Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.


Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Autor Zpráva
JKL Offline
Moderátor
*****
Moderators

Příspěvků: 4.490
Připojen(a): 07.06.2011
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #1
GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Citace:Všeobecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů ("Nařízení") neboli General Data Protection Regulation ("GDPR") představuje novinku v oblasti předávání osobních údajů na mezinárodní úrovni a má zásadní dopad na všechny subjekty, které osobní údaje pro různé účely a v různém rozsahu v rámci svého podnikání zpracovávají.

Citace:Ačkoli do účinnosti GDPR, která má plně nastat dva roky od jeho přijetí, tedy zřejmě na jaře roku 2018 zbývá relativně dlouhý časový úsek, organizace, které zpracovávají osobní údaje, a to napříč soukromým i veřejným sektorem, by měly již nyní začít s přípravou na uvedení svých vnitřních i klientských procesů do souladu s GDPR

http://tablet.epravo.cz/3-2016/24_tema-v...udaju-gdpr

Citace:nově je v GDPR výslovně upraveno právo na výmaz (nazývané také právo být zapomenut) a právo na portabilitu. Při výkonu těchto práv přitom budou poskytovatelé různých online služeb jakožto správci osobních údajů povinni uživatelům aktivně napomáhat s uplatňování jejich práv, zejm. budou povinni jejich požadavky přijímat a vyřizovat elektronicky, nikoli např. jen písemně.

Citace:Za nedodržení povinností stanovených GDPR hrozí výrazné sankce, které mohou dosáhnout až 20 mil € ...

Jsem zvědav jak se jakýkoliv administrátor dotací a CIS s požadavky vyrovná.
Citace: (Bezpečnostní opatření budou muset být součástí všech procesů již od fáze jejich návrhu, řada správců bude muset provádět posuzování dopadů na ochranu osobních údajů a jmenovat pro tuto oblast inspektora (tzv. Data Protection Officer). Narušení bezpečnosti osobních údajů budou muset být oznamována orgánu dohledu (v ČR Úřadu pro ochranu osobních údajů) a v některých případech přímo i subjektu údajů.)

Na něco je EU dobrá.
Konečně budeme moci v roce 2018 zažádat o dotace elektronicky a budeme moci zažádat o výmaz z CIS, který bude nutno pod hrozbou sankcí za nesplnění provést.

10 klíčových faktů, které byste měli určitě znát o GDPR
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14.09.2016 9:53 od JKL.)
Hlasování:
Maky II (+1), Frey (+1), Milan Šimonovský (+1), Ivík (+1), vlcek (+1)   Zobrazit vše

14.09.2016 9:41
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Hmožďa Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 45
Připojen(a): 11.06.2015
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #2
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Pěkný výklad má UOOU.
https://www.uoou.cz/k-problematice-odvol...ju/d-10891
Posupoval jsme podle něho když jsme vystupoval letos z CSV. Ve zklatce se opírá o listinu práv a svobod, jakožto o "nejvyšší" právní formu a tímpádem nevidím proč by mne měli někde vést v CIS nebo kdekoliv jinde. Souhlasím třeba z dohledatelností zákoných povinností vůči kontrolním orgánům (léčiva na předpis a j.) ale po uplynutí této doby by již měl nastat výmaz (mám dojem že to je 5 let od aplikace).
Od doby kdy jim odeberu souhlas již nesmí být moje údaje používány. Ale jsme v Čecháh, člověk to musí hlídat Smile
Každopádně informace pěkné a děkuji za ně JKL.

400 mnm, Chrudimsko / Hlinecko, 19 včelstev v sestavě - plodiště - 37x35; 2x medník 37x17,5 po 15 rámkách
Hlasování: Jan Petřík (+1), KaJi (+1)
14.09.2016 14:18
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
KaJi Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 11.238
Připojen(a): 07.10.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #3
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Tak jsem si to přečetl a nevím.
Když budu brát věci do opravy, mohu si napsat na zakázkový lístek nebo na ten předmět fixem od koho to do opravy beru a budu moci vystavit fakturu na jméno a adresu?
14.09.2016 15:18
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Ozi Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 476
Připojen(a): 30.07.2013
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #4
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Citace: Od doby kdy jim odeberu souhlas již nesmí být moje údaje používány. Ale jsme v Čecháh, člověk to musí hlídat

Mě by zajímalo jak hlídat. V manuálu k CISu se pouze hovoří o přesunu mezi neaktivní, s vysvětlujícím textem, že když by zase začal včelařit nebo znovu vstoupil (!), tak ho kliknutím zase zaktivují. Pánem nad daty je nějakej admin a nějakej člen ZO, zrovna tyhle dva u mě nemají kdovíjakou důvěru, že budou postupovat s přáním dříve evidovaného a zákonnou úpravou. Posílat na ně kontrolu z Úřadu se mi zatím nechce. Takže jak ?

> Don't Worry, Bee Happy
> Singer-Lang 2/3 Matela-plast Žák
> 224 m n.m. - Pardubice
Hlasování: vlcek (+1)
14.09.2016 19:12
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
JKL Offline
Moderátor
*****
Moderators

Příspěvků: 4.490
Připojen(a): 07.06.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #5
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
CIS - A pak se diví, ze mají zaspamovanou poštu.
Třeba příště veřejně umístění stanovišť.
Hlasování: Jiří Matl (+1), Jan Petřík (+1), Ozi (+1), Mlha (+1)
14.09.2016 23:08
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
deroceros Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 257
Připojen(a): 08.07.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #6
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...

Langstroth 2/3 (11x L2/3 metoda Rose), Poruba 228 a 250 m.n.m, (místní včela, Sklenar, Vigor)
Hlasování: Ozi (+1), JKL (+1)
14.09.2016 23:33
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Hmožďa Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 45
Připojen(a): 11.06.2015
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #7
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
to Kaji: na vše je nutno nahližet asi ze zdravym rozumem, pokud budu opravovat a na fakturu budu uvadet adresu zakaznika tak bych to rešil souhlasem na prijimacich papírech o zpracování údajů s tím že se neposkytnou třetím osobám. Pokud je koncový zákazník FO, tak nemusí být uváděn na daňovým dokladu jmenovitě. Já píšu obecně (koncový zákazník). Pokud je to faktura tak tam údaje jsou a po 5 letech jde skartovat.
to OZI: v tom máš pravdu, jde to těžko. Asi můžeš použít metodu "deroceros" a progooglit indexi a ověřit jestli někde neležíš na serverech ale do CIS se nepodíváš. Na druhou stranu jakmile jsme se registroval do CSV prišla mi od spolku Maja reklama. Předtím nikdy. Takže kšeftování z daty probíhá vesele i v CSV. Já u mne řeším spíš ZO než CSV a to abych nebyl umisťován na jejich stránky že neléčím s nimi. Takže to si pohlídám. Zbytek je asi nedohledatelny. Na UOOU lze podat stížnost ale musel by jsi mít přímé podezření.

400 mnm, Chrudimsko / Hlinecko, 19 včelstev v sestavě - plodiště - 37x35; 2x medník 37x17,5 po 15 rámkách
15.09.2016 7:13
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Mlha Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.733
Připojen(a): 26.07.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #8
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
O tom, že spolek Mája rozesílal spamy, jejichž pomocí lákal nové ovečky a nabízel Švamberkovu tvorbu se zde již diskutovalo. Návod jak na takové maily reagovt dal Milan. Také se zde diskutovalo o tom, že data byla pravděpodobně vykradena z CISu. Na základě výše uvedené diskuse vidím, že z CISu vykrádají data pro své soukromé aktivity nejen funkcionáři ČSV (ať současní či bývylí), ale v podstatě komu se zachce.
Na bezpečnost CISu jsem se ptal několikrát opakovaně pana Krejčího z IT komise. Neptal jsem se jako nějaký "Jouda z ulice" ale jako jednatel za ZO Praha 6, ze svazového mailu, bohužel ani takto jsem mu nestál za odpověď.
Tedy mám otázku, co s tím? Vzhledem k tomu, že "bez CISu to nejde", tak sem nějaké informace zadat musíme (teoreticky vše od rodného čísla, přes telefon, email až po bankovní účet). Chci se zeptat, které informace sem opravdu dávat, které si raději nechat vedle na papíře a které informace třeba záměrně upravit? Např. záměrně zkreslit maily nějakým znakem navíc, aby nebylo jednoduché stáhnout maily všech včelařů pro účely sapmu.
Hlasování: vlcek (+1), Jiří Matl (+1)
15.09.2016 11:00
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Ozi Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 476
Připojen(a): 30.07.2013
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #9
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Citace: Návod jak na takové maily reagovt dal Milan.

Ale Miloši, přeci nejde o to, že je pošlu spammera s mailem do zadele nebo si dám spolek maja.cz do blacklistu, nebo zodpovědní jednatelé ZO budou deformovat data.

Mě přišel mail několik měsíců po tom, co jsem explicitně požádal jednatele o výmaz z CISU. To že si ten seznam mailů z CISu admin Máji stáhnul do foroty a až za několik měsíců ho použili, tomu neuvěří ani blondýna.

Prostě tam moje osobní údaje nemají co dělat, security policy v CISu je jak řešeto a možnost ověřit existenci záznamu je až na Úřad nulová.

> Don't Worry, Bee Happy
> Singer-Lang 2/3 Matela-plast Žák
> 224 m n.m. - Pardubice
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 15.09.2016 13:03 od Ozi.)
Hlasování: KaJi (+1)
15.09.2016 12:57
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Hmožďa Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 45
Připojen(a): 11.06.2015
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #10
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Tak to tady s kolegy ITaky diskutujeme a shodli jsme se že pokud by se opravdu stalo to že mám doklad a časové razítko, že jsme požádal o zrušení údajů a mám podezření že se tak nestalo, pak jsou dve cesty:

1, vyzvat je k nápravě z upozorněním na dopady při neuposlechnutí výzvy (soud, UOOU)
2, rovnou je "udat" (to je sice ošklivé slovo ale nic jiného mne nenapadlo)

Problém je spíše v tom že emaily jsou dnes uvedené všude. Pokud by dotyčný dokázal že email nemá z CISu ale z jiného volně dostupného zdroje či koupené dtabáze tak s tim stejně moc nenaděláte. Každopádně ale pokud konkrétnímu subjektu zakážu o mne schraňovat údaje tak i když si je koupí, již by je neměl používat.
S tím by se asi dalo operovat.

to mlha: osobní údaje = údaje identifikující (ztotožňující) konkrétní osobu. Když jsem to pročítali tak jméno a příjmení není defakto osobní údaj pokud k němu nepřidám třeba datum narození nebo adresu. Dokonce jsme někde četl polemiku že osobní údaj je nejen RC, dtum narození ale třeba i počet a umístění včelstev, hodnoty majetku, prostě kdyžby někdo napsal že Novák, v Dolní lhotě má 20 včelstev tak už i to by mohlo vést k jednoznačnému určení osoby a tuďíž ani takovéto informace by neměli být zveřejňovány bez souhlasu (doufám že žádný p. Novák z Dolní lhoty nemá 20 včelstev Smile )

Ze zdravého rozumu se člověk snaží chránit soukromí ale pak v bance podepíše stejně souhlas, a banka to v ten okamžik přeprodá (přerozešle) talším spolupracujícím ústavům a už Vás nezachrání ani jeho odvolání, protože vaše data jsou v tu chvíli v tahu a ještě nevíte kde.

400 mnm, Chrudimsko / Hlinecko, 19 včelstev v sestavě - plodiště - 37x35; 2x medník 37x17,5 po 15 rámkách
Hlasování: vlcek (+1)
15.09.2016 13:48
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
MartinP Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 660
Připojen(a): 16.05.2010
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #11
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Ona ta definice ochrany osobních údajů, tedy toho co lze beztrestně zveřejnit by mne zajímala, protože např. na ikatastru si v pohodě vyhledám jakéhokoli majitele jakéhokoli objektu či pozemku i s jeho jménem a adresou. Dokonce zde dával ing.Šturma před časem odkaz na veřejný náhled do rejstříku spolků a tym je veřejně uložen scan myslím registračního listu nejen se jmény,adresami, ale dokonce i rodnými čísly.
Takže by mně opravdu ta definice toho co lze veřejně zveřejnit dle tohoto zákona zajimala.

Když jsou včelky v pohodě, jsem v pohodě i já
Hlasování: JKL (+1)
15.09.2016 14:21
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
deroceros Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 257
Připojen(a): 08.07.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #12
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
To není tak jednoduché. Igorův úřad tě bude postihovat, pokud vyvěsíš někde osobní údaje, mám kolegu, který platil pokutu za to, že vyvěsil na svůj blog zápis z jednání rady obce, kde je zastupitelem. A nezačernil osobní údaje.

Na druhou stranu si stačí otevřít http://www.justice.cz/ a tam najdeš u statutární členů - RČ, adresu, zakládací listiny ergo jejich podpis...

Langstroth 2/3 (11x L2/3 metoda Rose), Poruba 228 a 250 m.n.m, (místní včela, Sklenar, Vigor)
15.09.2016 15:27
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
MartinP Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 660
Připojen(a): 16.05.2010
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #13
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Právě, a my se tu budeme dohadovat co lze a co ne. Toto by měl jasně říci Igorův úřad. Protože jak je vidět pro každého platí jiná pravidla i když se stále bavíme o volném přístupu k informacím ve veřejném prostoru.
Ještě doplním, že u těch statutárů by to mohlo být snadno zneužitelné.

Když jsou včelky v pohodě, jsem v pohodě i já
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 15.09.2016 15:40 od MartinP.)
Hlasování: deroceros (+1)
15.09.2016 15:37
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
KaJi Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 11.238
Připojen(a): 07.10.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #14
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Pro Hmožďu - já se ptal na budoucnost, až to bude platit, tedy to nové.
Dneska je to z pohledu Rejstříků, katastrů a nakonec i z účetnictví i zakázkových listů jasné. Tedy relativně.

Ohledně CISu - když jsem na to jednou nahlédl, tak by mě zajímalo kdo je pod tím vším podepsaný- tedy za kým to půjde až z toho bude průšvih - až by na to přišel UOOU, tak podle mého názoru, co stránka předpisu, to bod do zápisu.

Ale pokrok je tam vidět, nevšiml jsme si že bych letos na žádostí o 1D souhlasil se zpracováním osobních informací - taková BLBOST tam dřív byla.
15.09.2016 15:54
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Mlha Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.733
Připojen(a): 26.07.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #15
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
(15.09.2016 12:57)Ozi napsal(a):  Ale Miloši, přeci nejde o to, že .... zodpovědní jednatelé ZO budou deformovat data.
Já bych řekl, že o to jde. Já krmím CIS údaji a pokud někoho zanesu do CISu a hned další den mu začnou chodit spamy s včelařskou tématikou, tak ten dotyčný si bude myslet, že jsem jeho údaje zneužil já. Těžko mi bude věřit, že CIS je děravý a že ho zneužívají současní či bývalí představitelé ČSV. A těžko budu shánět přímé důkazy (které by obstály u případného soudu), že tomu tak je.
Proto je dle mého lepší cesta vyplnit pouze to co je bezpodmínečně nutné a případnému spamerovi zkomplikovat život.
15.09.2016 15:58
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
KaJi Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 11.238
Připojen(a): 07.10.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #16
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Zajímavý pokus by byl - zřídit si schránku a jen ji zadat do CISu - a vidělo by se. Smile
15.09.2016 16:08
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
deroceros Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 257
Připojen(a): 08.07.2014
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #17
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Karle, netřeba zřizovat schránku novou. Většina poštovních serverů akceptuje + či . oddělovač. Stačí pak jen uvést email s dovětkem.

Příklad: máš mail jmeno@domena.tld, a dáš ho třeba Dodavateli, tak mu můžeš dát email jmeno+dodavatel@domena.tld a dojde ti to. Máš tak zároveň identifikaci, odkud byl prodaný email... Funguje to i na Gmail apod.

Langstroth 2/3 (11x L2/3 metoda Rose), Poruba 228 a 250 m.n.m, (místní včela, Sklenar, Vigor)
15.09.2016 17:32
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Mlha Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.733
Připojen(a): 26.07.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #18
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
(15.09.2016 11:00)Mlha napsal(a):  O tom, že spolek Mája rozesílal spamy, jejichž pomocí lákal nové ovečky a nabízel Švamberkovu tvorbu se zde již diskutovalo. Návod jak na takové maily reagovt dal Milan. Také se zde diskutovalo o tom, že data byla pravděpodobně vykradena z CISu.

Ještě k tomu CISu, když se kouknu sem:
https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze....larstvi.cz
vidím primárně špatné zabezpečení SSL komunikace, tj. používají nejen slabé šífry, ale i prolomené. Vzhledem k tomu, že všichni funkcionáři ČSV, kteří mají zaječí úmysly či nápad rozjet si soukromé podniky ty data mají dávno stažená, myslíte že by se ty data daly ještě někomu dobře prodat? Smile

Berte to prosím jako vtip ne návod. popř. se můžete zeptat svých zástupců v RV jak jsou ty data včetně RČ zabezpečena před zneužitím zvenku, ale i zevnitř.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 12.10.2016 19:39 od Mlha.)
12.10.2016 19:29
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Vladimír Lněnička Offline
Member
***

Příspěvků: 64
Připojen(a): 01.11.2016
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #19
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
(15.09.2016 15:58)Mlha napsal(a):  Pdalší den mu začnou chodit spamy s včelařskou tématikou, tak ten dotyčný si bude myslet, že jsem jeho údaje zneužil já. Těžko mi bude věřit, že CIS je děravý a že ho zneužívají současní či bývalí představitelé ČSV. A těžko budu shánět přímé důkazy (které by obstály u případného soudu), že tomu tak je.
Proto je dle mého lepší cesta vyplnit pouze to co je bezpodmínečně nutné a případnému spamerovi zkomplikovat život.

Pohyboval jsem se okolo vzniku CIS. Tomu, že by byl "nakopnutý" bych pochyboval. Ovšem je reálná možnost zavirování některého počítače na sekretariátu, asi by potřebovaly všechny pořádně pročistit. Údaje z něj se získávají dost špatně, na to, abych mohl udělat třeba tabulku průměrného věku včelařů, musel jsem mít přístup na druhé nejvyšší úrovni, hned po Formanovi.

Ostatně podotýkám, že jeden z bývalých tajemníků měl i počítačovou firmu. Smile
01.11.2016 14:39
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Ozi Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 476
Připojen(a): 30.07.2013
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #20
RE: GDPR & Dotace, CIS, registr ...
Citace:musel jsem mít přístup na druhé nejvyšší úrovni

Vladimíre, asi jak kdo. Mám zadokumentováno, že několik měsíců po mém vystoupení ze svazu a explicitní žádosti o odstranění osobních údajů z CISu mi přišel nevyžádaný mail s obchodní nabídkou včelařské tématiky. Že by odesílající spolek Mája tuto adresu získal z nástavky.cz lze s úspěchem pochybovat. Jiným včelařům jsem svoji pro tyto účely specificky modifikovanou adresu neposkytoval.

> Don't Worry, Bee Happy
> Singer-Lang 2/3 Matela-plast Žák
> 224 m n.m. - Pardubice
Hlasování: Pavel Sklenář (+1), Mlha (+1), Jiří Matl (+1)
01.11.2016 14:57
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Dotace 1.D. Podpora včelařství PetrM 1.224 246.859 01.12.2016 8:38
Poslední příspěvek: Josef Skala
  Dotace Zlínský kraj PetrM 93 43.943 30.11.2016 17:02
Poslední příspěvek: JKL
Information Dotace EU Pavel 769 236.735 28.11.2016 18:38
Poslední příspěvek: Mlha
  Dotace Liberecký kraj kristule 34 11.227 05.09.2016 10:27
Poslední příspěvek: Mlha
  Dotace Ústecký kraj PetrM 22 17.729 16.04.2016 0:24
Poslední příspěvek: Jiří Landa
  Dotace Jihočeský kraj mira 56 35.073 08.04.2016 9:18
Poslední příspěvek: Jan Smíšek
  Dotace pro začínajícího včelaře karelretik 100 47.375 12.02.2016 12:16
Poslední příspěvek: JKL
  Dotace Královéhradecký kraj StandaS 29 14.945 09.02.2016 21:50
Poslední příspěvek: milan.hula
  Dotace Olomoucký kraj František Kolčava 37 23.225 22.01.2016 8:22
Poslední příspěvek: DonPepe
  Dotace Jihomoravský kraj Vlastimil Adam 154 65.869 18.01.2016 23:43
Poslední příspěvek: Beekeeper

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)