Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Lis na vosk (vařák na vosk s lisem)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
ten druhý je výroba Jaša http://www.vcelarstvi-jasovi.cz/sortiment.htm a ten poslední je výroba Kovoděl z Uh. Brodu - tj. jako ten 4tý
Tady jsem ještě našel nějaké informace k tomu asi ze včelíhoobchodu..

http://pupek73.blog.cz/1211/novy-varak-na-vosk

Ten se mi asi libí nejvíc, ale chtělo by to zjistit výrobce.

/EDIT

Našel jsem tohoto výrobce:
http://www.vcelarstvi-elte.cz/varak_vosku.htm

Jen nějak nesedí ty rozměry u toho velkého, ale obrázkově to sedí, tak nevím Smile
Dobrý večer
Podívej se na moje parní kamna


Здраво, добродошли на наш форум. Парни топиок с пресом је перфектни. И цена 78000 такође. Да сам знао како је са дужношћу, одмах бих купио једног од вас.
co to je? Smile)))
mježdunarodnoje forum??? Smile
Karle ,myšlenka dobrá - i když podle tebe asi fouká vítr ze špatné strany / východní/.
Správná otázka zní : Za kolik by bila u nás?
Kde se dá Koupit ?
A jak dostat domů ? F.V.
zaujímava myslienka moze to byt zaujímave ešte prelisovať kosielky aby vitlacil aj zbytkovi vosk ak sa nemýlim podobne funguje aj lis na viečka aby odelil vosk od medu
Dokud nebude na konci odstredivka,bude vyteznost stat za prd.V minulych tydnech si chtel kolega otestovat novy parni vyvijec,kosilky lisoval ve varaku.Privezl 20,4 kg kosilek,pustila se para a zdimacka-vysledek? Vyteklo 4,85 kg vosku,ktery by se jinak z kosilek nedostal a prisel vnivec.Domatavem prichazime zrejme o daleko vic vosku,nez vubec tusime.
Josef ,zde není pořádně vidět konec operace.
Jestli je to na způsob Tuti - fruti tak by to mohlo fungovat dobře.
80 % až 95 % určitě.
Zde je totiž málo informací. F.V.
(02.02.2018 17:42)JosPr napsal(a): [ -> ]Dokud nebude na konci odstredivka,bude vyteznost stat za prd.V minulych tydnech si chtel kolega otestovat novy parni vyvijec,kosilky lisoval ve varaku.Privezl 20,4 kg kosilek,pustila se para a zdimacka-vysledek? Vyteklo 4,85 kg vosku,ktery by se jinak z kosilek nedostal a prisel vnivec.Domatavem prichazime zrejme o daleko vic vosku,nez vubec tusime.

Josefe akú farbu a kvalitu má ten posledný vosk získaný zo ždímačky?kolko bolo získaného vosku z uvedeného množstva košielok pred tým než šiel do odstredivky? Ďík moc za info
Kolik bylo predtim ziskano,to nevim.Barva ci vlastnosti v normalu.Ale jako vysledek pokusu to vyzniva jednoznacne pro zarazeni odstredivky za kotel, coby vykonejsi sestavy nez kotel-lis.
mne je sympatický tento stroj,len by sa mi pozdával v este väčšom prevedení a dole vyhrievanie na pevné palivo.. https://m.youtube.com/watch?v=0J7s9TQxG9c
(02.02.2018 3:08)Luděk Klinkovský napsal(a): [ -> ]Здраво, добродошли на наш форум. Парни топиок с пресом је перфектни. И цена 78000 такође. Да сам знао како је са дужношћу, одмах бих купио једног од вас.
Хвала вам на попздраву. Ја се извинјавам што се нисам јавлјао до сада, био сам заузет због сајма пцеларства у Београду.
Морам превод радити преко Гоогле преводиоца,посто незнам Чески језик
Декуји за пеп талк. Осправедлнуји се, аж аж досуд нехласила, била јсем занепразднена с Белехрадскехо велетрху вчелезстви.

Потврдите превођење помоћу Гоогле-а, прочитајте нечији чески
Zdravím, já osobně jsem zvolil vařák od firmy Medomety Kovář, mám od nich odvíčkovací vanu, pastovací zařízení a až doslouží současný medomet má volba je jasná. Kvalitní zpracování a precizní kvalita sice za odpověď něco vyšší cenu, ale opravdu výrobky tohoto člověka za to stojí.
(02.02.2018 1:38)Babovic Radomir napsal(a): [ -> ]Dobrý večer
Podívej se na moje parní kamna


https://www.youtube.com/watch?v=kK8-7zCo6Kk

Tohle hledám. Ale kde se to dá koupit? Je to z Chorvatska?
Zdravím mohu se zeptat nemáte někdo nějaký kontakt odkaz ,kdo by ochoten mi udělal náhraní nerezový koš do lisu předem velice děkuji.
(02.02.2018 21:10)JosPr napsal(a): [ -> ]Kolik bylo predtim ziskano,to nevim.Barva ci vlastnosti v normalu.Ale jako vysledek pokusu to vyzniva jednoznacne pro zarazeni odstredivky za kotel, coby vykonejsi sestavy nez kotel-lis.

trochu matematiky:
jestliže z 20,4 kg košilek je 4,85 kg vosku a při průměrné ceně 300 kč/kg a průměrnému poměru vosku a košilek v plástech 70%/30%, tak aby se mi vyrovnala investice do odstredivky bych musel vytavit cca 350 kg košilek, což je cca 800 kg plástů...já vytavím za sezonu tak 6 kg ....takže za 133 let to mám zpátky....Smile
a to si dovolím tvrdit, jelikož jsem to zkoušel, že vosk z košilek je fakt humusackej...Smile
berte to prosím jen jako můj příspěvek k rentabilitě odstredivky
Stran: 1 2
Referenční URL's