Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Česnový uzávěr - očka
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
No právě. U česna by měla zůstat už v prvním.
(05.03.2022 21:05)Ali napsal(a): [ -> ]Očka používám je co včelařím. Jen mi vrtá hlavou Tomův názor (někde rok, dva zpět), že očka drží obranu i nahoře a je to jasně citelnější při otevření úlu. Proto chci letos očka vyřadit a tuto teorii ověřit.

ali očká na rozdiel od Jindřicha mám podobne ako Tom počas celej letnej sezóny zatvorené ... okrem tej prítomnosti "strážkyň" otvorené očká to je prívod čerstvého vzduchu a tak matka zakladá stredové plásty oproti očku a komplikuje to včelárenie bez materskej mriežky , resp. používanie výklzov pri medobraní...

Jinřichove včely síce "vycvičia " mladušky aby používali očko, ale ak svoje prvé prelety uskutoční mladuška očkom, bude ho používať ako letáč/česno celý zvyšok svojho života, aj keď sa stane lietvakou, aj nosičkou peľu..

normálne podľa môjho názoru by malo byť veľké česno/letáč, matka by mala plodovať v dolnom nadstavku (dolných nadstavkoch), lietavky by mali odovzdávať nektár mladuškám v spodnej časti úľa a lietavky s peľom by sa tiež nemali motať po úli ale najkratšou cestou zamieriť k plodu.
Nevíte někdo odkud obchody nakupují plastové česnové kruhové uzávěry? Potřebuju nakoupit pár tisíc ks a nechci platit přirážku obchodníkům.
Vyrobni podnik Ještěd.

5,50 s DPH.
(01.02.2023 16:14)stefanos689 napsal(a): [ -> ].... Potřebuju nakoupit pár tisíc ks a nechci platit přirážku obchodníkům.
....to co chystas za projekt?Huh
@Jospr to je ten malý 50 mm, mě jde o ten klasický 80 mm a ten mají za 7 kč jako všude jinde. Spíš mě zajímá výrobce.
Myslim,ze Jestěd je i výrobce česnových uzavěrů.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Referenční URL's