Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.

Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 4.5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Úl z tvrzeného polystyrenu
Autor Zpráva
Viktor Offline
Member

Připojen(a): 17.12.2011
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #105
RE: Úl z tvrzeného polystyrenu
Tak jsem si dělal propočty na nástavky ze styroduru. Podotknu, že lepidlo na styrodur mám zadarmo a hranoly na drážku na usazení rámků také. Co mi není jasné je rozdíl mezi styrodur 5000 CS a styrodur 3035 CS kromě té ceny. Zkuste mne zkontrolovat v mých propočtech.
Styrodur 3035 CS; tloušťka 80 mm; rozměr jedné plotny 1.265m*0.615m = 0, 75 m2; obsah balení 3,75m2 ; cena 987Kč s DPH
Výpočet 1265/180 =7 to je sedm desek (bočnic) pro OPTIMAL z jedné plotny. Tudíž z pěti ploten 3,75/0,75= 5, které jsou obsahem balení je to 35 desek (bočnic). Jeden nástavek by mě tedy stál 987/35=28,2*4= 113Kč. Když nebudu počítat práci.
Pokud bych nástavky vyráběl z 50mm styroduru 3035 CS stál by mě nástavek přibližně 70 Kč, dřevěný nástavek když si jej udělám, mě stojí asi 120 Kč. Samozřejmě nepočítám práci a elektřinu. Pokud by se podařilo natřít vnitřek styrodurového nástavku včelím voskem, tak by včelkám vadit nemusel. Akorát bych musel udělat nové střechy.
U té nejlevnější varianty můžu nástavky měnit po dvou letech, rozebranými nástavky můžu zateplovat, co mne napadne. Za vyzkoušení takřka nic nedám.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 29.01.2012 11:26 od Viktor.)
29.01.2012 7:37
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Úl z tvrzeného polystyrenu - Viktor - 29.01.2012 7:37
RE: Spojování včelstev - Louky - 13.02.2019, 20:16
RE: Spojování včelstev - Kamik - 13.02.2019, 20:58

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies