Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Podnikání ve včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
Nie tak celkom, v prvom prípade mi bolo povedané, že musím mať schválenú prevádzkareň, keďže med balím JA a nie dotyčný predajca. Píšem tak ako mi bolo povedané, nie je to z mojej hlavy Wink
Možná je to na Slovensku jinak než v ČR. V tomto případě má pravdu Kamik...
Ok, takže vystavím příjmový daňový doklad, na kterém nemusím uvádět žádné IČ?!
Jako nepodnikající osoba nemůžeš vystavit příjmový daňový doklad, ale vystavíš jim příjmový pokladní doklad, nebo fakturu bez označení "daňový doklad". Farmářská prodejna samozřejmě med může prodat jen konečnému spotřebiteli - nesmí ho dál distribuovat, nebo provozovat eshop.
Faktura jako taková je cár papíru...
Opakovaně jsem prodal do výkupu,za dvounásobek,výše schválené částky.
Sice ze dvora,ale výkup není konečný zákazník.
A TEĎ BABO RAĎ !
Danit , nedanit nebo Bahamy?
Jednoznačně Bahamy, Viktor už ti vyšlapal cestičku...Big GrinBig GrinBig Grin
Prodej medu ze dvora definice : https://www.svscr.cz/zivocisne-produkty/prodej-medu/ registrovaná provozovna SVS považuje evidenci hlášení včelstev ČSMCH (Propojeno) Odběratel vystaví vám vydajový doklad že jste přebral platbu za dodaný med,nelze si učtovat dopravu (živnost) Fin.správa- Chov včelstev je příležitotná čínnost daní se podle §10limit je 30000kč Daň se nepodává ,nad tuto častku musí se podat daňové přiznaní . Pro výpočet daňě je určujici základ daně 500kč na včelstvo i kdyby prodal med z jednoho včelstva třeba 30kg/ max 2 tuny ze dvora Tak daň nepodávám do 60 včestev a prodám med do 2 tun.( Včelaří jediná vyjímka pro základ výpočtu daně 500Kč ze včelstva.) Jíný příklad mám 60 včelstev ,prodal jsem do výkupu 100kg jablek základ daně je nad 30000 neprodal jsem žadný med a jsem povinnen dát daňové přiznaní. Poznámka Slovensko má odlišnou legislativu.

Ať se daří Zdeněk
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referenční URL's