax zacne po jarnom otepleni.

Matej

Takuto ponuku by som prijal .... ide o to ako daleko sme od seba

Uz som zistil odkial si ...sme v celku blizko seba, ak je tvoja ponuka uprimna tak ju prijimam. Neviem aku mas dielnu, ale ja ti na oplatku viem ponuknut sluzby v mojej stolarskej dielni. Vela veci moze byt ovela jednoduchsich ako sa zdaju... V tvojom kraji mam rodinu a prapovod...
Moja ponuka plati. Odpoved potrebujem vpriebehu par dni, aby som vedel ci mam niekoho hladat, alebo uz mam.
Viac informacii a kontakt som poslal cez sukromnu spravu.
(03.11.2013 8:54)Vojtech Langer napsal(a): [ -> ]Stres, to je to, čo mnohých trápi v práci najviac. Nie je nič horšie, ako šéf, ktorému sa ku...í z nudy žena, alebo dcéra. Ktorý má dojem, že je nadčlovek a ostatným to musí dáť vedieť. Šéf, ktorý zhadzuje a ponižuje svojich zamestnancov...., zasahuje do práv svojich vedúcich pracovníkov, atď.

Včely, to je popri drine aj relax. Nepoznám lepší pocit, ako keď som všetko, aj napriek nepriazni počasia, stihol. Že som dokázal predvídať chod prírody a hlavne, že napomáham prírode prežiť.

Ahoj,
To s tým stresom je pravda ale včely sú pre mňa jedinou brzdou. Ponáhľaš sa doje.. ťa prípadne prípadne nespravíš svoju prácu správne.

Včelárim iba krátko ale je veľký rozdiel medzi výnosom. Sú profíci čo majú 30 včelstiev a považujú 113 kg bez kočovania za neúspech z roku 2013.

To či sa dá uživiť včelárením je jasné pre všetkým. Teray je dôležitý počet včelstiev ktoré je možné obhospodarovať. Amíci píšu, že popri práci sa dá starať o 250 - 350 včelstiev + brigádnici cez peek. Ak je to profi včelár tak 1200 včelstiev je optimum.

Vyžiť a vyžiť je rozdiel. Smile FORD F450 alebo Octávka
M.
Pokud chcete přežívat živte se včelařením, pokud chcete žít přijďte z práce a běžte včelařit.
Tejkl Václav 2014 Smile
Zdravím.

Pán Tejkl,kdo sa chce živiť včelárením musí obhospodarovať okolo 3OO včelstiev /na vytáčanie potrebuje brigádníkov/.Malú násobilku ovládáte,takže o živorení sa nedá hovoriť,skôr naopak.

Bojo.
Tak já se včelařením živím. Včelařím ve velmi drsné oblasti a mé výnosy se dají označit jako trapně nízké v porovnání s tím co tady na foru čtu. Přez to mně to velmi slušně uživí . Kupecké počty jsou jasné.Jen se mesmí prodávat med za 80kč.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Referenční URL's