Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.

Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 1 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pěstování geneticky změněných plodin
Autor Zpráva
Grof Offline
Senior Member

Připojen(a): 15.11.2012
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #956
RE: Pěstování geneticky změněných plodin
Pane Karoch, pozitivní na naší diskuzi je to, že toto téma hned tak nezanikne a také, že se vzájemně obohacujeme informacemi, které bychom díky svému jednostrannému směřování ani nehledali, jelikož můj i Váš postoj je jasný. S tou bio-řepkou je to přesně tak jak říkáte. Pokud ten "bio" farmář svou při vyhraje (jakože je dost pravděpodobné, že předčasně zemře), tak při systému práva, který v USA panuje je dost pravděpodobné, že by to mohlo rozpoutat bouři žalob proti GMO producentům, nikoli proti GMO korporacím. Tak by mohli být GMO farmáři odrazeni od pěstování těchto potravin, což by vedlo ke snížení zisku GMO korporací. Toho jsou si tito giganti jistě vědomi, takže si troufám tvrdit, že pokud by hrozilo, že by žalobu vyhrál "bio" zemědělec, stane se mu něco hooooodně nepříjemného.

Co se týče přídavků bio-sraček do paliv, tak já s tím mám jen ty nejlepší zkušenosti. To jsem takhle jednou natankoval naftu na Agipu (sice nebyla bio, ale už tam ty sračky přidávali) a po ujetí 50 km se mi zadřela vysokotlaká tryska systému common rail. Ona se přidřela už cca. po 5 km, ale protože jsem jel lang-sam, tak to bylo OK. Jenomže jsem ji chtěl trochu pomoct, takže jsem jí do kopce trošku přitnul a to jsem neměl dělat. Systém common rail je dělaný tak, že se vstřiky otevírají elektro-magneticky a na trysky jde permanentní tlak, ne jak u starých dieselů, kde se to rotačně rozdělovalo. No a jak se ta tryska sekla v otevřené poloze, tak do válce tekla nafta proudem. Projevilo se to pekelně černým dýmem, ztrátou výkonu a následně mi tekla nafta do oleje. Bylo to tím, že mi ta nafta ve válci propálila píst a trochu lízla ventily, takže oprava nebyla ani moc drahá. Vlezl jsem se do 43.000,- Kč. Od té doby jsem netankoval na Agipu, ale pouze super-hi-tech naftu zn. Verva na Benzině. Ale jenom do té doby, co mi to při -19 stupních zamrzlo a jelo pouze při současném ručním pumpování nafty. Při -15 už to jelo v pohodě. Paní na Benzině říkala, že to mají namíchané na -30°. Přesně ve stylu papír snese všechno. Takže jsem zanevřel i na drahotu a začal jezdit na to nejlevnější co bylo, a to firemní benzina pro autobusy za Lídlem. Po najetí 10.000 km jsem myslel, že mi ten zgenerálkovaný motor vyskočí z auta. Vyměnil jsem olej a motor jel jako hodinky. Výměnný interval oleje mám 20.000 km a pravidelně jsem měnil při 15.000 km za plnou syntetiku Castrol Magnatec. Takže jsem se vytočil a začal jezdit na topnou naftu z Polska. Panečku, to byl výkon. Auto lítalo jako raketa, plyn reagoval na přidání okamžitě a spotřeba mi klesla z 8 litrů na 6,5. Olej jsem pak měnil až skutečně po 20.000 km, aniž bych pozoroval nějaké vibrace, či jiné problémy. Jenomže ten zdroj už před lety vyschl, a tak již několik let tankuji naftu v Polsku na Orlenu. On sice Orlen vlastní benzinu, ale ten jejich Verva Diesel mi přijde lepší, protože v mrazech nezamrzá. Spotřeba je taky 6,5 a výkon jako na olej opalowy (topná nafta). A to vše jenom proto, že poláci tam prý nepřidávají ty bio-sračky, co likvidují motory a naše peněženky.

A co se týče bio-eko provozování starých dieselových vozidel (bez přímého vstřikování), tak kamarád úspěšně jezdil na rostlinný olej, který kupoval po paletách za 20 Kč, když byl v akci. Nejdřív se toho bál a tak to ředil s naftou, nakonec jezdil na čistý friťák a na pohodu.
A jiný kamarád úspěšně provozoval svého atmosférického diesela na trafo-olej, protože ho měl několik sudů. A prý také vše v pohodě (až na ten smrad za ním).

Na druhou stranou jsem se o přidávání bio-složek do nafty bavil s lidmi, kteří opravují vstřikovací čerpadla a ti tvrdili, že by bio-naftu nenalili ani do bufiku. Po mých zkušenostech bych to nalil do krku těm šmejdům, co s touto bio-debilitou přišli, protože tím na několik způsobů poškodili životní prostředí a navíc i naše peněženky. Naše peněženky zvýšenou spotřebou, opotřebením motorů a placením výpalného bio-eko kšeftařům. A životní prostředí pěstováním jedovatých GMO monokultur řepky spolehlivě likvidujících všechny hmyzáky, společně s hromadou býložravců, kteří na jaře spásají řepku a pak z toho v bolestech hynou. Všeho moc škodí, aneb "Aktivní blbec je horší, než třídní nepřítel".

Ale myslím, že panu Babišovi pár set uhynulých kusů zvěře radost ze zisku nepokazí. A když tu srajdu nebude moci přidávat do paliva, tak to nalije lidem do butylek a dá jim to za výhodnou cenu jako bio-olej pro studenou kuchyni k salátům. :o)

Pane Karoch, víte jak funguje schvalovací proces GMO potravin v EU? Jistě se pobavíte jako já, pokud Vám to již není známo a pokud jsou mé informace pravdivé. GMO produkty povoluje nikým neschválená komise (řídící EU), která je plná "odborníků". Ta postupuje na základě svého nejlepšího vědomí a vědeckých poznatků (svědomí ne, protože to žádné nemají). No a to si takhle čtu nějaký konspirační server a dozvím se, že tato komise tak dlohou projednávala návrhy GMO korporací, že se k tomu nestihla v termínu vyjádřit (tuším že to bylo 4-5 let) a tak prý musely být povolení k pěstování GMO produktů uděleny, ať už se to někomu líbí, nebo ne. Pro GMO korporace je prý tento systém neschvalování/schvalování mnohem výhodnější, protože je prý rychlejší a stojí mnohem méně peněz. Ale je to konspirace, takže kdo by tomu věřil, že? Big Grin Bohužel již předmětný článek nedohledám, aby jste mohl ověřit jeho pravost. Ale díky tomu, že jste člověk od fochu, by jste o tom mohl mít nějaké informace. Wink

Čechoslovák 37 x 30, Jeseníky 400+ m. n.m.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 17.01.2014 21:13 od Grof.)
Hlasování: Hyju (+1)
17.01.2014 20:59
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Pěstování geneticky změněných plodin - Grof - 17.01.2014 20:59

Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Blíží se konec pěstování řepky? PetrM 25 23.942 10.01.2012 23:31
Poslední příspěvek: Václav Brothánek

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies