Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelaření v Moravských univerzálech
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
(23.01.2020 9:20)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]20 let v polystyrénu mi stačilo. Žádný už v nich nebyl.

Na tomhle je zas vidět že jsi je někdy měl.
(23.01.2020 9:20)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]20 let v polystyrénu mi stačilo. Žádný už v nich nebyl.

Tomu moc nerozumim....polystyrenový úl bez polystyrenu? Asi není polystyrenový úl jako polystyrenový úl.....a nebo jsi se v tom prostě nenaučil včelařit, i to se může stát. Nebyl by si zřejmě první ani poslední, Zdeněk Barnat by mohl vyprávět.
(23.01.2020 17:09)Louky napsal(a): [ -> ]
(23.01.2020 9:20)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]20 let v polystyrénu mi stačilo. Žádný už v nich nebyl.

Tomu moc nerozumim....

No zrovna jsem to chtěl napsat...
Já mám takový pocit, že Pavel bere palubkový úl zateplený polystyrenem za polystyrenový Smile a jelikož mu to mravenci vynosili, tak už nebyl polystyrenový. Pak by mi to dávalo smysl, že není s polystyrenovým úlem spokojený.
Ono stačí do úlu foukat aceton / Vat 1 /.Suky, prasklinky, seschlé palubky,sraženo i jen na tupo........ ve dřevě.
Udělá své. F.V.
(23.01.2020 18:15)Louky napsal(a): [ -> ]Pak by mi to dávalo smysl, že není s polystyrenovým úlem spokojený.

Přesto je ještě pár výrobců tak šikovných že to dokáží prodat. To je Československý unikát?
Co myslíš Medaku. Je nebo není?
Stařičké univrzály co mi zůstaly po předcích jsou neskutečně těžké, ale izolační výplň si zachovaly i po dlouhých desetiletích (min. 60 let), protože jako izolaci tenkrát použili rákos. S palubkáči si u mě na stanovišti mravenci poradii za dvě sezóny a tak jsem je taky zavrhl, ale stále se mi líbily alespoň plemenáče z té polystyrenové hmoty jménem styrodur jenže ten u mě vyhovuje mravencům ještě více a po jedné sezóně co plemenáč to mraveniště, stěny a víko jako ementál. Ještě že je teď přebytek smrkového dřeva, i když na cenách řeziva to moc vidět není.
(23.01.2020 19:56)Kohout napsal(a): [ -> ]Přesto je ještě pár výrobců tak šikovných že to dokáží prodat. To je Československý unikát?

Ono když ja už já jsem Československo nenašel na mapě 17 let.Vím jenomže okolní státy okolo Česka je používájí všude v různých provedeních Je to asi ,když ze zeptám kde se prodavají optimály nebo jenom v Česku . Vím jenom komu vadí polystyren nebo Styrodur ( napíše uvolňují se nějaký jedovatý sra*ky) tak až pujde do obchodu ať si veme noviny a zabalí maso do nich . (tácky podtacky na maso zeleninu,kelímky,talíře zateplení domu atd. Doprava izolované auto a čím.Polystyren nemá ochranu proti UV zaření tak může to natřít vodou ředitelnou barvou a je problém zvětravání vyřešen.Lepší jak hoblovačky mezi stěnami ulů Ať sedaří Zdeněk
A my co jsme se narodili v Československu taky neexistujeme?
Musíš se podivat do pasu nebo občanky.Ať se daří Zdeněk
(23.01.2020 18:15)Louky napsal(a): [ -> ]Pak by mi to dávalo smysl, že není s polystyrenovým úlem spokojený.

Přesto je ještě pár výrobců tak šikovných že to dokáží prodat. To je česko-slovenský unikát?
No nevím. Teď jsem rušil sololitové nástavky z důvodu hniloby spodního rámu, stáří asi 18 let. Polystyren vcelku jen u některých desek sem tam chodbičky od mě neznámých živočichů. Proti mravencům nic nedělám a stanoviště mám v lese nebo u něj. Dále musíte rozlišovat polystyren a např Styrodur, synthos apod. Ty mají zvýšenou pevnost a tvrdost a vyhovují. Navíc když porovnáte váhu bude vám hned jasné, v čem jsou výhody, Vše jsem dřív řezal na pile, teď řežu odporem a jsem spokojen. Ona špatná řezačka neumí řezat rovně a o tom to je. Dnes už mám asi 50 úlů ze styroduru a neměnil bych! Zdraví R. S.
U mě si mravenci umí ve styroduru vykousat mraveniště, V polystyrenu ne.
Ja mam zateplene hobrou.... vrchnaky polystyrenom chuti mravcom ozaj.
A kdo pak odevzdává zimní měl, tak má vždycky nulu, protože se v té plovoucí drti nedají počítat.
Myslíš si,že mravenci jsou aktivní ,když se odebírá měl v zimě ? Jakou vypovidajicí hodnotu má zimni vyšetření měli. Ať se daří Zdeněk
Máš pravdu, že mi to dělalo problém v létě.
Stran: 1 2 3
Referenční URL's