Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelí jed - léčba včelím jedem
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
(06.08.2011 18:47)Piston napsal(a): [ -> ]Dobře, na artrózu to nepomáhá ...

Ne ne, to jsem se nejasně vyjádřil, pardon, pomáhá to, ostatně Tomáš to napsal přesně. My, mladí dynamici - staří revmatici, o tom víme své Big Grin ... Mám to kombinované ještě s tím revmatem a fakt to funguje ...Jenom občas člověk neví, co bolí víc ... ale na ta žihadla si člověk zvykne. Už se tu vzpomínal dr. Brožek, kdysi o tom myslím přednášel i dr. Hubač. Letos mám ale nějak hodné včely a spontánní kúra se jaksi nekoná ...
Tak nevím, mám to na artrózu zkusit? Nejsem masochista, samotná bolest a otok mi žádné uspokojení nepřinese. Maximálně pro bolest od jedu nebudu cítit bolest od choroby. Zítra možná prubnu to zápěstí.
Asi nie, ale reuma, to je niečo iné. Oddávna sa na toto liečenie používali. Je to "zápal". Ale pri artróze postrádaš určité látky, ktoré musíš telu dodať.
(06.08.2011 19:07)Tomáš Blecha napsal(a): [ -> ]V případě artrozy doporučuji aplikovat pravidelně žihadla do tzv. akupresurních bodu.

Tome, a kam s nimi v případě artrózy kyčle? Prudce zabolí v tříslech, mimovolně poklesnu do kolen.
Budu-li mít vice času pokusim se zpracovat aplikační místa do nějaké přehledné "tělové mapy". Co se týká bolesti při a po aplikaci, prostě to je součástí a navíc je to dost individuální. Sám mám chondrolistezu a spoldylartritidu prvního stupně L4-L5. Hlavně po zátěží to dost bolívá. Mnohokrát jsem měl tzv. ustřel v bederní páteři. Sám jsem si aplikoval do akupresurních bodů 8-10 žihadel a vždy mi to od bolesti uleví.
Mechanismus účinku má několik součástí. Jednak dojde k vytvoření "teplotního polštáře" otok a silné prohřátí... dále imunitní systém reaguje na některé složky v jedu(protizánětlivý účinek) a také některé složky včelího jedu zasahují do mechanismu vzniku bolesti a jejího přenosu. Pokud včas aplikuji žihadla, když se teprve obtíže "rozjíždějí" tak mám do dvou hodin po bolestech. Pokud zasáhnu později, tak bolest zad ustupuje sice pomaleji, ale rozhodně podstatně rychleji, než při nasazení antiflosgik-analgetik-(, ibuprofen, ketoprofen, voltaren, diclofenak, indometacin atd...).
Poněkud nepříjemné muže být vlivem otoku-"polštaře" ztuhnutí zad.. Mě osobně otok do 12 hodin vymizi. Dříve, než jsem nasadil přírodní léčbu žihadli, mi trvalo několik dní až dva tydny, než jsem se bolestí zad zbavil..
Bolest po aplikaci žihadel je alespoň u mě otázka minuty až dvou, pak již nic necítím..
Akupresurní body pro oblast bederní páteře by mne také zajímaly, proto budu Tomáši vděčný za avízované informace.
Dotaz na Tomáše Blechu - Vím, že to je asi hloupost, ale je možné, aby včelí jed zvyšoval množství kyseliny močové v krvi, případně měl na její obsah nějaký vliv?

Všiml jsem si totiž, že po bodnutí kamkoliv mám druhý den zatuhlé kluby na rukách. Prvního případu jsem si všiml asi před měsícem a půl. To jsem dostal asi 7 žihadel a bolely mne při podřepu i kolena. Pro jistotu jsem si nechal vyšetřit krev. Boreliózu doktorka vyloučila, ale poukázala na vyšší hladinu kyseliny močové.
Ale během pár dní přestanu zatuhnutí pozorovat. V pátek jsem dostal jedno žihadlo a opět jsem v sobotu ruce cítil. Dnes to je opět v pohodě.
Petře je to možné, ovšem v případě, že bys měl nějakou metabolickou poruchu v rámci dusíkového metabolismu. Kyselina močová je konečný metabolit dusíkatých látek např. u ptáků, ale u člověka jako savce je to močovina. V případě poruchy metabolismu N látek vzniká například dna(ukládání) krystalků kys. močové-to si měl nejspíš na mysli vid?



Artroza je degenerativní onemocnění kloubů, kloubních ploch atd. (opotřebení, stáří..)

Artritida je zánětlivé onemocnění toho samého, ale má jinou a velmi různorodou etiologii. Často jsou to projevy nějakého autoimunitního onemocnění, virové, či bakteriální infekce, případně vzniká důsledkem nepřirozeného namáhání kloubú, které mají nějakou vývojovou anomálii, nebo jako následek zranění..
Léčím artritidu aplikací včelího jedu, do okolí kloubu dávám každý den o jedno žihadlo víc, až do vymizení problému./do týdne je vždycky klid/ Nezabývá se někdo zvás tímto hlouběji?
Pokud vím, zabývá se tím MUDr. Jiří Brožek, jenž přednáší pro PSNV (http://www.n-vcelari.cz/index.php?option...Itemid=114 ), bude přednášet v Č. Budějovících na výstavě Hobby podzim v sobotu 22. 10 (http://www.vcb.cz/vystaviste.php?cze/vys...podzim/13/ ).
Také se tím zabýval epidemiolog MUDr. Radek Hubač.
Také mě to zajímá - pod heslem: mladí dynamici - staří revmatici ... Wink
rok se sesel z rokem nejake nove zpravi navody napady ja mam na ruce Ganglion http://www.ruka-kosmetika.cz/index.php?co=ganglion&m=1 ale po aplikaci nekolika zihadel se mi vecinou ztrati ovsem jen tka na mesic dva je to velmi neprijemne onemocneni a vadi to pri praci nikomu to nepreju uz mi to jedou rezali a udelalo se to vedle ma nekdo skusenost ????
Včelám 3xzdar ! dneska se objevila zpráva,že včelí jed dokáže zničit HIV. Což je teda bomba ! Pevně věřím, že včelky mají v "záloze" i recept na rakovinu..
viz . odkaz- http://www.novinky.cz/veda-skoly/295660-...s-hiv.html
Včelařík z Ladné okr . Břeclav ( 19 včelstev na RM 39x24)
(06.08.2011 21:14)architekt odpadu napsal(a): [ -> ]
(06.08.2011 19:07)Tomáš Blecha napsal(a): [ -> ]V případě artrozy doporučuji aplikovat pravidelně žihadla do tzv. akupresurních bodu.

Tome, a kam s nimi v případě artrózy kyčle? Prudce zabolí v tříslech, mimovolně poklesnu do kolen.

Ahoj Karle, já bych věděl kam, ale ...

Loni mě takto vytrestaly u známého vosy. Prej jseš včelař a tak ti to nic nedělá, ... dělalo SadTongue
Lze včelím jedem pomoci člověku s vazoneurozou? - jedná se o špatné prokrvování konců končetin tedy prstů.
Pokud jsem se správně dočetl včelí jed pomáhá v prokrvování takže by to mohlo fungovat - jsou mé úvahy správné?

Díky za odpovědi
Pepa
Nevím, nevím. Mám toho jedu v sobě za 45 let bohatě a prokrvení konečků mých prstů, zvláště nyní v zimě, je velmi špatné. Pod 0°C raději delší dobu nic venku nedělám.
Najlepšie ked navštíviš lekárov v ukrajine, snád ti tam pomôžu. Tam sú aj lieky lacné, akurát že sa nesmú vyvažat za hranice. Tam si skús zohnat z ruska, ukrajiny mast Dr. Dikula. Tá bi mala pomôct. Na obale je takí zarastený chlap, takí jak Mastičkár s filmu Mastičkár.
Je to "včelím jedom v tele"?
Ako včelár mám stále nejaké to žihadlo v tele. Manželka k včelám nechodí a žihadlám sa úspešne vyhýba. Pohybujeme sa v okolí včelnice spolu a ona má ročne 5 - 7 kliešťov a ja ani jedného. Máte tiež takúto skúsenosť, že Vaša krv s "s včelím jedom" kliešťom nechutí a kliešte sa orientujú na "čistú krv"?
Stran: 1 2 3 4 5 6
Referenční URL's