Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Úhyn včel po postřiku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je to pokaždé po cca 2 týdnech kvetení řepky. Bůh ví co používají.
Mám krátkou zkušenost, takže jedíné co jsem si všiml za těch pár let, že za květu řepky jsou vostré.
Za květu máku který u nás kvete podstatně později jsou žihadla bolestivější a trochu více to opuchá.
To je moje dosavadní zkušenost.
Třeba má někdo jinou
VlastaM disky.Ja som celkom v pohode,niekedy trochu opuchnuté,zasvrbi ale svokor je onkopacient a minulý rok dostal jednu medzi rohy a bolo mu dosť blbo.Claritin mam doma tak ho z toho dostal,viem ze už má aj pero ale na ten Zodac sa pozriem.
Pokud jen onkologpacient, tak se nediv. Když jsem měl po chemoškách tak mi dávaly také co proto. Hlavně do hlavy.
Zdar. Mne sa osvedčilo použiť po bodnutí homeo lieky. Rychlo odznela bolesť (ak sa dobre žihadlo trafilo) No na druhej strane som obdržal vpich tam, kde som mal fyzický problém-zatuhnutý sval a pod.
Stanoviste v prevcelene lokalite bez repky - rekordni.snuska. Stanoviste v nezavcelene lokalite primo u more repky - podprumerna snuska. Vcelstva byla ve stejne sile. Tak bud za:

A) Letavky oddelala chemie a tak nebyla snuska efektivni
B) Repka nemedovala, let na ni byl velky

Vzhledem k velke agresivite v prvnim tydnu kvetu, ktera nahle zmizela se priklanim k vypadku generace letavek.
To je nejaký protimluv. Prevčelenie a rekordná znáška. Žeby novotvar ako humanitárne bombardovanie Wink ?
freyi a podíval ses jestli se ti nevyrojily? jak jsem zde již psal, na stanovišti v praze jsem v doletu řepku neměl a když jsem na stanovišti na zahradě natíral nástavky, tak byly protivný jak činže....a to v době, kdy - jak jsem zjistil - byly v rojové náladě. tak si to spíše spojuju s hlídacím pudem při naražených matečnících než s řepkou. když jsem pak udělal přelétáky, tak se ty jejich nálady zklidnily.
Nevim,zda ma souvislost bodavost a rojova nalada. Mam zkusenost, ze kdyz do sebe natahnou nejaky sajrajt co jim rozezira streva, tak jsou agresivni neb je to zabiji.

Neni to protimluv. Znovu. Prevcelena lokalita bez repky velka snuska. Neprevcelena lokalita s repkou, agresivita, vypadek letavek, snuska pod prumerem. Budu sledovat,kolik mi tam pristi jaro padne VV.
To, že si myslím, že řepka včely ničí, jsem tu psal na jaře, i na IF. Jak se dostanou v zimě při pohybu po zásobách na jednotvárnou zásobu řepky, podle mě je to zničí. Teď, v sezoně jen strašně zeslábnou, ale dají to, v zimě pak už ne.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Referenční URL's