Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Gabon
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
To jsou jenom bludy nejake mistni ZO. Nikde zadne oficialni narizeni pro komosionalni aerosol neni. Kazdy je na tom tak, jak a co si necha nakydat....
Jo bludy to jsou, ale pokud ti to u nás neléčí komisionálně tak to pro ně znamená že neléčíš vůbec a tak tě nabonzují veterinu.
No a co jako? Mam je tady kazdej rok, pokecame o vcelach, okouknou to co musi a je to...nic nelegalniho nedelam a na rozdil od bonzaku mam i vysetreni na mor..
Kdybys to chtel resit tak uz davno v tom spolku nejsi nebo mas klid.nebo je posli do rekta a jak pise bohemia.gal veterinou strasej jen ty na koho nemuzou a jeste jim to nekdo zere..ceho se jako bojis me tim taky strasily neb jsem nevstoupil a pro me je uplne vpohode kdyz dorazi veterina stejne jsem tam pravidelne pro povoleni na presuny i s doktorem jsme si casem vse poladily ke spokojensti obou stran..
Pavle,je to o lidech. Proštuduj nařízení a lehko zjistíš,že je to jak říkám já.
Já si vždy plním podmínky KVS.Ba i je překračuji - Mor. Kontrola včelstev na Varroázu, Nosemu .......
A on veterinář lehce přijde na to,kdo se stará a kdo je ten ...... F.V.
(17.09.2017 16:11)pavell napsal(a): [ -> ]To bych taky bral, jenže u nás se musí léčit dle nařízení KVS a poslední léčení aerosol se dělá komisionálně. Když jsem chtěl aerosol odmítnout tak jsem byl ostatními málem ukamenován a nabonzován na veterinu. Ty se máš že ti to projde.

Mohl bys sem prosim vlozit odkaz (nebo primo soubor) s platnym narizenim KVS, ktere obsahuje to, co zminujes?
Podle meho mineni to bylo v platnych MVO naposledy nekdy kolem roku 2012, ale spis driv...

A par let uz metodiku tlumeni varroazy nenarizuji KVS prostrednictvim MVO, ale jde "centralne shora" prostrednictvim MKZ. Logicky je totiz varroaza v CR jen "jedna" a neni duvod, aby se v kazdem kraji narizovala odlisna metodika tlumeni.
ZO jim to asi úspěšně celých 5 let tají, aby dále mohli pokračovat v komisionálním šikanováním.
Chce to otevřít jim oči.
Komis je vyplod choreho mozku a nema opodstatneni v zadnem zakone ci narizeni.Chovatel je odpovedna osoba za zdravotni stav vcelstev podle veterinarniho zakona,zadny funkcionar.
Vím že je to výplod to komisionální léčení aerosolem. Ale organizace si to tak odhlasovala a proto se menšina musí podřídit. S tím já nic nenadělám. Vystoupit nechci to by mi moc nepomohlo. Až se změní vedení a převezmou to mladší tak bude líp. Těžko těm důchodcům můžu já pro ně ještě celkem nový diktovat pravidla, když pořád jedou ve starých kolejích a o nějakých změnách nechtějí ani slyšet.
To je normální znásilnění, ue si to necháte líbit.
Sebrat se a vypadnout od nich. Tohle bych fakt netrpěl.... Sám je člověk spokojenější.
pro pavell: Mám pocit, že ti to docela vyhovuje, pokud ne, tak by jsi to řešil. Ty si vlastně nestěžuješ, ty jen konstatuješ.
Přesně timhle jsem si taky procházel a naštěstí od 1.9. 2017 nepatřím do stádečka ČSV Smile Pavle neboj se toho a odejdi Smile
Nevím jak to funguje jinde, ale vím, že pokud bych vystoupil a netáhnul s nimi tak bych mohl ze všechny nemoci a úhyny včelstev ostatních včelařů protože bych neléčil.
A kdo může za úhyny nyní??? Myslim že je na čase založit vlákno uhyny 2017
(18.09.2017 8:08)pavell napsal(a): [ -> ]Nevím jak to funguje jinde, ale vím, že pokud bych vystoupil a netáhnul s nimi tak bych mohl ze všechny nemoci a úhyny včelstev ostatních včelařů protože bych neléčil.

Je to jen Tvuj vlastni strach. Neboj se toho. Za vcelky si zodpovidas jen a jen ty sam. Nikdo nerika, ze s nima nemas komunikovat, ale tak nejak mimo kruh si muzes svobodne o nich rozhodovat a leceni zvazit dle dane situace.

Pro tebe je dulezite dodrzovat a jet dle : https://www.svscr.cz/metodika-kontroly-z...-rok-2017/

a sledovat vyvesky na SVU. Zbytek leceni zaridis primo s veterinari a nebo na specialnich eshopech.
Jirko nyní ještě úhyny nejsou, nebo snad ano?Surprised
...ale jsou...jen se o nich nemluví.
Známému odešlo už 5 včelstev.
(18.09.2017 8:08)pavell napsal(a): [ -> ]Nevím jak to funguje jinde, ale vím, že pokud bych vystoupil a netáhnul s nimi tak bych mohl ze všechny nemoci a úhyny včelstev ostatních včelařů protože bych neléčil.
Není důležité léčit podle nějaké umanuté ZO ČSV, ale podle metodiky MZe a nařízení SVS !
Teď navíc je možno použít i léčiva, která nejsou na předpis aby si splnil ty povinná preventivní léčení. Ba co víc, dají se objednat přes internet a to i s vyřízením dotace a dojdou ti domů. Ani se o ně nemusíš handrkovat a doprošovat důvěrníka. Prostě z dřívější výhody zajišťování léčiv přes ZO je spíš nevýhoda, kvůli nahlašování , uhánění, vyzvedávání.
Prostě místo gabonu - thymovar a místo varidolu oxuvar .
No a když si k tomu něco přihodíš do vybavení aby to bylo za 1000 tak máš dodávku domů zadarmo.
Nařízení splníš a ta léčiva působí i na nosemu, mor, viry (do určité míry). Takže až to pak bude klasikům s pesticidy hynout tak u tebe bude pohoda - tedy alespoň neznám zatím nikoho, kdo by si na tuto kombinaci (Thymol, KŠ) stěžoval, spíše naopak.
Ale je to na tobě a vyřešit si dilema - vystrašen z harašení pesticidy a metodami místní ZO nebo překonat strach a léčit v rámci nařízení SVS schválenými léčivými prostředky, které si sám objednáš i bez receptu.
Nebuď zapřažený kůň a sundej chomout. Je zbytečně těžký. Uleví se ti, uvidíš.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Referenční URL's