Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Tiskopisy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Dobrý den můžete mi někdo kdo jste převážel včelstva z okresu do okresu poslat tiskopis (souhlas vetrináře) nebo link kde se dá stáhnout? gůglím dva dny a buď to dělám blbě nebo takový není info co by tam mělo být mám ale pokud je nějaký daný a máte ho děkuji za infoConfused

PS asi tu někoho rozčílím ale prosím odepište jen Vy co ho máte díkyHuh
Včera jsem volal okresnímu "veterináři" se stejným problémem a říkal mi ať se stavím, že mi "Veterinární atest" vystaví.
Tiskopis nikde nestáhneš, protože jej musí vydat pracovník okresní vet. správy, kteremu je agenda včelařství přidělena. U nás ve Znojmě jsou velmi ochotní, ale chce se to dohodnout předem telefonicky na termínu setkání aby nebyl na výjezdu. Potvrzení nemusíš mít v případě, že jde o přesun v rámci katastru jedné obce.
Jinak budeš potřebovat pro potvrzení o beznákazovosti včelstev vyšetření na mor vč. plodu. A to je problém. Pokud jej nedělali plošně jako u nás před dvěma roky, tak budeš muset vzít měl z převážených včelstev a poslat je přes vet. správu na bakterologický rozbor. Počítej stím, že kultivace vzorku trvá nejméně dva týdny a cena je kolem 400,- Kč. Kleštika (varroazu) máš vyřešeného, protože ten se dělá povinně.
Obstarej si také číslo chovatele a stanoviště od včelaře, kde budeš včelstva brat . Je to údaj, který se do tiskopisu uvádí.
http://www.beedol.cz/2008/prevoz-vcelstev/
OK dík za toto info, Karvinský veterinář mi odpověděl na email obratem co mám zjistit a mam se stavit včelař mi své údaje dodal tak nyni čekam ještě na registraci mé osoby aby byl formulář vyplněn úplně pak povím jak sem dopad (pokud dopadnu)Confused
No, a mně zase řekl veterinář, že v rámci kraje nepotřebuji nic, ale že je slušné se s nimi domluvit, pokud to převážím z okresu do okresu.

Zbavují se zodpovědnosti, prý si to mají hlídat ZO ČSV.


No a bez ohledu na papíry, mě zase naskakují pupínky při představě, že bych stěhoval včely a pak se v nich objevil mor.
Smile
Je to z Opavy do Karviné a je to od stávajícího dlouholetého včelaře část jeho včelstev pro mně jako nového začínajícího včelaře.
(16.04.2011 21:17)Jouda napsal(a): [ -> ]OK dík za toto info, Karvinský veterinář mi odpověděl na email obratem co mám zjistit a mam se stavit včelař mi své údaje dodal tak nyni čekam ještě na registraci mé osoby aby byl formulář vyplněn úplně pak povím jak sem dopad (pokud dopadnu)Confused

Po mě chtějí na vet. spávě jen moje reg. číslo a číslo stanoviště. U osoby kam budou včelstva převážena potřebojí pouze adresu tr. pobytu a katastr místa, kde budou včelstva umístněna. Je možné že vychází z toho, že je to začínající včelař a ten nemá registraci.
Tohle je pořád stejná písnička, každý veterinář si své a naše povinnosti vykládá jinak a to každoročně prochází školením, jak tyto situace legislativně řešit. Já jsem v OP MVP a po dotazu u veterináře na povolení dovozu včelstev z jiného kraje se pouze ujistil, že včelstva budou mít veterinární atest. Veškeré papírování mu zašle veterinární správa dodavatele včelstev, u kterého vyplním své chovatelské iniciály.
Referenční URL's