Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.

Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 4.5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Úl z tvrzeného polystyrenu
Autor Zpráva
Louky Pryč
Posting Freak

Připojen(a): 21.05.2014
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #767
RE: Úl z tvrzeného polystyrenu
(26.12.2021 19:30)Miroslav Vochozka napsal(a):  Když dáš folii a minimálně 5cm polystyrenu ve víku, tak teplo také nemá kam zdrhnout.
Jinak, na mě je ještě brzo na nakukování. Má se ale výrazně oteplit, tak taky udělám kontrolu přes folii a na podložkách.

Tohle si nemyslím....mezi nástavkem a folii bude vždy prostor, kterým bude teplo unikat......mám takových úlů 100 a v žádném z nich mi netopí a naopak jsou v nich daleko více stažené než v lysoních....ale myslet si to samozřejmě můžeš, o tom žádná

(26.12.2021 20:22)goro napsal(a):  Louky ak sú včely v polystyréne pod utepleným stropom tak si vytvoria tepelné podmienky pre svoj rozvoj v tom hornom nadstavku...
ale
ak je chumáč uložený nižšie, tak pod stropom nebude najteplejšie, vyššia teplota bude v nadstavku kde je chumáč, eventuálne aj s plodom..

Máš pravdu, že ty co jsou dole tak tohle neudělají....to je celkem logické, když jsem na dvoje hodil nástavek zásob, tak se hned posunuly i nahoru a jsou zase pod stropem i když dole určitě mají už plodu habaděj.....ale ty už byly roztopený, tak to pro ně není problém znovu vytopit....tam jde o ten prvotní impuls, začít vytápět

Vysočina 520m n. m.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 26.12.2021 21:09 od Louky.)
Hlasování: goro (+1)
26.12.2021 21:08
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Úl z tvrzeného polystyrenu - Louky - 26.12.2021 21:08
RE: Spojování včelstev - Louky - 13.02.2019, 20:16
RE: Spojování včelstev - Kamik - 13.02.2019, 20:58

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies