Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.


Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pastový med - nesprávně nazývaný pastovaný nebo šlehaný
Autor Zpráva
mkh Offline
Member
***

Příspěvků: 73
Připojen(a): 07.06.2015
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #341
RE: Pastový med - nesprávně nazývaný pastovaný nebo šlehaný
(27.06.2020 22:01)vojbarz napsal(a):  A jeste doplnujici otazka - pokud to do tydne nestuhne a ja to stocim, stane se neco? Protoze treba mesic to pastovat fakt nehodlam.
Ten loňsky byl i po dvou měsících takový, jak na tom videu. Odložil jsem sklenice na očkování letos. Med v objemu cca 95% zkrystalizoval (ztuhnul, nebyla to pasta) a zbytek přešel do tekutého stavu.
Letošní už třetí týden je ve stejné řídké konzistenci, přitom stočeny přímo do sklenice je už tuhý (ve sklenici otočené dnem vzhůru se už nehne). Je tam řepka, akát v doletu není.
03.07.2020 17:47
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Petr Topiarz Offline
Member
***

Příspěvků: 220
Připojen(a): 08.11.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #342
RE: Pastový med - nesprávně nazývaný pastovaný nebo šlehaný
Zdravím všechny a prosím o radu.Letos jsem udělal pasák v sudu, povedlo se. Ale jak ho dostanu do sklenic. Přendal jsem něco málo do plastové nádoby s výpustným kohoutem, ale naplnění jedné sklenice mi trvalo několik minut. Tudy cesta nevede.
Dík.
[Obrázky: IMG-20200717-202844.jpg]
17.07.2020 20:42
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Petr L Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 879
Připojen(a): 25.04.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání

Facebook
Příspěvek: #343
RE: Pastový med - nesprávně nazývaný pastovaný nebo šlehaný
Ohřej to tak na 35°C

Včely to ví nejlíp ...
17.07.2020 20:51
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Bobr Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 794
Připojen(a): 26.04.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #344
RE: Pastový med - nesprávně nazývaný pastovaný nebo šlehaný
Čerpadlo na med nebo plnička. Nic jiného smysluplného mě nenapadá.



17.07.2020 20:54
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
TomasK1 Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.446
Připojen(a): 09.02.2020
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #345
RE: Pastový med - nesprávně nazývaný pastovaný nebo šlehaný
na jednom videu na youtube, tady:

to normálně plní s pomocí polévkové lžíce a zbytek pouští kohoutem. A jak píše Petr L, aby to teklo, tak to tam nahřívá na 30 stupnu.

Praha 300 m n.m., okr. Písek 425 m n.m.
17.07.2020 22:05
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
DonPepe Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 648
Připojen(a): 28.11.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #346
RE: Pastový med - nesprávně nazývaný pastovaný nebo šlehaný
Zdravím, mám pastovačku od Lysoně a vše super. Ale teď při posledním pastování se po stočení do sklenic udělalo nahoře poměrně dost pěny. Chuťově dobré, ale vzhledově nic moc. Je pravda , že tentokrát jsem se dostal ke stočení později, než jsem chtěl , tak jsem to nechal pastovat asi 5dní, normálně nechávám tak 2-3 dny.
Můžete poradit, co mohlo způsobit takové množství pěny? Mohl jsem to přešlehat tou delší dobou pastování? Díky za rady


Přiložené soubory Miniatury
   

God save the Queen!
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 20.11.2021 10:18 od DonPepe.)
20.11.2021 10:15
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
NitraM Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 455
Připojen(a): 18.05.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #347
RE: Pastový med - nesprávně nazývaný pastovaný nebo šlehaný
Jak je to u této konkrétní pastovačky od Lysoně posoudit nedovedu. Ale obecně řečeno, proces pastování by podle mého názoru nikdy neměl vést k provzdušňování medu, řekněme šlehání. Takže pokud došlo k přešlehání, je to myslím špatný postup. Naopak pastování více cykly by výsledku nemělo škodit. Jde ale o to, pastovat nikoliv prudce a hlavně pod hladinou medu se snahou zamezit co nejvíce vstupu vzduchu do medu.
Hlasování: MUDr.Vladimír Šumera (+1), Havelka Jan (+1)
20.11.2021 10:37
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 2 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies