Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Značení matek
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
To už rovnou může najít matku na plastu a vzít sprej....
Acetonka a hned do včel. Kaskadér Big Grin
tak to je silnej masakr,,,,,jak jsem rad ze me muj ucitel naucil na trubcich znacit si matky v ruce....tohle je snad tyrani neumet ji jemne primacknout a podrzet i kdyz nevim mozna to sitko je naprd ja ho nikdy nemel..

Apropo tenhle rok je opet zajimavej uz dve matky mi ulítly z ruky...ja ji vzdicky oznacim a pustim si ji behat na ruku nez ji vratim a letos jsou nejaky akcni nebo se jim nelibim....nastesti se obe asi za pul minuty vratily zpatky na ruku...nebo se chtej jeste naposled proletet po oznaceni jo a byly obe uz rozkladeny a jak frcely....Big GrinBig Grin
(01.06.2016 8:43)MilkyWay napsal(a): [ -> ]našel jsem učebnicový případ špatného příkladu:
https://www.youtube.com/watch?v=8JNduBLMsjU

Lidem a hlavne vcelkam veskrze by pomohlo, kdyby tohle "instruktazni" video smazano bylo... to je sileny... Sad
Nebojím se brát matky do ruky od té doby kdy jsem četl povídání o tom jak děda při značení držel matky v prací ztvrdlých a zhrublých prstech v kterých už snad ani neměl cit a žádné to neublížilo.
Tu síťku jsem si koupil a nepodařilo se mi označit jedinou matku. Síťka zamatlaná od lepidla, na matce nic. A když se mi povedlo dát trošku na matku a přilepit opalit, tak ho hned o mřížku setřela Smile. Naučil jsem se značit v ruce jde to v pohodě, chce to nebát se ji vzít do ruky.
další šikulíni v akci - holt, mnoho povolaných, málo vyvolených.
Bohužel, umí dát video na net a další si budou myslet, že právě tak je to správně. Confused
Tak jsem se vydala značit matičky, týden už pěkně kladou, oddělky krásně prospívají. Vychytím matku, šupnu ji na molitan, že ji označím a ona frrrrnk
Big Grin
No, matka vyletěla, adrenalin vyletěl, podlomila se mi kolena, ale ta mrška si udělala kolečko kolem mě a přistála mi na tričku. Tak jsem ji odlovila, označila a vrátila zpátky. Podvědomě jsem věděla, že se to može stát a nebyla jsem z toho moc vykulená, ale hrklo ve mě. Ještě teda počkám, až se více rozkladou a označím zbytek...
Zdenko rychlejší je značit je v klobouku...čekat nemusís a jsem rad ze nejsem sam kdo ma letos akcni maticky..Big GrinBig Grin:-

ten dobre vyvádí kuly jednomu pigáru......nejakej citlivka.....
Začínám litovat že jsem na tom kurzu i Milana nebyl.
Značil jsem matky (espézetky Herkulesem). Na jednu když jsem ji vrátil včely vystartovaly. Asi šest včel se do ní zakouslo a ostatní pobíhaly kolem ve snaze se k ní dostat. Matka strnula a ani se nepohla. Vzal jsem ji, včely z ní sundal. Vytáhl jsem z úlu jiný plást. Na něj matku vypustil. Okamžitě se na něm cítila jako doma. Když jsem to včera vyprávěl panu doktoru Marxovi, řekl mi že musím pro příště pamatovat z které uličky jsem ji vzal, a vrátit ji zase tam. Že jsem ji asi strčil mezi staré rozrušené létavky. Blesklo mi hlavou že to vím, ale není nad to si to vyzkoušet. Super učebnice tyhle vlastní chyby.
Dosud jsem značil matky v max. pěti rámkových včelstev, tohle bylo přes celý nástavek.
Co jsem Ti udelal my dva si roky tykameBig Grin
(10.06.2016 10:14)Kohout napsal(a): [ -> ]Značil jsem matky (espézetky Herkulesem). Na jednu když jsem ji vrátil včely vystartovaly. Asi šest včel se do ní zakouslo a ostatní pobíhaly kolem ve snaze se k ní dostat. Matka strnula a ani se nepohla. Vzal jsem ji, včely z ní sundal. Vytáhl jsem z úlu jiný plást. Na něj matku vypustil. Okamžitě se na něm cítila jako doma. Když jsem to včera vyprávěl panu doktoru Marxovi, řekl mi že musím pro příště pamatovat z které uličky jsem ji vzal, a vrátit ji zase tam. Že jsem ji asi strčil mezi staré rozrušené létavky. Blesklo mi hlavou že to vím, ale není nad to si to vyzkoušet. Super učebnice tyhle vlastní chyby.
Dosud jsem značil matky v max. pěti rámkových včelstev, tohle bylo přes celý nástavek.
Včera u mě byl osobně pan MUDr. Marx a také mě učil jak matky značit a hlavně mi ukázal a řekl kam se matka správně vrací.
Děkuji Mu velice Petr.
(02.06.2016 0:05)Honza Veber napsal(a): [ -> ]
(01.06.2016 8:43)MilkyWay napsal(a): [ -> ]našel jsem učebnicový případ špatného příkladu:
https://www.youtube.com/watch?v=8JNduBLMsjU

Lidem a hlavne vcelkam veskrze by pomohlo, kdyby tohle "instruktazni" video smazano bylo... to je sileny... Sad

..ešte šťastie že keď som ja začínal,nebolo čím natáčať a ani kam to"vešať" Cool
Tak tomu se říká rychlovka Angel
Zdravím přátelé,
mám za sebou zatím první fumigaci, ale už zase přemýšlím nad jarním chovem matek Smile Hledání mladých rozkladených matek v plemenáčích, abych je mohl označit, mně zabere celkem dost času. Proto bych se chtěl zeptat, zda máte někdo zkušenosti se značením matek ve zralých matečnících? Pokud ano, jak matečník otevíráte a jakou poté máte úspěšnost oplození a rozkladení?
Jirka
Vím, že toto praktikoval Broněk Gruna. Jak moc ale netuším.
Myslím, že elegantnější by bylo nechat matku líhnout do klícky, označit a vrátit do plemenáče.
Charllie - proč to dělat jednoduše, když to jde složitě....že?Dodgy Kolik těch matek děláš.... že ti to hledání zabere tolik času?
Značenie mladých neoplodnených matiek nie je také jednoduché ako už oplodnených, aspoň mne sa lepšie značí matka ktorá už kladie vajíčka, nebráni sa tak ako neoplodnená a lepšie sa mi drží medzi prstami. Jedinú výhodu v označení neoplodnenej matky vidím v tom že ak sa náhodou zaletí do iného oplodniačika tak viem podľa čísla určiť o akú matku ide. A ak pristrihávaš aj krídlo tak tej neoplodnenej to radšej nerob, aby si sa potom nečudoval prečo nie je oplodnenáWink
Prkotina.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :