Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.

Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 1 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pěstování geneticky změněných plodin
Autor Zpráva
janko216 Offline
Member

Připojen(a): 09.01.2012
Hodnocení:  
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #1344
RE: Pěstování geneticky změněných plodin
(07.07.2014 18:14)tom.50 napsal(a):  Tady je třeba se Grofa zastat.

Von Dänikena jste nazval bláznem. No, možná že jím skutečně je. Ovšem byl, pokud vím, první, kdo se uměl podívat na věci kolem nás jinak. A těch omylů bylo a ještě bude! A vždy budou takoví jako vy. Víte, je nejsnazší myslet jen v těch mezích, jak nám někdo nalajnuje a posmívat se jinému názoru. Dovedu si velmi dobře představit celé zástupy idiotů, posmívajících se dvěma profesionálním bláznům, bratřím Wrightům, kteří v prosinci r 1903 zkusili létat se strojem těžším než vzduch. Tehdejší věda naprosto neomylně věděla, že to prostě nejde. Oni zmínění bratří měli to štěstí, že nechodili do žádných škol, kde by jim "většinově" vymyli mozky a tento základní fyzikální zákon neznali. No a vidíte, 66 let poté stanul člověk na měsíci.

I Verne byl zařazen mez fantasty (velmi mírně řečeno), když psal o televizi, letu na měsíc, podmořské lodi a dalších z vašeho pohledu nesmyslech. I jemu se smáli.

Nemám nic proti odlišným názorůmSmile Dänikena považuju za blázna, protože si vyzobává ze světa věci, které se mu hodí do jeho předem připravených představ. Vysvětlení, které nabízí jiní, odmítá a považuje je za konspiraci. Vědci, kteří jeho názory zneplatňují, Grof považuje za koupené a zakonspirované. To je podle mne bláznostvíSmile Dänikena jsem viděl asi v 18 letech, stejně tak knížku Grygara, který je rozebíral a doufal jsem, že už o něm neuslyším.

K té odvaze říkat odlišné věci: jsou i lidi jako je Lomborg (kniha Skeptický ekolog popírající globální oteplování, dle mého soudu vědecký bulvár) nebo David Irving (popírání holoukaustu). Obě jejich práce neprošly jednoduchou zkouškou před vědeckou komunitou (zmanipulované citace, zamlačená fakta odporující jejich představám, atd.). Ona odvaha dívat se na věci jinak je jedna věc, ale umění ustoupit ve světle faktů je druhá věc. A to ti bratři Wrightové a Verne určitě uměli (btw. co by říkali na toto vlákno, které je naprosto proti jejich duchu a uvažování, tj. totální skepse před vědou a novými technologiemi). Nejspíš by mnozí diskutující oněm bratřím nadávali či demonstrovali před letištěm.

(07.07.2014 18:14)tom.50 napsal(a):  A víte, že takovým jako jste vy velmi často závidím jednoduchost jejich světa? Inu, "blahoslavení budiž ..." A nic na tom nemění vaše vzdělání a schopnost skládat věty a psát bez pravopisných chyb. O to je to smutnější.

Toto vlákno jsem jednou otevřel s tím, že se tu něco dozvím. První Grofův odkaz, který jsem otevřel, vedl na nějaký článek proti GMO. Článek jsem přečetl a našel si původní text (nějaký vědecký článek z výzkumu DNA) a zjistil, že se tam o GMO vůbec nepíše.... Neměl bych potom jednodušší život, když bych to Grofovi olajkoval a napsal, že je to hrůza, co s těmi GMO zase je...???

Obecně je jednodušší razit představy, že se svět řítí do zkázy (jak činí současní alarmisté - to je hrozné slovo, bohužel skoro klausovské, ale jiné mne nenapadá) než říkat, že mnoho věcí je špatně, ale budoucnost je nejspíše dobrá....

Lidé se rádi nechávají strašit a raději věří tomu, že lidstvo čeká tragický osud. Historie přes všechna varování ukazuje, že se svět pomalu ale jistě (v průměru!!) lepší. Vždyť kolikrát jsme se nechali vystrašit a nakonec se stal vždy pravý opak? Souvisí i to s tím, že budoucnost pouze extrapolujeme z přítomnosti a neumíme si představit, co jiného se může vymyslet a co následně budoucnost změní k nepoznání. Tím se mimochodem problémy, které se nám dnes zdají neřešitelné a hrozící katastrofou, vyřeší - najde se ně řešení, o kterém se nám ani nesnilo (k prognózam doporučuji knihu Signál a šum (teď to někdy vyšlo). Podle mě platí ale, že i ty negativní prognózy jsou součástí řešení (tj. nakonec vedou k jejich vyřešeníSmile)

Sem tam dojde k dočasné regresi, ale jinak je to progres, který se v posledních 200 letech v některých zemích rychle dynamizuje. K této tématice doporučuji přečíst knihu Racionální optimista od Matta Ridleyho. Možná už vyšla v češtině, každopádně na něm je vidět, jak je těžké být aspoň realistou - neboť si to samozřejmě od věrozvěstů zkázy "slíznul". V detailech s ním nesouhlasím, ale v celkovém pohledu na svět ano. Tož asi tak.

(05.07.2014 21:56)Grof napsal(a):  či tuto přednášku pana profesora, která vyvrací Darwinovu evoluční teorii https://www.youtube.com/watch?v=2uB6OMaikoY

doporučuji si zjistit od koho to je a o čem. Onen profesor je členem The Creation Research Society což je náboženská "vědecká" organizace zabývající se kreaocinismem, tj. představami, že evoluce je špatně a vznik života je řízen Bohem. Vědci v organizaci slibují, že " povodeň podle Genesis byla historická událost v celosvětovém měřítku, život vznikl během jednoho týdne pod kontrolou Boha, věřím, že Adama a Eva byli prvními lidmi..., atd..."

Já myslím, že to mluví samo za sebe, zvláště o úctě k faktům, při "vyvracení" Darwinovy teorie...

Don't worry, bee honey. Petr Pakosta, Brno, 295 m n.m. + údolí Říčky 310 m n.m., Langstroth 2/3 + Jumbo
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 07.07.2014 19:36 od janko216.)
Hlasování: Irenka (+1)
07.07.2014 19:22
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Pěstování geneticky změněných plodin - janko216 - 07.07.2014 19:22

Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Blíží se konec pěstování řepky? PetrM 25 23.941 10.01.2012 23:31
Poslední příspěvek: Václav Brothánek

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies