Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.


Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termobox
Autor Zpráva
Herodes II. Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 14
Připojen(a): 24.02.2016
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #181
Photo RE: Termobox
(20.10.2016 21:15)Prokop Bohm napsal(a):  Též mi přišla včera. Přidržel jsem tlačítko set a pak šipkama nahoru, dolu reguloval po desetinkách stupních. Mimochodem termostat je do padesáti stupňů, takže netuším jak dokáže nahnat 60 u Vás.

[Obrázky: 2BYIrUJ.jpg]

Bohužel podržení tlačítka set a uložení mojí hodnoty mi nepřináší kýžený efekt dosažení této teploty. Viz. obrázek, mohu si nastavit co chci. Ani zadání hesla (22) v ps a bezhlavém měnění hodnot u různých parametru. Problém bude asi ve vzájemně provázaném nastavení parametrů regulátoru, parametrů odmrazování a alarmu. Zde bude totiž logika zapojení tepličky trochu odlišná od zapojení v lednici. Proto mi zatím manuál ani videa z youtube, kde je to přeci tak snadné nastavit moc nepomohly a obracím se na vás. Co u těchto parametrů nastavit, abych dostal třeba svých vysněných 40 stupnu?

st set-point (bod nastavení)
rd rozdíl v bodu nastavení
/P (pouze easy split) volba typu sondy
Parametry odmrazování
d0 typ odmrazování
dl interval mezi dvěma odmrazeními
dt teplota konce odmrazování
dP maximální doba odmrazování
Parametry alarmu
Ad prodleva teplotních alarmů
AL prahová hodnota/odchylka alarmu pro nízkou teplotu
AH prahová hodnota/odchylka alarmu pro vysokou teplotu
A0 rozdílová teplota alarmů a ventilátoru
Hlasování: Luděk Klinkovský (+1)
21.10.2016 12:37
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
martin.mikusek Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 674
Připojen(a): 06.09.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #182
RE: Termobox
Nastavil bych st set-point (bod nastavení) a pak možná
rd rozdíl v bodu nastavení - hystereze?

Jinak, že to nevytopí na víc jak 64 stupňů bych se nedivil. Má to na to malý výkon.

Valašsko:
600 m.n.m. 9x Langstroth 2/3, 8x Langstroth 4/3, 2 oddělky Langstroth 2/3.
428 m.n.m. 5x Langstroth 2/3, 3 oddělky Langstroth 2/3
21.10.2016 13:20
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Herodes II. Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 14
Připojen(a): 24.02.2016
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #183
RE: Termobox
Teplicka NATELO = nastaveni zaver
takze po mnoha bezesnych nocich a rady pana Tošenovského jsem dostal "TEPLICKu" pod kontrolu, nastaveni a moje zkusenosti blbuvzdorne:
MANUAL
strana 33 a nastavit tyto body:
dlouhe podrzeni tlacitka SET - zacne blikat PS, stisknutim se dostaneme do nastavovani, zde je potreba zadat kod 22 a potvrdit, tim se nam zpristupni nastavovani hodnot:

/6 deaktivuje desetinnou čárku (osobne jsem si ponechal)
rd regulační rozdíl = 0
r1 minimální hodnota bodu nastavení = nastavte kolik potrebujete
r2 maximální hodnota bodu nastavení = nastavte kolik potrebujete (radeji o 2 stupne mene, nebo zmenit rd)
r3 volba chodu direct/reverse = 2
H2 aktivace klávesnice = 1

PS:
- dlouhe podrzeni zapinaciho tlacitka zapina / vypina topeni (na displeji se strida napis OFF s teplotou), ventilator bezi stale
- zelene svetylko pod dispejem, ktere jsem si myslel, ze indikuje stav zapnuti je pouze cidlo na dalkove zapinani blikani ledek = k nicemu
- merenim jsem zjistil, ze teplicka topi celkem presne, odchylka + - 1 stupen je zpusobena umistenim sondy na krytu teplicky a ja meril teplotu uvnitr
- hodnekrat se mi stalo, ze se mi nastavene hodnoty neuluozily, musi se dlouhym podrzenim zase vyskocit z nastavovaciho modu

Uff
Hlasování: Melifer (+1), Josef Hrůza (+1), misan (+1), Luděk Klinkovský (+1)
26.10.2016 12:36
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
misan Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.848
Připojen(a): 11.06.2012
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #184
RE: Termobox
Hovorí sa že keď zlyhajú všetky logické zásahy, siahni po manuáli. Ja hovorím že manuál potrebuje len nelogické (hlúpe, blbé) ovládanie.

A teraz idem na sušiareň na ovocie (už som to tu spomínal) urobiť kisničku. Uvidíme čo to spraví.

Večný učeň
26.10.2016 15:57
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
LumaB Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 311
Připojen(a): 17.02.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #185
RE: Termobox
(21.10.2016 7:03)Prokop Bohm napsal(a):  
(20.10.2016 22:16)Bubo napsal(a):  Kde jste ty Natelo boxy sháněli?


nastavky.cz Pan Matela je vykoupil od Kofoly. Už jí mám naloženou medem a probíhá první pokus. Za tu cenu...

Jinak včelí matky bych v tom nelíhnul, ale na jaře vyzkouším kuřata. Za ty prachy je to nádhera.

Včera odzkoušená, perfektně drží teplotu. Jsem spokojen.

Pohořelicko 200mnm. 30ks Langstroth úly 159 a 285+159.
Mimoňsko 410mnm 10ks Langstrhoth úly 325+159
26.10.2016 16:48
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Petr Boleloucký Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 26
Připojen(a): 09.12.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #186
RE: Termobox
(26.10.2016 12:36)Herodes II. napsal(a):  Teplicka NATELO = nastaveni zaver
takze po mnoha bezesnych nocich a rady pana Tošenovského jsem dostal "TEPLICKu" pod kontrolu, nastaveni a moje zkusenosti blbuvzdorne:
MANUAL
strana 33 a nastavit tyto body:
dlouhe podrzeni tlacitka SET - zacne blikat PS, stisknutim se dostaneme do nastavovani, zde je potreba zadat kod 22 a potvrdit, tim se nam zpristupni nastavovani hodnot:

/6 deaktivuje desetinnou čárku (osobne jsem si ponechal)
rd regulační rozdíl = 0
r1 minimální hodnota bodu nastavení = nastavte kolik potrebujete
r2 maximální hodnota bodu nastavení = nastavte kolik potrebujete (radeji o 2 stupne mene, nebo zmenit rd)
r3 volba chodu direct/reverse = 2
H2 aktivace klávesnice = 1

PS:
- dlouhe podrzeni zapinaciho tlacitka zapina / vypina topeni (na displeji se strida napis OFF s teplotou), ventilator bezi stale
- zelene svetylko pod dispejem, ktere jsem si myslel, ze indikuje stav zapnuti je pouze cidlo na dalkove zapinani blikani ledek = k nicemu
- merenim jsem zjistil, ze teplicka topi celkem presne, odchylka + - 1 stupen je zpusobena umistenim sondy na krytu teplicky a ja meril teplotu uvnitr
- hodnekrat se mi stalo, ze se mi nastavene hodnoty neuluozily, musi se dlouhym podrzenim zase vyskocit z nastavovaciho modu

Uff
Děkuji za popis, dle něj se mi podařilo změnit hodnoty, potřeboval bych se dostat na 29 C (nakličování osiva)......ale drží pořád 34 i přes provedená nastavení....nevíte čím by to mohlo být?......nejsem zrovna expert na nastavování, manuál jsem prošel od shora dolů a už si nevím rady.
Děkuji
Petr Boleloucký

Petr Boleloucký, zatím 2* x 2/3 Lang + 14*Dadant/lang plodiště 44,8*32,6 .
21.01.2017 18:22
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Petr Boleloucký Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 26
Připojen(a): 09.12.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #187
RE: Termobox
Zdravím, tak už jsem to vyřešil, po resetu a novém nastavení to jede jak má.
Příjemný den
Petr

Petr Boleloucký, zatím 2* x 2/3 Lang + 14*Dadant/lang plodiště 44,8*32,6 .
22.01.2017 10:46
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
jirkap Offline
Member
***

Příspěvků: 89
Připojen(a): 06.08.2015
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #188
RE: Termobox
Poraďte mi , jaký termostat použít. Chtěl bych , aby udržoval nastavenou teplotu a byl na 220 V.
Našel jsem doma jeden kapilární, ale má velkou hysterezi . Nemám katalog a termobox je madehome. Děkuji J.
21.10.2017 13:37
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
vcelky.cz Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.057
Připojen(a): 01.09.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno

YouTube
Příspěvek: #189
RE: Termobox
Cenově dobře vychází bojlerový, ale je u něj trochu hraní s nastavováním.
Jinak Conrad a jiní podobní mají mají termostaty do zásuvky s čidlem na drátu - nastavuje se digitálně.

Pisi-li bez diakritiky, s obcasnou zamenou "y" a "z", s preklepy ci nesmyslnymi autoopravami, tak se omlouvam - nejsem na svem "stroji".
21.10.2017 16:02
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
vlcek Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 2.439
Připojen(a): 02.02.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #190
RE: Termobox
Bojlerový má 10 % toleranci. F.V.
21.10.2017 17:20
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
KamilS Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 48
Připojen(a): 14.04.2016
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #191
RE: Termobox
Pokud na to nespěcháte, tak tady je široká nabídka: ebay
Doprava tak na 3 týdny a zadarmo (většinou).
21.10.2017 17:34
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
vcelky.cz Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.057
Připojen(a): 01.09.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno

YouTube
Příspěvek: #192
RE: Termobox
Mam bojlerovy pres deset let, obcas promerim externim teplomerem jak spina a rozpina - a je to v pohode.
Jakou ma papirove toleranci jsem neresil.
Kupoval jsem novy.

Pisi-li bez diakritiky, s obcasnou zamenou "y" a "z", s preklepy ci nesmyslnymi autoopravami, tak se omlouvam - nejsem na svem "stroji".
21.10.2017 18:49
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Havelka Jan Offline
Super Moderátor
******
Super Moderators

Příspěvků: 4.525
Připojen(a): 17.04.2010
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #193
RE: Termobox
Na řízení termoboxu používám elektronický termostat Dixell XR10CX, má externí sondu na kabelu (můžu umístit kam potřebuji) a má velké možnosti nastavení (dá se použít jakýkoliv podobný). Do vstupní napájecí větve mám napojen bezpečnostní termostat, který je bimetalový a v případě poruchy elektroniky celý topný systém odpojí.

Optimal + Vigor, Šumpersko, 300 m.n.m.
Mendelova společnost pro včelařský výzkum, chov matek
Hlasování: Mlha (+1), Medak (+1)
22.10.2017 19:45
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
jirkap Offline
Member
***

Příspěvků: 89
Připojen(a): 06.08.2015
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #194
RE: Termobox
Děkuji za rady, objednal jsem z e-bay. J.
23.10.2017 7:21
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Havelka Jan Offline
Super Moderátor
******
Super Moderators

Příspěvků: 4.525
Připojen(a): 17.04.2010
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #195
RE: Termobox
Hlavně si pohlídat, aby relé v termostatu, které bude spínat topné tělesa odpovídalo proudu, který box bude baštit.

Optimal + Vigor, Šumpersko, 300 m.n.m.
Mendelova společnost pro včelařský výzkum, chov matek
23.10.2017 7:24
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Petr K. Offline
Member
***

Příspěvků: 94
Připojen(a): 17.11.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #196
RE: Termobox
Můj termobox:
Stará lednička, čtyři žárovky, ventilátorek z PC, termostat na podlahové topení (20-50stupňů), kontrolní teploměr na udírny. Možnost regulace výkonu počtem a watáží žárovek.
Jako bonus je, vnitřní rozměr lednice 45cm vhodný na zavěšení a nahřátí rámků 39X24 před vytáčením.

Pohořelicko 180mnm 39x24 a 39x12
Hlasování: Jaroslav Facek (+1), Pavel Holub (+1), misan (+1)
23.10.2017 10:17
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies