Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.


Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 1 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pěstování geneticky změněných plodin
Autor Zpráva
Antonín Karoch Offline
Member
***

Příspěvků: 201
Připojen(a): 08.10.2013
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #313
RE: Pěstování geneticky změněných plodin
Uf, tak ještě chvilku. Chtěl jsem již na této niti diskusi ukončit. Musím bohužel také trochu pracovat. Ale jaksi mi to nedalo.
add pan Grof. Za co mne milý pane považujete, to je mi děsivě jedno. Idiocie o tom, že někdo vyhazoval někoho z práce kvůli myšlenkám, znám z osobní praxe velice dobře. Neslyšel jsem ale o tom, že by to bylo kvůli objevení negatívních vlastností gmo. Ostatně na světě je tolik velice bohatých zelených organizací, které by tomuto človíčkovi za jeho objevy ruce pozlatily, jen aby na ono hnusné gmo něco našly. A ono houby, že? Ale přímo v Česku jsem zažil celkem opačnou situaci, protože z Min. zemědělství byl odejit pán, který spoluvytvářel systémy pěstování gmo u nás(mimochodem z Evropy je máme stroprocentně nejpropracovanější), jen z toho důvodu, že milý pan Bendl nemá rád GMO a dokonce vyhlásil datum, kdy by měla být naše vlast gmo prostá. Dokonce kvůli drobným problémům se škrobárnami administrativního rázu a díky iniciativě lidičet typu pana Bendla, se u nás přestaly pěstovat gmo průmyslové brambory, tuším, že se jemenovaly Amphora, (tedy ty, které jsou určené na nepotravinářské účely. Lepidla z nich najdete např. na každé samolepce.) odolné vůči plísni bramborové. Takže stříkejte milí kolchozníci, co to jde. A vy milí včelaři z okolí Havlbrodu, jásejte. Ona plíseň bramborová je plíseň bramborová. A to si představte, že v USA, Mexiku, Číně a dokonce i v Japonsku se běžně proldávají rajčata a okurky, jejichž rostliny obsahují stejný plísni odolný gen. A brambory samozřejmě také.
Ještě k seznamu oné literatury, už nevím, kdo to sem dal a vracet se nebudu. Chybějí tam ještě Halo noviny, Strážní věž a tuším Arijský původ a dotyčný či dotyční budou mít jistě vše, co k životu potřebují. Ale svět a lidská rasa na to dost obstojně kašle a bude dělat stejně to, co považuje za potřebné a výhodné. Tomu se v ekonomii říká teorie komparativních výhod. Filosofové zase filosofují o tzv. sobeckém genu. My v Česku jsme na tom tak, jako kdysi automobilista, před kterým musel běžet panáček s mávátkem. Kdyby nebylo iniciativ již zmíněného pána, musel by běžet pěkně svižně a dost často střídat. Teď si chvilku může zase dáchnout, ale doufám, že ne nadlouho. Ony i ty stroje, které předci rozmlátili, si cestičku našly. A dokonce nám prý oteplily ovzduší. GMO dopdne stejně.
Ještě drobné upřesnění: Kukuřice GMO se nikde nepěstuje solitérně. Vždysky musí následovat pruh klasické a pruh GMO. Ony se rostlinky totiž ozdravují navzájem. Ještě k těm sklizním. Jsou vyšší a produkt mnohonásobně kvalitnější. A to hlavně z toho důvodu, že ony housenky broučků se sice chvíli na gmo palicích živí, ale neprokoušou se až k zrnům. Po tuším týdnu chcípají. U klasické kukuřice je napadeno až třicet procent palic a broučci se živí hlavně zrny. (Tím, jak se zvyšují výnosy, se zvyšuje i počet oněch broučků a díky postřikům i jejich odolnost. Co to dělá se včelami, znají mnozí z nás z vlastní praxe.) Krom toho, že jde kvalita zrní do háje, ještě se tam následně rozmnožují plísně, takže se po čase kukuřičná palička stává aflatoxinovým pamlskem. Kravky toho naštěstí snesou hodně, siláž se už moc nevytváří, neb máme krmné směsi, bohaté na aminokyseliny threonin, lysin a methionin, od Babiše a ten to s námi myslí dobře. Mimochodem nejvíce aflatoxinu obsahují produkty od tzv. biofarmářů. To není z mé hlavy, ale od přátel z jistého zdravotního ústavu, který se má všeobecně starat o naše blaho. Takže až budeme pít mléčko z Polska (zlé jazyky tvrdí, že je ho u nás na trhu až čtvrtina, neb to naše potřebujeme na sýry a jogurty), kde zvítězili nepřátelé GMO a dodnes se tam zkrmuje siláž, trénujme, protože jedině tréning zvýší naši odolnost vůči aflatoxinům a zlepší náš genofond pro příští generace. Podobně, jako se v historii trénovali někteří předci arzénem, aby přežili, kdyby jim tento užitečný prvek někdo hodil do polévky. Nejsem si zcela jistý, zda se u dovozového mléka provádí na aflatoxiny zkouška, ale soudíc podle masa, nejsem si až tak moc jistý.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16.10.2013 12:58 od Antonín Karoch.)
Hlasování: Scipio (-1)
16.10.2013 12:44
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Příspěvky k tématu
RE: Pěstování geneticky změněných plodin - Antonín Karoch - 16.10.2013 12:44

Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Blíží se konec pěstování řepky? PetrM 25 23.942 10.01.2012 23:31
Poslední příspěvek: Václav Brothánek

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies