Toto fórum používá cookies
Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Pokud nejste, ukládá vaší poslední návštěvu. Cookies jsou malé textové dokumenty uložené na vašem počítači. Cookies uložené tímto fórem mohou být použity pouze na této webové stránce a nepředstavují žádné bezpečnostní riziko. Cookies na tomto fóru také ukládají konkrétní témata, která jste si přečetli a kdy jste je naposledy četli. Prosím potvrďte, zda chcete přijímat nebo odmítnout toto nastavení cookies.

Cookie budou uloženy ve vašem prohlížeči bez ohledu na volby, aby se zabránilo opětovnému pokládání tohoto dotazu. Budete mít možnost změnit nastavení pro soubory cookie kdykoliv pomocí odkazu v zápatí.


Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medové cukrovinky
Autor Zpráva
Hornet Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 33
Připojen(a): 04.04.2011
Hodnocení:  
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #1
Medové cukrovinky
Nemáte náhodou někdo nějaké zkušenosti s výrobou medových cukrovinek? Myslím tím cucavé bonbóny nebo želatinové medvídky? Známí mně vyprávěli, že kdysi od nějakého včelaře dostali ochutnat domácí medvídky. Dělal je prý z medu, želatiny a kys. citrónové. Ale chtělo by to asi nějaký detailnější postup.
22.03.2012 15:57
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Jirka2 Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 13
Připojen(a): 02.03.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #2
RE: Medové cukrovinky
Příteli. Výrobu bombonu z medu najdeš ve včelařské encyklopedii z roku 1956 na stránce 491.
Jirka
22.03.2012 21:15
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Hornet Offline
Junior Member
**

Příspěvků: 33
Připojen(a): 04.04.2011
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #3
RE: Medové cukrovinky
Děkuju, ale tu bohužel nevlastním. Zkusím to někde v knihovně.Wink
23.03.2012 16:31
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
PetrM Offline
Administrátor
*******
Administrators

Příspěvků: 3.020
Připojen(a): 07.09.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání

Facebook YouTube
Příspěvek: #4
RE: Medové cukrovinky
Zkusil jsem si zadat do Googlu klíčová slova recept medové bonbony a ejhle, nějaké recepty se tam objevily. Wink

Langstroth 2/3 – Praha
23.03.2012 16:37
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
PhDr. Jarmila Píchová Offline
Member
***

Příspěvků: 169
Připojen(a): 16.07.2012
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #5
RE: Medové cukrovinky
(23.03.2012 16:37)PetrM napsal(a):  a ejhle, nějaké recepty se tam objevily. Wink

No, recepty se sice objevily, ale dá se podle nich vařit? Podle těch, co se objevily mně, se teda vařit nedá. Uvádějí, že směs s čokoládou začne bublat. No jo, ale když čokoládu doženu k varu, NIKDY z ní čokoládu neudělám, hmota se rozdělí na jednotlivé složky, které se nespojí. Čokoládu musím dělat za tepla, snese teplotu do max. 45 st.C.
To je vada receptů na netu: jsou odněkud opsané, ale autor je nikdy nezkoušel, protože postup v nich je nesmyslný. Stejně tak, jako když vidím recept na perníčky, kde je uvedeno, že smícháme jedlou sodu a ocet a tím zaděláme těsto. Zkusil to autor někdy udělat?
Hlasování: Roman Pochop (+1), liptaka (+1), HonzaV (+1), Josef Křapka (+1), ing. Rostislav Pešek (+1)
17.07.2012 14:17
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Josef Skala Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.263
Připojen(a): 05.12.2010
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #6
RE: Medové cukrovinky
Dort včela na slunečnici .Dostal jsem ho od dcery která ho upekla a nazdobila.Smile

[Obrázky: v_ela_foto_334.jpg] [Obrázky: v_ela_foto_336.jpg]

úpatí Doupovských vrchů 400-500 m/nm nečlen ČSV
Hlasování:
08.10.2012 20:14
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Zdeněk Brentner Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.640
Připojen(a): 16.10.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #7
RE: Medové cukrovinky
Říkala manželka, šikovná holka a moc trpělivosti a práce

Kolik by ti bylo, kdybys nevěděl, kolik ti je?
08.10.2012 21:25
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
TomasoFernando Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.757
Připojen(a): 25.02.2012
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #8
RE: Medové cukrovinky
Včera jsem zkoušel dle návodu z nettu udělat medové bonbony. Výsledek? Vyhozená sklenice medu Dodgy . Už příprava želatiny byl veliký problém. Psali 100 g na 100 ml. Jestli jste to někdo někdy zkoušeli, tak by mne zajímalo jak se Vám to podařilo rozmíchat a vpravit do medu. Ve finále jsem to šlehal ručním mixerem. Budu experimentovat dál...
PS: jestli někdo máte nějaký osvědčený recept na bonbony, prosím o zveřejnění. Děkuju.

39x24 , Ústí nad Labem, 223 m. n m.
09.03.2013 13:59
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Pavel Holub Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 3.940
Připojen(a): 08.11.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #9
RE: Medové cukrovinky
Co já znám o vlastnostech želatiny, tak by to asi chtělo zahřát. Předpokládám takových 45 až 55 °C a stále míchat. Takže to na vyhození nevidím, jen bych tu směs zahříval tak, až se rozpustí.
Já to nezkoušel!
09.03.2013 16:18
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
TomasoFernando Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 1.757
Připojen(a): 25.02.2012
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #10
RE: Medové cukrovinky
zahříval jsem to až až...až to nejde z hrnce dolu Smile

39x24 , Ústí nad Labem, 223 m. n m.
09.03.2013 18:19
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Pavel Holub Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 3.940
Připojen(a): 08.11.2009
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #11
RE: Medové cukrovinky
Tak je to hotovýSmile
Želatina potřebuje vždy nějaký podíl vody. Podle toho pak vypadá výsledek. Od gumových medvídků až po tvrdé cukroví.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 09.03.2013 20:57 od Pavel Holub.)
09.03.2013 20:55
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Josef Křapka Offline
Posting Freak
*****

Příspěvků: 2.491
Připojen(a): 03.01.2010
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Je mi to jedno
Příspěvek: #12
RE: Medové cukrovinky
(09.03.2013 13:59)TomasoFernando napsal(a):  Včera jsem zkoušel dle návodu z nettu udělat medové bonbony. Výsledek? Vyhozená sklenice medu Dodgy . Už příprava želatiny byl veliký problém. Psali 100 g na 100 ml. Jestli jste to někdo někdy zkoušeli, tak by mne zajímalo jak se Vám to podařilo rozmíchat a vpravit do medu. Ve finále jsem to šlehal ručním mixerem. Budu experimentovat dál...
PS: jestli někdo máte nějaký osvědčený recept na bonbony, prosím o zveřejnění. Děkuju.

Medové bonbony.
Výroba jest poměrně jednoduchá a s oblibou se upotřebuje aromatický med. Praví Malá včelařská enciklopedie ing. Jiřího Savina z roku 1947. Recept je však mnohem starší. Stejný recept jsem nalezl i ve Včelařské encyklopedii z roku 1956.

[Obrázky: DSC02103_1.jpg]

Recept je to našimi předky vynalezený i vyzkoušený. Já však na to nemám. Všem odvážným přeji mnoho hezkých zážitků Surprised.
JK

Ten kdo chce, hledá způsob. Ten kdo nechce, hledá důvod.
Hlasování: Anton Turčáni (+1), TomasoFernando (+1)
09.03.2013 22:00
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Tejkl Václav Offline
Senior Member
****

Příspěvků: 277
Připojen(a): 15.01.2012
Hodnocení: Nesouhlasím s příspěvkem   Souhlasím s příspěvkem
Oslovení: Tykání
Příspěvek: #13
RE: Medové cukrovinky
tak to hodně štěstí pří výrbě bombónůBig Grin

Žamberk 465 m.n.m
nástavkové úly, 39 x 24
16 včelstev
09.03.2013 23:11
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele Odpovědět s citací příspěvku
Odpovědět 


Pravděpodobně související témata ...
Téma Autor Odpovědí Shlédnutí Poslední příspěvek
  Receptár ,medové dobroty Rasťo 71 3 9.621 12.06.2019 16:13
Poslední příspěvek: Pavera Bernard
  Medové pivo Míra.P 31 69.945 30.08.2015 9:47
Poslední příspěvek: ttbar

Skok na fórum:


Uživatel(é) prohlížející si toto téma: 1 Host(é)
KontaktyPortálNahoruNa obsahOdlehčený (archivační) módMobilní verzeRSS | Nastavení souhlasu s cookies