Hodnocení tématu:
- 1 Hlas(ů) - 5 Průměr
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Opatření proti krádeži včelstev
|
Autor |
Zpráva |
Jozef 333
Posting Freak

Připojen(a): 22.08.2012
Hodnocení:
Oslovení: Tykání
|
RE: Opatření proti krádeži včelstev
No v prvom momente mi do smiechu nebolo.Poznám ho dobre a viem že je súťaživý typ,ak náhodou vytočím viacej ako on,okamžite vytáča aj z plodísk aby sa mi dorovnal,takže aj túto jeho kontrolu berem z rezervou,zatiaľ škodu nerobí a na druhú stranu nechcem zbytočne doma rozhlasovať že na včelnici fotopascu mám,takže by som riešil len inak vyhrotenú situáciu.Ale dotyčného včelára som už upozornil,zrovna mi padol do rany a podľa fotiek nepriznal ani sám seba,dokonca nepriznal ani svoje auto na ktorom na MMS síce nie je vidieť zreteľne číslo,ale po rozbalení SD karty z fotopasce je už jasne čitateľné,len tú som nemal po ruke.Jednoducho mi klame,ale myslím si,že po tejto skúsenosti na kontrolu medníkov už tak ľahko nepôjde.
|
|
Hlasování: |
|
08.08.2017 7:31 |
|
Honza Veber
Posting Freak

Připojen(a): 25.05.2013
Hodnocení:
|
Marku, fotopast stejne policie nebo soud nemusi uznat jako dukaz a pokud ten natoceny zazaluje Tebe, jeste mu zaplatis, pokud neni fotopast schvalena policii nebo soudem, budes mit smulu , musis to pak jedine resit "mimosoudne" mezi ctyrma ocima 
Hezky vecer
Honza
Včelařská oblast Litoměřicko, RM 39 x 24 a 30x43,5
To, že je nekdo paranoidní, ještě neznamená, že ho nikdo nesleduje ;-)
|
|
Hlasování: | mig213 (+1), Medak (-1) |
08.08.2017 20:59 |
|
patko79
Posting Freak

Připojen(a): 23.01.2012
Hodnocení:
|
(08.08.2017 20:59)Honza Veber napsal(a): Marku, fotopast stejne policie nebo soud nemusi uznat jako dukaz a pokud ten natoceny zazaluje Tebe, jeste mu zaplatis, pokud neni fotopast schvalena policii nebo soudem, budes mit smulu , musis to pak jedine resit "mimosoudne" mezi ctyrma ocima 
Hezky vecer
Honza
Prečo vo všetkom hľadáte problém? Mám včely na svojom alebo prenajatom pozemku, umiestnim ceduľu s informáciou, že objekt je chránený kamerovým systémom, odfotím, ceduľu si odložím na horšie časy  Prečo chcete za každú cenu chrániť haj.v???  Keď k niečomu dôjde, ceduľu dám naspäť a nech mi zlodej dokáže, že tam nebola!!!
|
|
Hlasování: | Rasťo 71 (+1) |
08.08.2017 21:48 |
|
Honza Veber
Posting Freak

Připojen(a): 25.05.2013
Hodnocení:
|
predat samozrejme muzete, ale nebude to brano jako dukaz v pripade vysetrovani, resp. nemusi to byt brano jako dukaz.
Uz jsem to tady mylsim jednou nekde psal,a le pro vas jeste klidne jednou (bez ironie prosim) Kamrad mel pocit ze mu zamestnanci kradou, nainstaloval fotopast nebo kameru a usvedcil je. V kancelari jim video pustil a podal jim vypoved. Oni jemu za par dni poslali obsilku k soudu za porizeni nelegalniho zaznamu. Me byvale zene se pokusili z lesa odvezt porezane drevo, kdyz apelovala u vyslechu tim, ze si tam da fotopast a chyti zlodeje, bylo ji receno, ze je to nelegalni porozovani zaznamu a ze by tam tu kameru musela naistalovat policie nebo to odsouhlasit (naridit) soud
Konkretni paragrafy nevim.
jinak pane Kohout, ja nejsem pravnik, jsem ridic kamionu, ale pokud mate znameho pravnika, zeptejte se jeho, dostanete fundovanou odpoved. Mozan odlisnou, mozna identickou, ale je davno znama pravda, ze pravo je ohebnejsi nez cokoliv jineho...
Honza
Včelařská oblast Litoměřicko, RM 39 x 24 a 30x43,5
To, že je nekdo paranoidní, ještě neznamená, že ho nikdo nesleduje ;-)
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 08.08.2017 22:50 od Honza Veber.)
|
|
Hlasování: | |
08.08.2017 22:28 |
|
gusto
Posting Freak

Připojen(a): 14.12.2011
Hodnocení:
Oslovení: Je mi to jedno
|
Honzo ahoj  u nás sa hovorí,že žiadny zákon sa nedá tak poohýbať,aby slovák neprekľučkoval  viď Patkove riesenie,to je ten správny prístup..policajti sú na našej strane..keď mi ukradli komplet včelnicu,tak kamarát na mieste hovorí vyšetrovatelovi: chytte toho zlodeja a dolámte mu ruky nohy..a vyšetrovatel povedal: to mu musíte dolámať vy včelári..a my len nezistíme kto mu to urobil.." ..
(07.08.2017 19:47)Jozef 333 napsal(a): Vyriešiť by to mohla aj fotopsca.Boli by ste prekvapený čo všetko mi z nej MMS príde.Naposledy mi kolega včelár kontroloval medníky.
Jojo,mal si vydržať..nemal si prezradiť..by si zažil ešte zábery..ale aj tak bol ten týpek najlepší,ako kradol včely..nastaval medníky po vytočení,včely čo tam nalietali uväznil,pridal matky a bolo
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 08.08.2017 23:56 od gusto.)
|
|
Hlasování: | Jozef 333 (+1), patko79 (+1), misan (+1), Tomáš Petro (+1) |
08.08.2017 23:52 |
|
Kohout
Posting Freak

Připojen(a): 25.02.2011
Hodnocení:
Oslovení: Je mi to jedno
|
(08.08.2017 22:28)Honza Veber napsal(a): predat samozrejme muzete, ale nebude to brano jako dukaz v pripade vysetrovani, resp. nemusi to byt brano jako dukaz.
„Ústavní právo na spravedlivý proces zahrnuje i povinnost obecných soudů vypořádat se se vším, co v průběhu řízení vyšlo najevo a co účastníci řízení tvrdí, má-li to vztah k projednávané věci. Pokud soudy této zákonné povinnosti nedostojí, a to jednak tím, že se zjištěnými skutečnostmi nebo tvrzenými námitkami nezabývají vůbec, nebo se s nimi vypořádají nedostatečným způsobem, má to za následek vadu řízení, promítající se jako zásah do ústavně zaručeného práva na spravedlivý proces a do práva na soudní ochranu. Respektuje se tak základní funkce důkazního řízení v občanském soudním procesu, které obsahuje provedení důkazů, jejich hodnocení a ústí ve zjištění skutkového stavu“. Podle názoru Ústavního soudu tedy není možné v civilním řízení a priori vyloučit provedení důkazu jen proto, že obsahuje skutečnosti osobní povahy protistrany a byl pořízen bez jejího souhlasu.
Nový občanský zákoník 2014, zákon č. 89/2012
§ 84
Zachytit jakýmkoli způsobem podobu člověka tak, aby podle zobrazení bylo
možné určit jeho totožnost, je možné jen s jeho svolením.
§ 85
(1) Rozšiřovat podobu člověka je možné jen s jeho svolením.
§ 88
(1) Svolení není třeba, pokud se podobizna nebo zvukový či obrazový záznam
pořídí nebo použijí k výkonu nebo ochraně jiných práv nebo právem chráněných
zájmů jiných osob.
(08.08.2017 22:28)Honza Veber napsal(a): Oni jemu za par dni poslali obsilku k soudu za porizeni nelegalniho zaznamu.
Jak to dopadlo?
(08.08.2017 22:28)Honza Veber napsal(a): ... bylo ji receno...
Že něco říká policajt neznamená že je to pravda.
|
|
Hlasování: | |
09.08.2017 7:55 |
|
zdenda
Member

Připojen(a): 22.03.2012
Hodnocení:
|
Manželce se ztrácely věci z čekány zdravot.střediska. Nainstalovali jsme kamerový systém s nahráváním záznamu. Abychom byli s literou zákona, nahlásili jsem to úřadu pro ochranu osobních dat. Hned s námi bylo s námi zahájeno správní řízení, protože bychom mohli zneužít nahrávky. Jak? Mohli bychom zjistit, kdo je jak nemocný. Na to jsou však údaje v kartotéce. Záznam směl být použít pouze na vchod čekárny bez viditelné činosti pacientů. Tedy na nic. Byli jsme předem upozorněni úřadem, že i tento záznam nelze použít jako důkaz pri soudu.
Druha perlička je, když mi ukradli žebřík. Chytli je, a já musel podepsat dokumenty, jaké mají pachatelé práva, nesmim to medializovat, zveřejňovat apod. pod trestem. Otázka na orgány, jaké tedy mám práva já, poškozený. Odpověď, žádná. Takže, nedělejme si iluze o našem právním státu. Nedejbože, kdyby se pachateli "něco stalo". Těžko to budete rozcházet. Jak mi řekl jedem příslušník:"Střílet ano, ale koukejte se dobře trefit, ať nemáte problémy.
|
|
Hlasování: | rudyger (+1), marek120 (+1), Petr K. (+1), VILIAM (+1), mig213 (+1) |
09.08.2017 16:01 |
|
Uživatel(é) prohlížející si toto téma: