Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.


Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Přednáška Ing. Jaroslava Lstibůrka - Výroba Medoviny - 14.04.2023
Autor Zpráva
Jiří Gajdoš Offline
Newbie
*

Příspěvků: 9
Připojen(a): 10.10.2018
Hodnocení:  
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #1
Přednáška Ing. Jaroslava Lstibůrka - Výroba Medoviny - 14.04.2023
Přednáška Ing. Jaroslava Lstibůrka - Výroba Medoviny

Datum: 14.04.2023

Vratislavičtí včelaři si vás dovolují pozvat na přednášku pana Ing. Jaroslava Lstibůrka - Výroba medoviny.

Přednáška se koná v pátek 14. dubna 2023 od 18hodin v sále pod Kaplí Vzkříšení ve Vratislavicích nad Nisou.

Představení přenášejícího Ing. Jaroslava Lstibůrka:
-přední český odborník v oboru kvasné technologie a výroby medoviny
-absolvoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze, katedru kvasné chemie a biochemie
-studoval marketing na Univerzitě v Pittsburghu
-po studiu pracoval jako technolog v Severočeských pivovarech, následně jako sládek v pivovaru Chodovar a ředitel pivovaru Domažlice
-dále působil v Plzeňském Prazdroji a profesní kariéru zakončil ve společnosti Drinks Union, kde působil v představenstvu
-vedle své profesní kariéry se pan Lstibůrek věnuje i včelařství, které se stalo jeho velkou vášní
-před 15-ti lety absolvoval včelařskou školu v Blatné a od té doby zde také vyučuje a pomáhá rozvíjet včelařkou komunitu
-je autorem řady článků a kapitol knihy Včelařství III a IV
-aktivně se podílel na přípravě změny legislativy týkající se medoviny
V přednášce pan inženýr Lstibůrek mimo jiné probere:
-něco málo o historii medoviny
-současné portfolio nápojů připravovaných z medu
-čím může být medovina unikátní oproti ostatním alkoholickým nápojům?
-kvalita surovin (med, voda, kvasinky, atd.)
-správně vedené kvašení a dokvašování
-chuťová, mikrobiologická a fyzikální stabilita hotového nápoje (kvašení v lahvi, zákaly, sedlinky)
více info: http://www.vcelarivratislavice.cz
05.04.2023 6:58
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Přednáška Bc. Andrey Novotné - Včelí produkty v apiterpii 4.3.2023 - 04.03.2023 Jiří Gajdoš 0 724 15.02.2023 8:12
Poslední příspěvek: Jiří Gajdoš
  Jarní seminář SKV - 18.02.2023 - 19.02.2023 j_shadow 0 455 05.02.2023 14:12
Poslední příspěvek: j_shadow
  Přednáška Mgr. Mariana Solčanského - Biologie včely medonosné - 03.02.2023 Jiří Gajdoš 0 511 15.01.2023 21:42
Poslední příspěvek: Jiří Gajdoš
  Přednáška Mgr. Jiřího Danihlíka, Ph.D. – Prevence ztrát včelstev - 13.01.2023 Jiří Gajdoš 0 586 18.12.2022 13:04
Poslední příspěvek: Jiří Gajdoš

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies