Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařské vtipy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
[Obrázky: image.png]

Ked bude babiš ministrom polnohospodarstva..
S Brabcem muze poustet housenky a s tou,ktera mu v Lyse lezla do zadku horujici pro lasku k repce se muze projit v cerstve postrikanem lanu,treba pak OBA pochopi,proc se letavky ze same lasky a radosti plazi pred cesny,pokud doleti k cesnu...
[Obrázky: 5BQZ7G.jpg]
(12.06.2019 12:01)Kamik napsal(a): [ -> ]
(11.06.2019 19:45)Kamik napsal(a): [ -> ]Napoprvé jsem vytočil řidinu, dal v krmítkách zpět a stejně to bylo opět stejné 19,5+.Tak jsem vytahal vše, co šlo, dal jsem to nad odvlhčovač do komínu a za dva dny to stáhlo minimálně 2%, ne pod víčky samozřejmě. Ale hodně rámků bylo nevíčkovaných a i hustších, než pod víčky, takže se to zprůměruje. Právě jsem to dotočil, až se to vyčeří, udělám finální měření. Průběžně mi jednotlivé várky z medometu ukazovaly mezi 16 a 18%.
Přátelé, třeba se někomu tato informace bude hodit. Použil jsem stonkový hustoměr a naměřil hustotu 16,5%. Ovšem nový refraktometr ukazuje +- 18%, tzn. proměřuje o 1,5%! Kalibrace nového refraktometru tedy může leckomu zlepšit náladu.

Prekalibrujem refraktometer a kvasiť nič nebude.
Josef ,odpověz ,ale po pravdě!
Víš proč sejí JZDáci řepku?
Podle tvého příspěvku to vypadá - Aby se zavděčila Babišovi.......
Velký omyl velký bratře - všechno to dělá cena za tunu a výnos z hektaru .........
Kdyby tak platili za semeno z bodláku tak bude všady samí bodlák!!!!!!
Proto se nenech velký bratře strhnou davem .........
I když je pravda ta ,že i Agrofet na tom vydělává - byl by hloupí kdyby to nedělal!!!!
To ta česká povaha - pokaždé to musí ,když je něco špatně na někoho hodit - a má proto smůlu ,je v kurzu.
I já včera stávkoval - ležel jsem v posteli přes ty vedra !!!!!!!!!!! F.V.
Ja reagoval na jinou vec.Jak babis tvrdil,ze vcely repku miluji,pac byl v Lyse a tam mu to nakukala predsedkyne(.Jo,jo vcely ji miluji,zvlast tu pocakanou.Az k smrti).Ten clanecek byl na idnes a tusim se to jmenovalo My chceme motyle si zije vlastnim zivotem...V diskuzi pod clankem se ozvali i vcelari.
Jasne ze ju včely milujú..v peli jeden z najvyssich obsahov aminokyselín a cukornatost nektaru až okolo 50%... To je "A"..ale taki jak babiš zabudnú povedat aj "B"... Že tak sme nenazrani,ze dokurvime všetko co sa da aj nemozne..vylobujeme(nezmyselne )dotacie na repku,a drancujeme..ze sa nema sadit skor jak 5rokov po sebe kvoli infekčnému tlaku chorob a škodcov? Soryjako vážení dneska to dokazeme chemiou tak nacpat ze my tu repku múžeme pestovať aj každý rok na tej´istej parcele... (Poslednu vetu si predstavte v babišovej českoslovenčine Cool )
To B mu zapomeli v Lyse pripomenout,otravy,splachy do podzemnich vod a tak dale.Se mi zda,ze tyhle vystavy se nehodnoti podle toho co prinesou vcelarum,ale podle mnozstvi papalasu...Pokud vazne chce motyle,kdyz uz si vsiml,ze jich jaksi ubylo,musi zacit u chemizace zemedelstvi,a ne v Lyse.
Bohvie ake motyle mal na mysli..niektorými sa dá celkom pekne bodnúť"do zad"
[Obrázky: image.png]
No twl tak ted jsi mne gusto TOTÁLNĚ ROZSEKAL ??

máš pravdu von vzdy vtipkuje že Bude Líp..
...ja vám s tou melecitozou pomožem,ked tolko bedákate Tongue

[Obrázky: image.png]

[Obrázky: image.png]

[Obrázky: image.png]
To je ale šikovnej hajzlíkBig Grin
gusto to su tvoje včelstva?
Nie nastastie.. u nas medved len omylom sa mihne a hned je celý kraj hore nohami Big Grin ... Toto som len strihol fotky čerstvého videa z facebooku polských štátnych lesov.. Medved ma meno jozefek a lesaci ho poznajú z videnia..v noci navstivil včelnicu v bukowci a čapli ho na fotopascu/video..
Keby to boli tvoje včelstva tak by to bol od teba morbídny vtip.Big GrinBig GrinBig Grin
[Obrázky: image.png]
Lepší než škoda scalaWink
Opel to je protože je celej rezavej
(29.08.2019 22:59)pavell napsal(a): [ -> ]Nechápu proč tady mnozí zpochybňují účinnost termosolárního úlu aniž by ho vyzkoušeli ....

Nemám skúsenosti s TU, ale mám veľmi dobre skúsenosti s používaním hromničiek, sviečok na odháňanie burky. Môžem miestoprísažne prehlásiť že doposiaľ nikde, kde som si túto sviečku zapálil hrom neudrel. Môžem dosvedčiť že sviečky sú kvalitne vyrobené z kvalitného vosku a nie sú o nič horšie ako bežne vyrábané sviečky. Ich vzhľad rozhodne obstojí medzi ostatnými sviečkami. Cena je primeraná ich určeniu a naviac sa dajú použiť aj na bežné svietenie, prípadne ako obeta, alebo na hrob blízkeho.
Nezapomeňte že do do 16. září 2019 musí být odevzdána žádost o 1.D. dotaci, tak si na to pořiďte stylové tričko.
https://www.facebook.com/commerce/produc...7407975359
Referenční URL's