Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Mezistěny
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Aha tak na to si rad pockam..docela me zajima jak budete dokazovat ze ten vosk je spatnej..vetsinou ti spravni obchodnici delaj mrtvy brouky...ale jo zkusit se to muze ale rozhodne to Do roka nevyresi problem pajcovanyho vosku to ani nahodou...
,Ok s tím asi nejde nesouhlasit, a kdo jsou ti ověření dodavatelé kvalitního vosku? Napadá mě jen stražisko, ještě se schválně podívám od koho jsou ty mezistěny protože jsem si připlácel za české a byla tam nějaká vizitka/jmenovka výrobce, třeba to bude jeden z těch spolehlivých Smile

tak či tak to pálit určitě nebudu, manželka chce pořád dělat svíčky pro známé tak aspoň bude z čeho
Vida, svíčky pro známé a spokojená manželka, jsou myslím dobrá náplast na tu smůlu s mezistěnami Smile! Já měl zatím jen stražisko a problém se nedostavil. Hlasování nad vláknem tomu taky odpovídá. Záruka v téhle době asi ale neexistuje.
(21.06.2018 8:13)bohemia.gall napsal(a): [ -> ]Co to je za blbý rady? Pálit nekvalitní zboží na ktery lze uplatnit reklamace. Pokud to každej vrátí a bude chtít vrátit peníze, máte do roka po problému. Ještě funguje obchodní inspekce, tak ať řeší..

Jako že bych vrátil hromadu rozlámaných MS, které už byly zatavené v rámcích, nějaké voští, sem tam nějaký plodový rámek a něco hroud vosku s medem a řekl, "tohle jste mi loni prodal - vraťte prachy!" Hmm, hmm. No, nevím, možná jo. To by chtělo ovšem hodně peněz a času. A vláčet se po soudech byť v zastoupení... výsledek dopředu neznámý a navíc, co si na kom vezmeš?
Možná nic, ale pokud to každej hodí do kotle nebo na svíčky, co se změní? Pokud budu mít krám a obden mi nekdo přinese reklamaci na stejný zboží, i když ho vyfakuju, do budoucna se nebudu chtít nechat stále otravovat a dodavatele si rozmyslím..Nebo ne? Zvláštní je, jak víme vždycky předem jak to vlastně dopadne a že snažení vlastně nemá smysl...pak se divíme kde to žijem.
tak zacit muzeme treba tim, ze napiseme:

vceliobchod.cz recenze mezisteny
nekupovat, podvod, pajcovany

a strejda gugl si to nak prebere
(21.06.2018 11:03)bohemia.gall napsal(a): [ -> ]Možná nic, ale pokud to každej hodí do kotle nebo na svíčky, co se změní? Pokud budu mít krám a obden mi nekdo přinese reklamaci na stejný zboží, i když ho vyfakuju, do budoucna se nebudu chtít nechat stále otravovat a dodavatele si rozmyslím..Nebo ne? Zvláštní je, jak víme vždycky předem jak to vlastně dopadne a že snažení vlastně nemá smysl...pak se divíme kde to žijem.

Máš pravdu, souhlasím s tebou, ale mám na práci důležitější věci k řešení, na záchranu celorepublikové kvality vosku nemám energii ani čas. Včelařím rok, ten problém je tu, zdá se léta, mohl být řešen dávno. Nemyslím si, že likvidace jednoho obchodníčka by něco vyřešila. Ten problém vyskočí hned někde jinde a zcela určitě to "kvasí" na více místech. Holt jsme Slovani, a na ty muší bejt přísnost, jinak dělaj bordel.
no tak jsem si to tady zpětně pročetl, a když jsem psal, že jsem ty mezistěny 8kg koupil na okraji Prahy tak to nebylo od JaHan, ale z Včelařských potřeb Praha v Horních Počernicích. Ještě jsem se tenkrát ptal, "doufám že nejsou slovenské". Týpek že určitě ne. Část jsem jich dal loni a zbytek letos zatím tak 50% je v háji.
Pančované medzistienky keď sa na slnku zohrejú tvorí sa na ich povrchu mastní film tak jak dáky krém na pokožku. Normálne to nerobia. A čo to znamená? Majú nižší bod topenie proti pravému vosku a keď sa z nich postaví dielo tak sa zvliekajú aj ako už zaplodované nielen panenské. Také boli od podvodníka Klíča zo
Svätého Petra. Volakedy robil kvalitné Furák alebo ako nakúpené ich predával a potom druhý nadávali čo im predal a štastie že už som z nákupom skončil ako aj výmenou. Dostalo sa mi do rúk kúpiť na inzerát ešte Galantské medzistienky čo robili za socíku veľké množstvo za super cenu. Od vtedy len z môjho vosku.
Loni jsem taky koupil mezistěny na inzerát z Bazoše od překupníka ze Slovenska, byly sice extrémě tenké, ale bezproblémové. Letos jsme s kolegy z práce udělali pokus a nechali si přivézt mezistěny od Ukrajinců co dělají u nás na firmě a zatím spokojenost, ze cca 150 mezistěn se mi v úle zbortily tři ještě před tím než na ních včelky začaly stavět a to jen kvůli špatnému zatavení (drátkuju svisle).
Na Ukrajině je vosk zatím tak levný, že se ho nevyplatí pančovat, je otázka jak dlouho to vydrží, já tam budu nakupovat ještě na příští sezónu a pak si nechám přivézt válce na mezistěny a pojedu jen ze svého což je jediná jistota.
Obchodník za kvalitu mezistěn nemůže. Jedině tak, že je prodává i když ví, že jsou k ničemu. Je na jeho morálce, jestli jejich prodej vyřadí z nabídky.
Každopádně jsem letos o med přišel. Ten co mají holky v úlech jim nechám a nechávám je vystavět jen jejich dílo. Ten slovenský vosk jsem musel odškrábnout rozpěrákem jak byl přitavený ke stříšce.
Nejhorší je, že spolusta lidí asi ten nekvalitní vezme a dá ho do výkupu a tím to bude zhoršovat kvalitu dál a dál. Takže jsem rozhodnutý i za cenu menších výnosů, nechat dělat holky svojí stavbu do nadrátkovaných rámků. Nadělal jsem si oddělky, tak postupně rámky nastavějí doufám v dostatečném množství a hlavně kvalitě.
ahoj,
volná stavba má své úskalí, taky jsem si myslel že to bude jednoduché, ale není, pokud nebude snůška nebo oddělky nebudeš podněcovat tak s dostatečným množstvím a kvalitě moc nepočítej, např. nebudou ti dostavovat plásty až ke spodní loučce což může být potom problém při zimování, přechod mezi plásty. Zatím zkouším část včelstev na volnou stavbu, zbytek jedu mezistěny, sbírám vosk, počítám že od příštího roku uzavřu svůj koloběh vosku. Tak ať se daří.
Jiří
Nerekl bych,ze obchodnik za kvalitu nemuze,mel by vybirat kvalitu a ne jen nakupovat to co je nejlevnejsi,aby vydelal.Nabidku mezisten si cas od casu na netu probehnu a vzdy je s podivem,kdyz je u nekterych mezisten dovetek akce.Nepochybuju,ze ta akce je tam predevsim proto,ze presne vi co prodava...
Není riziko vzít mezistěny z Ukrajiny, možná jsou kvalitní, nepančované, ale co nákazy?

Fakt to začíná být čím dál větší problém, jak to tu čtu. Výrobci budou muset najít řešení. To zvedne cenu, ale snad by se našlo i dost zákazníků, kteří si tu kvalitu budou ochotni zaplatit?
Na vyrobcich to az tak nezalezi,obchodnik si rozhoduje,co bude prodavat.To je taky duvod,proc nebude nakupovat volne mezisteny a s marzi je prodavat zakaznikum.Kdyz to vztahnu na Strazisko,volne mezisteny nakupuji predevsim vcelari,obchodnici si vozi svuj vosk.Pri cene zpracovani 39 kc (vetsinou maji jeste slevu) je ta marze jina nez u nakupu za 330.K tomu samozrejme musi sehnat vosk,opet ten nejlevnejsi.Svadet to na vyrobce je jednoduche.Dokud fungoval vztah vcelar-vyrobce rekl bych,ze ta kvalita v celkovem meritku byla.Dnes spis funguje vztah vcelar-obchodnik.
(22.06.2018 7:28)BOBC napsal(a): [ -> ]Není riziko vzít mezistěny z Ukrajiny, možná jsou kvalitní, nepančované, ale co nákazy?

Nevím co nového by jsme mohli z Ukrajiny dovést. Mor, zvápenatění plodu a všechno další tu už máme. Antibiotika v medu taky..
Možná vosk bude pro naše včely nebezpečně čistý, přeci jen chemie na léčení něco stojí a některé nechemické metody např. zimní "klíckování" matek, jsou na Ukrajině rozšířenější než u nás.
Aby spíš Ukrajina nezakázala dovoz vosku z ČR Smile
Jojo, mor tady máme, tak je potřeba ho tu trochu více rozšířitAngry. Ať si užijí i ostatní,.....Dodgy
Vosk s antibiotikama bude opravdu nebezpečně čistý....Big Grin
mala.boruvka, právě toho moru bych se bál. Ale nemůžu samozřejmě tvrdit, že v ukrajinských mezistěnách je.
Určitě nemá valný smysl se dohadovat, ale když budu uvažovat jako Ukrajinec (člověk, který chce podnikáním normálně vydělávat) tak pořídím za x tisíc vybavení a likvidace spor moru je tou skoro nejméně nákladnou položkou. Pak budu doufat, že mě v Čechách nepomluví Smile
Když budu uvažovat jako podvodník (od Američana, přes Němce až po Australana)
Pořídím si a x tisíc vybavení a vosk naředím a na tom si dám záležet protože tady je můj zisk. Když budu ředit dobře (levně a včelař nebo i včely to nepoznají) tak mám na pár let vystaráno. A protože tam bude minimum vosku bude i minimu spor Smile

Já bych se mezistěn z Ukrajiny nebál, technologie zpracování bude stejná, možná tam jen místo varidolu bude jiná chemie. Větší šunt, než některé zde popisované mezistěny to určitě nebude. Smile
(22.06.2018 14:00)mala.boruvka napsal(a): [ -> ]Já bych se mezistěn z Ukrajiny nebál, .................. Smile

Tak to já bych se sakra bál a bojím se v dnešní době každého cizího vosku. Proto mám svůj uzavřený koloběh.Wink
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Referenční URL's