Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.


Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 5 Hlas(ů) - 4.4 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medovina
Autor Zpráva
zdenda3 Offline
Member
***

Příspěvků: 53
Připojen(a): 27.08.2013
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #1721
RE: Medovina
Nepovažuji se za zkušeného, ale moje zkušenost po všech pokusech jsem skončil jen u vanilkového lusku na 50 l přidávaného na začátku do 1 stočení.
Hlasování: Luděk Klinkovský (+1)
02.07.2017 21:16
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
marek120 Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 264
Připojen(a): 02.12.2015
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #1722
RE: Medovina
Takže, keďže žiadna rada neprišla vyskúšal som zaexperimentovať. Mám rozkvasených zatiaľ 150 lit medoviny. Prvotné moje sklamanie bolo, že dolské kvasinky absolútne nezabrali.. Ani ťuk a to som dôsledne postupoval podľa návodu, ale nevadí. Keď ani na 5 deň nezačalo bublať otvoril som demižóny nasypal do nich klasické kvasinky na výrobu vína a šumivých sektov a do dvoch - troch dní sa to pekne rozbublalo. Teraz to parádne kvasí.. S dolskými kvasinkami som skončil, boli to iba vyhodené peniaze.. Dnes sa chystám večer spraviť bylinkovú medovinu, iba čisto buď Mäta -medovka, alebo iba šalviu lekársku dám. Problém je že neviem koľko toho na 50 litrov? Skúšal niekto vyrábať bylinkovú medovinu? Máte dáke odporúčané množstvo? Osobne preferujem radšej menej, aby to nechytilo dáku horčinu, alebo nepríjemnú pachuť obzvlášť pri šalvií.
Hlasování: pelda5 (+1)
06.07.2017 14:27
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Merkuri Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 3.230
Připojen(a): 02.10.2013
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #1723
RE: Medovina
Keby si tu poriadne čítal tak by si šmejd DK nekupoval. Cool

Čestný člen hnutia " BAN za lepšiu gramatyku"
Hlasování:
Jozef 333 (+1), richard1 (+1), Kohout (+1), KTM (+1), Petr L (+1)   Zobrazit vše

06.07.2017 16:55
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Zdeněk Barnat Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 910
Připojen(a): 08.11.2012
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #1724
RE: Medovina
Já dávám hned na začátku jemně rozemleté koření, osvědčilo se mi to a jinak už to dělat nebudu.Při prvním stáčení je koření na dně s odumřelýmy kvasinkami a svůj účel už splnilo. Ten kal ze dna pak vyhodím.

Králíky 570m.n.m. Pod Kralickým Sněžníkem (1300m.n.m) 280 včelstev Dadant 42x36 + medníky 42x17 mám i míru 42x27,5cm
06.07.2017 20:05
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Petr K. Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 35
Připojen(a): 17.11.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #1725
RE: Medovina
Nevyhazovat!
Super hnojivo, jak MPK.

Pohořelicko 180mnm 39x24 a 39x12
07.07.2017 9:29
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Jozef 333 Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.204
Připojen(a): 22.08.2012
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #1726
RE: Medovina
Pri výrobe medoviny som vždy dávkoval živnú soľ 0.5G na 1L a bolo to bez problémov.Nie vždy väčšia dávka živnej soli môže medovine prospieť o čom sa na svojej chybe presvedčil.Ovplyvnený názormi špičkového odborníka z fóra https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Medov...1#pid85341 som dávku živnej soli zvýšil na 1G na 1L,predsa len tie 3g sa mi zdalo veľa.
Medovina po dokvasení má hnusnú sladko kyselkavú chuť,je v nej cítiť nepríjemná chuť živnej soli a po vyčírení bentonitom sa mi na povrchu hľadiny vytvorili šuminy, ktoré som odobral a mali jemný zápach po myšine.
Hľadal som príčinu,pretože nič iné som pri výrobe medovine nezmenil a vždy som ju mal v poriadku,len tento krát som zvýšil dávku živnej soli.
Tak som hľadal opäť na fóre a našiel som príspevok Jožka 58 ktorý mi situáciu vysvetľuje https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Medov...#pid121114
Tiež hľadám riešenie tohoto stavu,pretože medoviny mám väčšie množstvo a tu som opäť hľadal na fóre riešenie a črtá sa tu možnosť ktorú opisuje Zdenek Barnat,opis sa zhoduje presne z mojou situáciu. https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Medov...#pid123331
Škoda,že som niektoré infórmácie z fóra ako podal Jožko 58 alebo Zdenek Barnat neprečítal skorej a dal som ovplyvniť možno "špičkovými" odborníkmi.Nuž za chyby sa platí.Ak by mal niekto k tomuto nejakú radu,tak dakujem,já si myslím,že riešením by mohol byť postup akým postupoval Zdenek.
Hlasování: Zdeněk Barnat (+1), P.H. (+1), Andrej (+1)
09.07.2017 14:38
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Medovina - skladování NitraM 45 27.420 28.06.2016 22:25
Poslední příspěvek: Merkuri
  Medovina a legislativa František Němec 28 16.891 19.12.2015 11:35
Poslední příspěvek: VaT

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)