Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.

Odpovědět 

Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 4.5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Je možné se uživit jen včelařením?
Autor Zpráva
KaJi Offline
Posting Freak

Připojen(a): 07.10.2009
Hodnocení:  
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #622
RE: Je možné se uživit jen včelařením?
(30.01.2016 10:47)Zdeněk Barnat napsal(a):  KAJI ty když máš v létě máknout a vytáčet med tak ho včelám raději necháš proto že už se ti nechce, jak pak můžeš uvažovat a hlavně psát o ekonomice.

Kdybych zoufale potřeboval prachy tak určitě makám jako jsam makal za mlada bez dovolených atd. Nebo když jsem podnikal a rozjížděli firmu.
Ale už jsem byl na pohřbu dost lidem kteří byli hodně pracovití.
Takže raději dám čas svému tělu a dětem.
Abych si když tak zase za rok i za deset vytočil medu kolik budu nutně potřebovat a nefňukal někde v nemocnici nebo na krchově. Smile

Ale vy tu diskusi posouváte. Tady se pár- zřejmě mladých a včelařsky a podnikatelsky nezkušených (jinak by se tak neptali) lidí ptalo zda se tím dá na 100% uživit.

Zatím tady ale bylo z ČR jen pár lidí co to je to živí před důchodem a nebo při důchodu.
Znám jen pár lidí v ČR kteří vybudovali včelařský provoz z ničeho souběžně s rodinou a odchovem mladých.
A znám mnohokrát víc lidí co vybudovali firmy v čemkoli jiném.

Včelařina má hodně nevýhod.
- málo se to točí, práci realizujete - dostanete zaplaceno v lepším případě za půl
roku.
- riskantní zemědělství - ale na rozdíl od zemědělců bez dotací
- málo místa kam dát včely.
- konkurují vám lidi co se nemusí řídit ekonomickými zákony

Takže, kdykoli nějaké moje dítě řekne, že by včelařilo, tak jim říkám, že až se budou schopni uživit v něčem jiném a budou mít dost peněz, je to určitě výborná volba. Smile
Ale zatím ať se snaží uživit něčím pořádným a spolehlivějším. Smile
Přinejhorším, že můžou obchodovat s medem. Až se to naučí, . .
Hlasování:
30.01.2016 15:16
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 

Příspěvky k tématu
RE: Je možné se uživit jen včelařením? - KaJi - 30.01.2016 15:16

Skok na fórum:

Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies