Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.

Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 4.5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Úl z tvrzeného polystyrenu
Autor Zpráva
KaJi Offline
Posting Freak

Připojen(a): 07.10.2009
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #324
RE: Úl z tvrzeného polystyrenu
K tomu fasádnímu versus tvrdý jak píše Tom50.

Tady jsou linky na katalogové listy.
http://www.izolace-info.cz/montazni-navo...EPS-ISOVER
Když vezmu fasádní 75 - měkkou a fasádní a podlahovou ale kuličkovou bílou a pevnou (S200) tak
ten tvrdší má nižší tepelnou vodivost než ten měkký - což sedí s tím co mi kdysi řekli

U styrodurů mají stejnou hodnotu jako ta fasádní nměkká
http://www.izolace-info.cz/downloads/mon...l-3000.pdf

Takže operovat různou vodivostí - možná se mýlím, ale opět jsem si ověřil že je to skoro to samé.

A ty moje první i současné úly jsou z bílého kuličkového, ale tvrdšího - a ten má podle všeho spíš vyšší izolační schopnost. A mnou taky používaný XPS skoro stejnou.

Nebo jestli někdo najde rozdíl.

K tomu rozvoji - Letos jsem viděl před deseti dny i 8 rámků plodu. Bez ohledu na izolaci.
Na rozdíl od jiných let byl na každém plástů malý koláček plodu. Pokud by měly včely potřebu hospodařit teplem tak by jely jen na několika plástech ve velké ploše.

Možná je to i selekcí - včely co to nezvládají měním.
A taky počasím. Letos je teplo, sluníčko svítí, ohřívá vnitřek úlů, izolace spíš škodí.
Může být jiná zima, jiné stanoviště.

A rozdíl plodu neznamená medný výnos. Já v dobách kdy jsem měl komplikované úly z měkkého nezjistil významný ropzdíl a důvod proč si komplikovat život. Rozdíl nebyl dvojnásobný (spíš nezjistitelný) a než vyrobit komplikovaný úl ve kterém si dělají mravenci mraveniště a likvidují včely
tak mám dva dřevěné.
ALe tehdy kolem 2002 když vyšla ta serie těch něověřených chvalozpěvů tak o Styroduru nebylo moc známo.
Dneska je to jiná práce s XPS a tvrdým EPS. SNadno, jednoduš a lacino.

Ale vím o včelaři, kterému tvrdou podlahovou 500ku stejně žerou malí zrzaví mravenci a tak to nyní pracně oplášťovává plechem aby to ochránil. A na to já se můžu vykašlat.

Ale zažil jsem mravence co mi rozkousali i dřevo. Naštěstí tam byly jen oddělky, tak jsem je po dokvetení svazenky popadl a odjížděl, nechat to tam rok, tak by to asi rozkopusali taky

ALe Ing.Smělý neprovedl porovnání a asi i nesouhlasi aby poskytl azil jiným včelřům pro porovnání.

A náhodou jsem nedávno letos mluvil s jedním co má neizolované úly v Praze a má v průměru těch 80.
A mám pocit, že to není moc velký rozdíl

A slyšel jsem že podobné porovnávání dělalo víc lidí. Jednoznačné výsledky nebyly.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 24.03.2014 9:24 od KaJi.)
24.03.2014 9:19
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Úl z tvrzeného polystyrenu - KaJi - 24.03.2014 9:19
RE: Spojování včelstev - Louky - 13.02.2019, 20:16
RE: Spojování včelstev - Kamik - 13.02.2019, 20:58

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma:
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies