Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.


Hlasování: Víčkovice
mi chutná
mi nechutná
znám tenhle destilát
neznám tenhle destilát
[Ukázat výsledky]
 
Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Víčkovice
Autor Zpráva
František Němec Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.378
Připojen(a): 24.11.2011
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #21
RE: Víčkovice
Napsáné to je nyní ode mne, že alkohol škodí při zápalu plic na Wikipedii, jinak nevím, ale na to napsané mnoho lidí stejně nevěří (jako že párky jsou z masa, jablka bez chemie atd.) A osmóza je známá věc u tekutin. A alkohol teče, velmi dobře teče, zvláště do hrdla.

U Uh. Hradiště, 180 m/mořem, 6 úlů 39/17 cm
Hlasování: Jan Petřík (+1)
08.03.2018 7:54
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Pepíno Trike Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 28
Připojen(a): 12.02.2016
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání

Facebook
Příspěvek: #22
RE: Víčkovice
Na netu jsem našel další recept.....

Není přesný recept, prostě se toho nebojte a zkuste to. Pokud bude vzniklý "likér" moc sladký, rozřeďte jej dalším alkoholem. Dávám cca třetinu sklenice víček a 2/3 sklenice alkoholu, k tomu 2-3 ks kůry skořice, kuliček nového koření, 2 hřebíčky, jde i nakrájený omytý citrón. V létě přidávám květy divizny. Každý den promíchat a nechat ležet v chladu a temnu cca 14 dní.
08.03.2018 9:07
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Carlos Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 25
Připojen(a): 11.04.2012
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #23
RE: Víčkovice
Poradí mě někdo, jakým postupem dosáhnout vyčištění víčkovice ? Napadá mě pouze postupné stáčení. Nemá tu někdo nějakou vychytávku?

Nikdy to nevzdávej.
26.07.2019 18:07
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
lubano Offline
Member
***

Příspěvků: 71
Připojen(a): 20.03.2013
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #24
RE: Víčkovice
Filtrace se nedá ošidit. Jak píšeš, musíš postupně. Hrubé a jemné síto pod medomet, tím se zbavíš hrubých nečistot. Nechat min. 14 dní stát a střední část stáhnout. Do staženého přidat bentonit (používají vinaři), nechat asi 7 dní stát, stáhnout a mělo by to být krásně čiré.
Přeji hodně úspěchů.

Optimál - Vigor, 335 m n. m., přesně na hranici CHKO Moravský kras
Hlasování: Jan Petřík (+1)
27.07.2019 12:46
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
deroceros Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 372
Připojen(a): 08.07.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #25
RE: Víčkovice
Nějaké doporučení na vhodný bentonit?

Langstroth 2/3, Poruba 228 a 250 m.n.m
26.08.2019 19:23
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
rosi1974 Offline
Member
***

Příspěvků: 125
Připojen(a): 02.02.2012
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #26
RE: Víčkovice
Není to škoda odfiltrovávat z víčkovice to dobré? Med který tam je se po krátké době usadí dole a částečky vosku udělají korunku nahoře. Protřepu a dám po štamprličce. Dělal jsem letos dvakrát. Ta druhá byla z tmavších víček a proto byla tmavší i víčkovice. Krásně je tam cítit propolis. Dělal jsem skořicovou, citronovou, meduňkovou a i grepovou, ale vrátil jsem se ke klasice. Dochutit si ji můžete vždy.
30.08.2019 0:38
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
lubano Offline
Member
***

Příspěvků: 71
Připojen(a): 20.03.2013
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #27
RE: Víčkovice
Citace:Nějaké doporučení na vhodný bentonit?


Používám Bentolit Super od BS vinařské potřeby (mají e-schop).

Po zkušenostech pro vyluhování víček používám vodku 37,5% z pálenice Pod věží, 1 litr 199,00kč (v Albertu). Vodka nemá žádnou příchuť, konzumní líh, slivovice a pod. zanechává příchuť a potlačí chuť medu a propolisu.

Při čištění bentoniten, neodstraním mikroskopické částice (není to mikrofiltrace), tak to dobré tam zůstane. Pěkně průzračná víčkovice bez zákalu a usazenin, v pěkné láhvi s pěknou etiketou, která reprezentuje naše včelařství umí zázraky.

Optimál - Vigor, 335 m n. m., přesně na hranici CHKO Moravský kras
Hlasování: Petr Střelec (+1)
30.08.2019 18:52
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Petr Střelec Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 250
Připojen(a): 22.03.2015
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #28
RE: Víčkovice
Používám to samé i na medovinu

Jižní svahy Drahanské vrchoviny 440m.n.m. 39x24 a 39x17,zkouším i 39x35, celodřevěné 27-30mm. Na okraji hlubokých lesů za hřbitovní zdí.
30.08.2019 20:01
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies