Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.

Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 1 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pěstování geneticky změněných plodin
Autor Zpráva
Mlha Offline
Posting Freak

Připojen(a): 26.07.2011
Hodnocení:  
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #110
RE: Pěstování geneticky změněných plodin
Nevím jestli se vyjadřuji tak nejasně, nebo mě slepí zastánci GMO za každou cenu schválně ignorují, proto znovu stručně a snad naposledy. Mě nejde o samotné GMO, snahu vyšlechtit odrůdy rostlin, či živočichů tu jsou co člověk člověkem jest. A jako vždy, ďábel jest skryt v detailu, tedy ač šlechtění, plemenitba či dokonce dovoz nových plodin (brambory, kukuřice atd.) zde probíhá desetitisíce let, nikoho nenapadl ten ďábelský nápad a to je patent na geny. Je to tak těžké to pochopit příteli VlastaN? Nechápu jaké další důkazy požadujete, patenty na geny jsou jasný nepopiratelný precedent v Americe a díky tomuto ďábelskému nápadu, který byl za bez vědomí lidí protlačen (podobně jako např. ACTA) mohou být lidé zotročováni. Nechci opakovat co jsem zde již psal, ale poslední dobou mám pocit že zdravý selský rozum dal lidstvu definitivně vale a pomocí patentů se z nás stanou otroci. Nemám nic proti průmyslovým patentům na technické přístroje, ale co třeba technické patenty, kdy se Apple soudí s Samsungem proto že jeden přístroj má stejně zakulacené rohy jako druhý. Nebo softwarové patenty, kdy si někdo patentuje dvojklik (notoa bene si to patentuje společnost která tento prvek ukradla). A co patenty na geny? Copak ta společnost co jeden gen vzala z organismu A a přenesla ho do organismu B je Bůh a ten gen stvořila, že má právo si ho patentovat? Pokud Vám tohle nepřijde v rozporu ze zdravým selským rozumem tak je mi to líto a asi Vám bude vyhovovat že za pár let skončíme jako otroci nadnárodních organizací, které Vás budou kontrolovat na každém kroku, budou mít kontrolu nad Vašimi telefony, netobooky, budou Vám říkat jakou plodinu smíte pěstovat a jakou ne (aby jste neporušili patenty na geny). A až si nějaká nadnárodní společnost patentuje dýchání tak to bude teprve mazec....
Hlasování: Zden.3 (+1), KaJi (+1)
09.03.2012 20:07
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Pěstování geneticky změněných plodin - Mlha - 09.03.2012 20:07

Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Blíží se konec pěstování řepky? PetrM 25 23.942 10.01.2012 23:31
Poslední příspěvek: Václav Brothánek

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies