Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.

Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Děrování a drátkování rámků
Autor Zpráva
pelda5 Offline
Member

Připojen(a): 12.11.2012
Hodnocení:  
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #340
RE: Děrování a drátkování rámků
(25.05.2016 10:46)pelda5 napsal(a):  Byl jsem letos na nějakém třídenním školení v NASA, kde jsme přímo s panem ředitelem Lojdou v dílně drátkovali a to vodorovně a 5 x, odshora cca 2 cm a odspodu cca 2 cm a mezitím rozpočítat, ať to má šmrnc. Neřešil bych milimetry. Každý včelař drátkuje jinak, tak jako prakticky dělá všechny činnosti jinak Smile. Nelze hanět ten či onen způsob, tak jak jsem se dočetl někde výše, že drátkovat jen svisle...Proč tak radikálně? viz odkaz níže, co třeba může způsobit svislé drátkování. Otec celý život drátkuje svisle + tuším horní vodorovný a nepamatuji, že by měl s čímkoliv problém...s prohýbáním, borcením a já nevím čím ještě - proto tady taky kolikrát "čumím", co se dočítám. Jestli "vono to taky někdy nejni rukama? Smile" Proč bych já jako synátor nevyzkoušel drátkování horizont? Smile A mám vyzkoušeno, je vystavěno, je zaplodováno, je nazásobováno doplna a nic se nebortí...Zase je to můj názor nevnucuji jej nikomu. Smile Přeji všem příjemné drátkování Smile
http://www.vcely-uly.cz/dratkovanl

S vaším názorem lze souhlasit. Až na jedno. Na ten konec. Mě děsí co se to s lidmi stalo, že se každý jakoby omlouvá za to, že má nějaký názor, omlouvá se snad i za nevyslovené myšlenky a bojí se někoho dotknout, hergot chlapi, to nemáte koule si stát za svým ať se druhej třeba vopupínkuje? Jestli je něco správné a já to vím jistě, jaká furt relativizace hodnot? Tak buď je něco dobré nebo blbé ne? Ale proč z toho dělat kočkopsí blbodobronevikdovlastnějsem?

Přece buď je něco hezké nebo hnusné, buď je dobro, nebo zlo, vy máte potíž to rozpoznat a vědět jistě co je a co není správné?
[/quote]

Takže Tome z části souhlasím a nechci tu zbytečně rozpoutávat diskuzi mimo téma, každý máme "nějaký svůj styl vyjadřování a je to každého věc." Já se za svůj názor nestydím, jinak bych sem nic nenapsal. A nebojte, přijde-li na věc (a já doufám, že ne Smile, napíšu i "ostrou nótu" Smile ). Vadí mi ale to, když někdo tvrdí, že ten jeho styl je nejlepší (tím nemyslím Vás, jedná se o jiné pisatele). Možná je to špatně, neříkám, ale jen se snažím zdůraznit, že se opravdu jedná o moji zkušenost, můj názor, který nikomu nevnucuji, tak jako u mých jiných příspěvků, pokud si všimnete, pouze tak, aby byly opravdu k věci, bez zbytečného balastu. Omlouvat se nikomu neomlouvám, nebojte. Jen chci zachovat určitou úroveň psaní příspěvků. Fórum je sice fórum, ale nemělo by sloužit k tomu, aby se tu dva tři lidi a neustále ti samí a pomalu ve všech příspěvcích s mnohatisícovým skóre překřikovali NA ÚKOR OSTATNÍCH !!! TÍM MYSLÍM VŠECHNY, KTEŘÍ SEM JDOU HLEDAT OPRAVDU RADU a opravdu strašně těžce a teď napíšu "SE NÁM PROKOUSÁVÁ" množstvím textů a textů a textů O NIČEM. Myslím, že zase až tak k tomu fórum určeno není (k osobním výlevům a invektivám) .....A bez rýpání - zase jen můj názor, protože vím, že jiní a druzí mají své názory a je na nich, jestli je tu bez zbytečných omáček sdělí či nikoliv a to tak, aby byly ku prospěchu všem, třeba i těm starším a zkušeným, kteří třeba chtějí inovovat, zkusit něco nového s čím sem přijde třeba právě ten mladší s méně zkušenostmi, ale zato s elánem a něčím novým, i když jen teoretickým.... Přeji příjemný den všem. Petr

"Rozumět včelám znamená včelám pomáhat."
Hlasování: tom.50 (+1)
25.05.2016 11:50
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Děrování a drátkování rámků - pelda5 - 25.05.2016 11:50

Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Forma na stloukání rámků petrmachac 97 103.346 24.12.2023 13:24
Poslední příspěvek: Jindřich Meduna
  Sbíjení rámků Misoka 86 64.744 19.02.2020 21:28
Poslední příspěvek: tom.50
  Elektrický děrovač rámků Roman 136 117.704 13.11.2019 19:51
Poslední příspěvek: Kosta
  Uskladnění rámků Jose68 33 23.867 10.12.2018 0:07
Poslední příspěvek: Josef Křapka
  Příprava rámků Jan Pavlů 6 14.759 27.11.2012 11:15
Poslední příspěvek: TomasoFernando

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma:
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies