Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařská přibližovadla
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Tak milí Přátelé,

protože člověk je tvor od přírody líný a já nejsem vyjímkou, spíše to potvrzuji, pořídil jsem si na přesun ke včelkám, jeden samohyb který jezdí cestou necestou, polem nepolem, protože už mne nebavilo chodit ke stanovišti jeden kilometr tam a druhý nazpátek a vše tahat na kolečku.
Je to historický multicar M22.
(http://www.multicar22.cz)

A tak pojďte se pochlubit, jakou zajimavostí a jakým strojem se také dopravujete ke svým včelkám.

Jaké skvosty se skrývají mezi námi???
Já doporučuji, hlavně kvůli spotřebě, malý motocykl do 50ccm.
Pro pravidelné kontroly bude určitě dostačovat. Problém nastane při rozšiřivání nebo naopak odebíráním medu, kdy budete potřebovat přivést nebo odvést nástavky s rámky atd. Tedy pokud nemáte na včelnici "technickou místnost", kde máte vše uskladněné. V tu chvíli se bez auta neobejdete.

Já mám už 4 roky skútr kentoya zoom2.

Jsem sním velice spokojen. Spotřeba do 3l / 100km. Najeto cca 6000km a bez problému.

Dokonce na něm převážím oddělky 39x24 a připadám si jako v jihovýchodní asii Smile
na kontroly mam babetu nebo teru podle toho jestly neco vezu nebo jenom kontrolujuju a na medobrani a odvoz nastavku stavebni felda pick up (lepsi auto na praci sem nemel)
Tak já též něco přispějiSmile
Na kontroly mám Simsona, nu a na ty větší akce (kočování odvoz nástavků atd)
mám mého Láďu, mám k němu citový vztahTongue je to Zetor 3011. 25 let bez poruch!Big Grin
Ja mam tohle
[Obrázky: dubove_d_v_023.jpg]
nebo
[Obrázky: DSC01327.jpg]
[attachment=605][attachment=606]

trošku neodolám, pochlubím se Smile)))

PS: na žádost Petra jsem fotky upravil, plnou velikost najdete na Multicar 22
Muj dopravni prostredek je zatim nizkonakladovy,ale jednou snad........
No a nohy jsem nechal nekde bokem Smile
Madra: Pěkná mašinka, jaká je spotřeba silnice/terén ?
StandaS: Ekologické a laciné.
Stando tohle nem chybu....

Soudruzi z NDR se s tim neparaly a na 800 cm2 to žere 10l /100, ale to než najedu..... (4 hodiny trvale jizdy)
(10.03.2011 10:59)syncon napsal(a): [ -> ]na kontroly mam babetu nebo teru podle toho jestly neco vezu nebo jenom kontrolujuju a na medobrani a odvoz nastavku stavebni felda pick up (lepsi auto na praci sem nemel)

Na včelnicu chodím (74 včelstiev), peši 0,45 km, autom, ale najčastejšie bicyklom. Debničky neprevážam, pretože ich na zimu podkladám pod debničkou s včelami a matkou hore. Prebytočné plásty odoberám na jar, keď pridávam MS a plásty vytápam v v slnečnom tavidle (naraz 4) a som spokojný. Plásty podložené pod plodisko sú v dobrej ochrane včiel pred vijačkom. Nikdy sa mi nestalo (za 25 rokov), aby bol vijačkou poškodený čo i len jeden plást. Cukrový roztok, zbíjanie rámikov, ich čistenie a výstuhu a zatavovanie pripravujem na včelnici, ktorú mám ohradenú a uzatvárateľnú, proti vandalom a zberačom železa. Neprispôsobivých mám aj ja v dedine, je len otázka času, kým sa tak stane. Našťastie je potenciálny zlodej v base. Anton
to .357:

Co ta SA-58 na privesu za tou ctyrkolkou? To mas na obranu vcelnice? Big Grin
Ne, tu má připravenou kdyby náhodou vypukla na včelnici loupež. Na svoji obranu má právě tu .357 Cool Hlavně proti sršňům. Kalibr jedna ku jedné, ať je to vyrovnaný souboj. Sršňů nesmí být ale víc jak 6.
To je moje včelařské přibližovadloSmile


[Obrázky: P7043832.jpg]
(10.03.2011 0:28)Madra napsal(a): [ -> ]Tak milí Přátelé,

protože člověk je tvor od přírody líný a já nejsem vyjímkou, spíše to potvrzuji, pořídil jsem si na přesun ke včelkám, jeden samohyb který jezdí cestou necestou, polem nepolem, protože už mne nebavilo chodit ke stanovišti jeden kilometr tam a druhý nazpátek a vše tahat na kolečku.
Je to historický multicar M22.
(http://www.multicar22.cz)

A tak pojďte se pochlubit, jakou zajimavostí a jakým strojem se také dopravujete ke svým včelkám.

Jaké skvosty se skrývají mezi námi???

Ja som to vyriešil jednoduchšie, včelnicu (74 včel.) som ohradil a uzamkol, umiestnil na nej Unimo bunku, je ako medáreň a na zimu i sklad, jeden plechový sklad, 60 litr. parák, jednoducho mám tam všetko čo potrebujem, i vodu si nachytám do zásoby, a keď tam prístup v každej dobe, autom si všetko priveziem na včelnicu. Tak tento spôsob je najideálnejší. Anton
(24.10.2011 21:22)Rostislav Szturc napsal(a): [ -> ]To je moje včelařské přibližovadloSmile


[Obrázky: P7043832.jpg]

Rosto. Vymenim moje priblyzovadlo za tvoje. Co ty na to ? Smile
Tohle chci a včely v nepřístupném terénu Wink.
http://auto.idnes.cz/test-sestikolky-can...otorky_hig
JK
Já to řešil vloni na jaře, kdy díky vytrvalým dešťům jsem se nikam nemohl dostat a hrozilo, že včelky silně zanedbám a přijdu o hodně peněz. Prostě bylo jasné, že bez 4x4 to nepůjde. Zvažoval jsem Renault Kango 4x4, Subaru Forestr a Lada Niva. Zvítězila Lada, sehnal jsem montážní provedení s LPG. Výborný servis mám asi 10 km. včetně náhradních dílů a za stejné peníze bych kupoval auta asi tak o 10 let starší, těsně před smrtí. Díky Nivě jsem všechny práce zvládl a tím se vlastně v pohodě zaplatila. Samozřejmě je to ruská konstruktérská škola odvíjející se od známého tanku T 34 a také se tak s ní trochu musí jezdit. Na silnici je to kostitřas, ale v terénu bezkonkurenční šplhavec. S vlekem často vážícím kolem tuny mě vždy vytáhla kam jsem potřeboval, škoda, že se letos nemohla předvést na sněhu. Konečně nemusím v parném létě po dešti nasazovat sněhové řetězy, abych zvládl promočenou louku. Spotřeba není vůbec špatná asi tak kolem 11l plynu. Zdraví R. S.
Taky mi vyšla jako jediný na trhu vhodný zemědělský stroj. Já se jen modlím, aby mi i tady Renault zase nezastavil vyhlídnutý model. Už mi 2x stopl dva vyhlídnuté pickupy od Dacie a na Nivu mám zaostřeno - jen co mi řeknou že Felicie neprojde. Do té doby dokud bude "průchozí" z lakoty to těch dvacet metrů na cesty při nejhorším odnosím.
Taky jsem řešil zda-li NIVU nebo Fronteru,
Nakonec jsem šel do Opla. po sklopení zadních sedadel mám velký prostor, proto abych nemusel tahat vozík. A když už vezmu i vozík, tak toho uvezu dost hodně. Mě přijde Niva spíše dobrá pro myslivce, kteří netahají takový objem věcí sem a tam jako my včelaři.

Pavel
Je to problém, poslední čtyřkolka co bych si koupil funglovou byla Dacia. Za 200 litrů bezkonkureční. Její následovník Logan je super ale jen přední náhod, i když vyjede. Pořád se spekulovalo o jeho 4x4 verzi aby jej stáhli z výroby úplně. Kdo jej ze známých má, tak jej neprodá. U Dacie se spekulovalo že bude pokračování na základě Dastru, ale asi nestíhají vyrábět osobáky.
A k té Nivě mám právě jako variantu čtyřkolku - je to stejně na vozík. Do krátké NIVY se vejde leda tak bedna a s nářadím a pár nástavků. Stejně jako na čtyřkolku za polovinu.
Další tipy došly. Takže jen doufám že v dubnu mi řeknou, že to ještě zkusí protáhnout STK. Smile
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Referenční URL's